bannerPos

Eskelund solgt

Det fynske storlandbrug Eskelund er solgt.

Tekst og foto: Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
22-09-2020 09:23
Fynsk storlandbrug med årlig produktion på cirka 100.000 smågrise, over 85.000 slagtesvin og samlet markdrift på over 1.000 hektar jord er solgt. Køberen af landbruget er familien Rauff Hansen melder Landbrugsavisen.

En af de største danske svineproducerende virksomheder, fynske »Eskelund«, er solgt. Det bekræfter indehaver Erling Lerche-Simonsen.

Erling Lerche-Simonsen ønsker ikke at oplyse, hvem køber er, men ifølge Landbrugsavisen er det familien Rauff Hansen, der overtager alle Eskelunds aktiviteter pr. 1. oktober.

Foruden de to største produktionsenheder i henholdsvis Håre og Skydebjerg indgår også flere mindre ejendomme og staldanlæg med i alt 35.000 stipladser og tilhørende tilsammen cirka 1.000 hektar markdrift, heraf 750 hektar egne arealer.

Egen foderfabrik

Dertil kommer foderfabrik ved Gelsted på Vestfyn samt lastvogne i virksomhedens egen transportafdeling til svin, foder og gylle. 

Familiens udenlandske landbrugsaktiviteter berøres ifølge vores oplysninger ikke af salget. Med 60 procent af aktierne er familien Lerche-Simonsen hovedaktionær i en slovakisk bedrift med 3.200 malkekøer og 5.300 hektar landbrugsjord.

Det er ejendomsmæglerkæden LandboGruppen, som overtog salget af Eskelund for kort tid siden, der står bag salget. Storlandbruget overtages af køber pr. 1. oktober.

0

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.

Solrig dag i den økologiske vinterraps

Vejret viste sig fra sin bedste side, da små 20 interesserede var samlet hos Jørgen Schiøttz-Christensen i Skårup, for at blive klogere på dyrkningen af økologisk vinterraps. Og budskabet var de erfarne dyrkere og konsulenter enige om: Et veletableret såbed er første skridt mod en succesfuld økologisk høst af vinterraps.
Side 1 af 61 (1207 artikler)Prev1234567596061Next