bannerPos

Friland jagter flere grise

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
05-07-2018 15:58
- Vi søger flere grise om ugen til den efterspørgsel, vi ser i markedet lige nu, lyder det fra Henrik Biilmann, der er CEO i Friland.

2018 har været særdeles godt for leverandører af Frilandsgris, der har modtaget rekordhøje tillæg for deres grise. Den tendens ser ud til at fortsætte med en efterspørgsel, der kan bære mere end den nuværende produktion.

- Vi søger flere grise om ugen til den efterspørgsel, vi ser i markedet lige nu. Vi mærker en øget interesse for råvarer af Frilandsgris, og det er vores klare overbevisning, at den også vil fortsætte fremadrettet, så derfor mener vi, at vi kan omsætte flere grise med en god indtjening, siger Henrik Biilmann, der er CEO i Friland.

Han lægger yderligere vægt på, at det er vigtigt for Friland at opfylde de ønsker, som kunderne har.


- Det er meget vigtigt for konceptets langsigtede position, at vi viser, vi kan følge med den vækst, som vi ser i markedet.
 

Flere produkter til forbrugerne

 

Noget af det, der er med til at skubbe på efterspørgslen, er også de flere valgmuligheder med Frilandsgris, som er blevet lanceret på detailmarkedet.

- Vi har fået gang i et rigtigt godt samarbejde med Tulip, som er begyndt at lancere flere produkter med kød fra Frilandsgris, som kan efterkomme de krav, som forbrugerne har til højere dyrevelfærd. Vi forventer, at de krav bliver ved med at vokse, og der står Frilandsgrisen godt rustet med tre hjerter i Dyrevelfærdsordningen og en anbefaling fra Dyrenes Beskyttelse, fortsætter Henrik Biilmann.

Hvis man som producent af Frilandsgrise ønsker at høre mere om mulighederne for at blive en del af Friland, kan man tage fat på Ejerservice.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next