bannerPos

Friland jagter flere grise

Tekst og foto: Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
05-07-2018 15:58
- Vi søger flere grise om ugen til den efterspørgsel, vi ser i markedet lige nu, lyder det fra Henrik Biilmann, der er CEO i Friland.

2018 har været særdeles godt for leverandører af Frilandsgris, der har modtaget rekordhøje tillæg for deres grise. Den tendens ser ud til at fortsætte med en efterspørgsel, der kan bære mere end den nuværende produktion.

- Vi søger flere grise om ugen til den efterspørgsel, vi ser i markedet lige nu. Vi mærker en øget interesse for råvarer af Frilandsgris, og det er vores klare overbevisning, at den også vil fortsætte fremadrettet, så derfor mener vi, at vi kan omsætte flere grise med en god indtjening, siger Henrik Biilmann, der er CEO i Friland.

Han lægger yderligere vægt på, at det er vigtigt for Friland at opfylde de ønsker, som kunderne har.


- Det er meget vigtigt for konceptets langsigtede position, at vi viser, vi kan følge med den vækst, som vi ser i markedet.
 

Flere produkter til forbrugerne

 

Noget af det, der er med til at skubbe på efterspørgslen, er også de flere valgmuligheder med Frilandsgris, som er blevet lanceret på detailmarkedet.

- Vi har fået gang i et rigtigt godt samarbejde med Tulip, som er begyndt at lancere flere produkter med kød fra Frilandsgris, som kan efterkomme de krav, som forbrugerne har til højere dyrevelfærd. Vi forventer, at de krav bliver ved med at vokse, og der står Frilandsgrisen godt rustet med tre hjerter i Dyrevelfærdsordningen og en anbefaling fra Dyrenes Beskyttelse, fortsætter Henrik Biilmann.

Hvis man som producent af Frilandsgrise ønsker at høre mere om mulighederne for at blive en del af Friland, kan man tage fat på Ejerservice.

Spændende fremtid for halmen

Der er mange muligheder for, at halm bliver brugt og får en merværdi, siger Hans Stougaard, der efter 23 år som formand for Danske Halmleverandører ikke stiller op til genvalg på generalforsamlingen 3. marts.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.
Side 1 af 45 (897 artikler)Prev1234567434445Next