bannerPos

Der spares ikke på hænder

Martin Boe Madsen har i årene i rådgivningsbranchen lært meget om de værktøjer, man kan bruge, for at have godt overblik over produktionen. Han er konstant opdateret på nøgletallene.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
28-05-2019 08:00
I svineproduktionen hos Martin Boe Madsen køres der efter low cost-strategi. Det gælder dog ikke, når det kommer til arbejdskraft.

- Vi sparer ikke på hænder. Gode medarbejdere kan gøre meget i stedet for en masse tryllepulver.

Martin Boe Madsen går ned igennem stalden med de 600 årssøer på gården i Ebberup. Selvom han ikke har daglige opgaver i produktionen, så ved han præcist, hvordan resultaterne ligger for de forskellige staldafsnit. Og der er tale om flotte resultater hos producenten, der også tidligere er kåret som årets slagtesvineproducent.

I soholdet ligger de på 37 grise pr. årsso og i klimastalden på 500 gram daglig tilvækst, 1,5 procent døde og 1,7 FE, mens slagtesvineholdet i gennemsnit ligger på 1.000 gram daglig tilvækst, 2,5 procent døde og et foderforbrug på 2,68 FE. Alle grise leveres til Tican i Brørup.

- Vi er delvist hjemmeblandere til smågrisene og til en tredjedel af slagtesvinene. Ellers er vi indkøbere af foder, forklarer svineproducenten, der har en del lagerkapacitet, hvilket gør det muligt at bytte en del ind og giver mulighed for at vælge, hvorvidt foderet skal blandes selv eller indkøbes som færdigfoder.

Low cost

Ifølge Martin Boe Madsen, gør han meget for at holde omkostningsniveauet nede.

- Vi kører meget low cost. Staldene fyldes 100 procent, og vi gør det, der skal gøres.

Som tidligere svinerådgiver, er det ikke rådgivning i svineproduktionen, han bruger flest penge på, medmindre der er et specifikt problem. Ellers er det mere planteavls- og økonomikonsulenter, der sparres med, ligesom en del produktionsrådgivning kommer fra dyrlægen.

 

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next