bannerPos

Aktuelle emner til svinestaldgangen

Svineproducenter og deres medarbejdere, også de udenlandske, indbydes af Centrovice til en temaeftermiddag med aktuelle emner onsdag den 5. december.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
22-11-2018 08:00
Centrovice afvikler temaeftermiddag om svineproduktion den 5. december.

Onsdag den 5. december om eftermiddagen afvikles et arrangement hos Centrovice med særlig interesse for svineproducenter og deres medarbejdere, både de danske og udenlandske.

Dermed kan teamet på bedriften tage af sted sammen og blive fagligt opdateret på, hvad der aktuelt rører sig inden for svinebrug.

Programmet afvikles også på engelsk, så også udenlandske medarbejdere kan være med, oplyser det fra Centrovices svinerådgivere.

Der indledes klokken 14.30 med en status på svinepest, og hvad man i forbindelse med det skal være opmærksom på. Derefter vil indlægsholdere fra Hatting Agro, Danbred og Destek fortælle om emnerne ornestationer og sædproduktion, det danske arvlssystem samt hygiejne i svineproduktionen.

Sprogkursus med succes

Om baggrunden for temadagen nævner afdelingschef Ejler Petersen, at rekruttering og fastholdelse af gode medarbejdere er vigtig, og svineproducenterne har mange udenlandske medarbejdere at tage vare på.

- Mange indgår i erfa-grupper, og senest har kurset »Dansk på staldgangen« vist sig at være en succes. Som en naturlig følge har vi derfor lavet et program på engelsk med nogle efterspurgte emner. Og vi opfordrer landmændene til at invitere både danske og udenlandske medarbejdere til at deltage i denne faglige dag, hvor samværet også er prioriteret.

Mødet afsluttes med pølser og brød klokken 17.45.

Alle interesserede er velkomne, og tilmelding skal ske senest fredag den 30. november på telefon 7015 9900 eller www.centrovice.dk, hvor man også kan se det fulde program.

 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next