bannerPos

Gåhjemmøde om PRRS

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
06-09-2019 08:00
I juli måned blev der på Hatting Horsens konstateret smittet med PRRS. På torsdag indbyder Seges Svineproduktion til møde i Vissenbjerg om sagen.

Siden der blev konstateret PRRS på Hatting Horsens, er der dagligt kommet mange spørgsmål til, hvordan man som svineproducent skal forholde sig, hvis man har købt sæd fra den ramte ornestation.

Derfor står Seges Svineproduktion bag to gåhjemmøder, hvoraf det ene afholdes på torsdag den 12. september fra klokken 17-19 i lokalerne hos Centrovice.

- Jeg kan godt forstå, at mange gerne vil vide, hvad der er op og ned i denne sag. På de to gåhjemmøder kan du derfor få svar på nogle af de spørgsmål, vi har modtaget fra svineproducenter over hele landet samt en opdateret status på den konkrete situation. Du har selvfølgelig også mulighed for at stille spørgsmål i forbindelse med mødet, siger Bent Nielsen, afdelingschef i Veterinær- og Kvalitetsforhold i Seges.

- Grunden til, at vi først afholder det nu, er, at vi har haft behov for at afslutte alle analyser af blodprøver, for at kunne give en konkret opdatering, siger han.

Har du ikke mulighed for at deltage i et af de to møder, kan du også holde dig orienteret om status og hvordan du skal forholde dig på Seges Svineproduktions temaside om netop PRRS på Hatting Horsens.

Arrangementet er gratis og der tilmeldes via www.tilmeld.dk/prrs.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.

700 til schnitzler og svinefagligt nyt

Porcus Svinefagdyrlæger havde igen i år stor deltagelse ved årsmødet i Vissenbjerg Hallerne.

Næstformand i DLG trækker sig

To år efter hans navn blev nævnt som mulig ny formand stopper DLG’s næstformand. Siden 2007 har Torben Thomsen været næstformand og samtidig siddet i repræsentantskabet. Han understreger, at stoppet ikke har noget at gøre med opgøret i DLG-bestyrelsen i 2018.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Årets første HandelsErfa i Vissenbjerg

Velas afvikler årets første markedsmøde tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar.

To dage med fokus på klima

Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.
Side 1 af 45 (896 artikler)Prev1234567434445Next