bannerPos

Årsmøde med magi og svinefaglighed

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer alle interesserede svineproducenter til årsmøde tirsdag den 4. februar i Vissenbjerg Hallerne. Arrangementet med faglighed og gratis mad plejer at tiltrække godt 500 deltagere. Arkivfoto

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
15-01-2020 09:00
Der er lige fra aktuelle sygdomsproblemer og forventede markedspriser til magi med tv-kendte Jan Hellesøe på programmet, når Porcus Svinefagdyrlæger holder årsmøde den 4. februar i Vissenbjerg Hallerne.

Datoen, tirsdag den 4. februar, har længe været kendt. Men nu er programmet også fastlagt for det årsmøde, som Porcus Svinefagdyrlæger igen i år afholder i Vissenbjerg Hallerne.

Arrangementet indledes allerede klokken 17, hvor standene på messen åbner.

Dernæst byder aftenens program på panerede skinkeschnitzler med bearnaisesauce, ovnbagte kartofler og ærter, inden der tages fat på rækken af fagligheder, hvor såvel eksterne gæster som Porcus’ egne dyrlæger er på podiet.

Markedsanalytiker Karsten Flemin fra Landbrug & Fødevarer kommer blandt andet omkring forventningerne til svinepriserne i fremtiden. Desuden er der mulighed for at blive opdateret på den aktuelle situation indenfor en række af branchens højaktuelle sygdomsudfordringer, herunder influenza, PRRS og afrikansk svinepest.

Manipulator

Scenen bliver en noget anden efter kaffen. Her skiftes aftenens række af fagligheder ud med »et magisk foredrag«.

Det forestår Jan Hellesøe, den psykologiske manipulator, som er kendt for blandt andet tv-programmet »Fuckr med dn hjrne«. Det runder programmet af i Vissenbjerg, der ventes afsluttet klokken 21.35.

Deltagelse ved årsmødet kræver tilmelding senest fredag den 31. januar, men arrangementet er gratis og for alle. Også svineproducenter, der normalt ikke bruger Porcus, er velkomne.

 

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.
Side 1 af 45 (895 artikler)Prev1234567434445Next