bannerPos

Årsmøde med avlen i fokus

- Vi laver en aften, hvor de fire selskaber på en sober og faglig måde kan fortælle de forventede cirka 700 fremmødte svineproducenter om, hvordan deres fremtid ser ud, siger svinedyrlæge og medejer af Porcus, Kristian Viekilde, om den dialog, som Porcus har på programmet for årsmødet tirsdag den 5. februar.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
29-01-2019 08:00
Porcus giver den 5. februar alle interesserede svineproducenter muligheden for at gå hjem med en bredere indsigt i den genetik, som fire store avlsselskaber tilbyder i Danmark i dag.

- Pak følelserne væk og fokusér på de faglige elementer.

Sådan lyder opfordringen fra Kristian Viekilde, svinedyrlæge og medejer af Porcus, i forbindelse med at det endelige program for Porcus’ årsmøde tirsdag den 5. februar er på plads.

For første gang nogensinde er de svinefaglige dyrlæger værter for en reel dyst på fremtidens gener inden for svineproduktion i forbindelse med årsmødet. Denne »avler battle« finder sted i Vissenbjerg Hallerne, hvor fire store selskaber er inviteret til at få taletid og dele deres fremtidsvisioner med alle interesserede svineproducenter fra hele landet.

- Vi er nu kommet til det tidspunkt, hvor vi kan begynde at skimte en lyst og en mulighed for at differentiere sig genetisk og handelsmæssigt. Dansk avl og opformering har gennem flere år været igennem først »parterapi« og siden »reel skilsmisse«. De nu to dansk-baserede selskaber er kommet godt ud på den anden side som henholdsvis Danbred PS og Danish Genetics, vurderer Kristian Viekilde.

Avlen til debat

Sammen med de to store på det danske marked har Porcus også inviteret britiske PIC og det hollandsk-norske andelsselskab Topigs Norsvin til denne første og største rigtige debat om fremtidens svinegener.

- Vi laver en aften, hvor de fire selskaber på en sober og faglig måde kan fortælle de forventede cirka 700 fremmødte svineproducenter om, hvordan deres fremtid ser ud, siger Kristian Viekilde om den dialog, der sættes i gang, så snart flæskestegen er spist næste tirsdag aften.

Efter præsentationerne bliver der en reel debat, hvor der skal dystes på forskelle og muligheder, og hvor hele forsamlingen får mulighed for at blande sig.

Efter en spændende og meget vigtig dialog om avl vil der efter kaffen være sceneskift, hvor nudging-eksperten bag bestselleren »Jytte fra marketing er desværre gået for i dag«, Morten Münster, går på podiet.

Årsmødet den 5. februar, der starter med spisning klokken 17.00 er gratis og for alle. Også svineproducenter, der normalt ikke bruger Porcus som besætningsdyrlæge, er meget velkomne.

 

Ekstra drøn på DM

Landboungdommens DM-stævne i traktortræk i Brande indgår samarbejde med European Championships.

Mælkeanlæg i farestalden har været en dyr fornøjelse

I anden halvdel af 2018 kostede mælkeanlæg i svinestalden soholderne godt 300 kroner i snit pr. so. Det viser den nyeste opgørelse af DB-tjek.

Brede dæk i Ringe

To virksomheder langs Svendborg-motorvejen ved Ringe holdt åbent hus i fredags.

Debutant forventer op mod 5.000 til økodag

Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup ved Søllinge deltager for første gang ved den populære, landsdækkende »Økodag«, hvor køerne sendes på græs.

Landbrugsforeninger er utilfredse: ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Lodsejere, der bliver berørt af anlægget af Baltic Pipe-gasledningen skal ikke forvente at få en højere servituterstatning i ved ekspropriation end normalt, trods pres fra landboforeningerne mod Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V). Det er for dårligt, mener de.

Kulturarven i Lumby sogn føres videre

Skovdyrkerne Øerne har bistået menighedsrådet i ambitionen om at koble historie og nutidigt på en vellykket måde i en fire hektar præsteskov.

25 år i Egense

Erland Pedersen markerer på fredag og lørdag jubilæet med Egense Service Værksted.

Dødelighed bekæmpes med digital overvågning

Sandager Skovgaard har indlogeret et ungt iværksætterteam på bedriften, som afprøver digitale faringsovervågning, der skal sænke antallet af dødfødte grise.

Skov skaber miljø - og glæde

Skovrejsning er et oplagt virkemiddel for at opfylde de kollektive miljøkrav. Ikke mindst på Fyn, hvor terrænet flere steder forhindrer anlæggelse af vådområder, påpeger skovfoged Stefan Petersen.

Løkkes Maskinfabrik klar med nyskabelse til plantørrerier

En fuldautomatisk »Power Mix«-afgrødeomrører ser nu dagens lys. Systemet sikrer en systematisk gennemrøring af hele stakken i et planlager. Allerede før anlægget er markedsført, har flere planteavlere taget idéen til sig.
Side 1 af 26 (505 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer