bannerPos

Gåhjemmøde om PRRS

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
06-09-2019 08:00
I juli måned blev der på Hatting Horsens konstateret smittet med PRRS. På torsdag indbyder Seges Svineproduktion til møde i Vissenbjerg om sagen.

Siden der blev konstateret PRRS på Hatting Horsens, er der dagligt kommet mange spørgsmål til, hvordan man som svineproducent skal forholde sig, hvis man har købt sæd fra den ramte ornestation.

Derfor står Seges Svineproduktion bag to gåhjemmøder, hvoraf det ene afholdes på torsdag den 12. september fra klokken 17-19 i lokalerne hos Centrovice.

- Jeg kan godt forstå, at mange gerne vil vide, hvad der er op og ned i denne sag. På de to gåhjemmøder kan du derfor få svar på nogle af de spørgsmål, vi har modtaget fra svineproducenter over hele landet samt en opdateret status på den konkrete situation. Du har selvfølgelig også mulighed for at stille spørgsmål i forbindelse med mødet, siger Bent Nielsen, afdelingschef i Veterinær- og Kvalitetsforhold i Seges.

- Grunden til, at vi først afholder det nu, er, at vi har haft behov for at afslutte alle analyser af blodprøver, for at kunne give en konkret opdatering, siger han.

Har du ikke mulighed for at deltage i et af de to møder, kan du også holde dig orienteret om status og hvordan du skal forholde dig på Seges Svineproduktions temaside om netop PRRS på Hatting Horsens.

Arrangementet er gratis og der tilmeldes via www.tilmeld.dk/prrs.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next