bannerPos

Årsmøde med avlen i fokus

- Vi laver en aften, hvor de fire selskaber på en sober og faglig måde kan fortælle de forventede cirka 700 fremmødte svineproducenter om, hvordan deres fremtid ser ud, siger svinedyrlæge og medejer af Porcus, Kristian Viekilde, om den dialog, som Porcus har på programmet for årsmødet tirsdag den 5. februar.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
29-01-2019 08:00
Porcus giver den 5. februar alle interesserede svineproducenter muligheden for at gå hjem med en bredere indsigt i den genetik, som fire store avlsselskaber tilbyder i Danmark i dag.

- Pak følelserne væk og fokusér på de faglige elementer.

Sådan lyder opfordringen fra Kristian Viekilde, svinedyrlæge og medejer af Porcus, i forbindelse med at det endelige program for Porcus’ årsmøde tirsdag den 5. februar er på plads.

For første gang nogensinde er de svinefaglige dyrlæger værter for en reel dyst på fremtidens gener inden for svineproduktion i forbindelse med årsmødet. Denne »avler battle« finder sted i Vissenbjerg Hallerne, hvor fire store selskaber er inviteret til at få taletid og dele deres fremtidsvisioner med alle interesserede svineproducenter fra hele landet.

- Vi er nu kommet til det tidspunkt, hvor vi kan begynde at skimte en lyst og en mulighed for at differentiere sig genetisk og handelsmæssigt. Dansk avl og opformering har gennem flere år været igennem først »parterapi« og siden »reel skilsmisse«. De nu to dansk-baserede selskaber er kommet godt ud på den anden side som henholdsvis Danbred PS og Danish Genetics, vurderer Kristian Viekilde.

Avlen til debat

Sammen med de to store på det danske marked har Porcus også inviteret britiske PIC og det hollandsk-norske andelsselskab Topigs Norsvin til denne første og største rigtige debat om fremtidens svinegener.

- Vi laver en aften, hvor de fire selskaber på en sober og faglig måde kan fortælle de forventede cirka 700 fremmødte svineproducenter om, hvordan deres fremtid ser ud, siger Kristian Viekilde om den dialog, der sættes i gang, så snart flæskestegen er spist næste tirsdag aften.

Efter præsentationerne bliver der en reel debat, hvor der skal dystes på forskelle og muligheder, og hvor hele forsamlingen får mulighed for at blande sig.

Efter en spændende og meget vigtig dialog om avl vil der efter kaffen være sceneskift, hvor nudging-eksperten bag bestselleren »Jytte fra marketing er desværre gået for i dag«, Morten Münster, går på podiet.

Årsmødet den 5. februar, der starter med spisning klokken 17.00 er gratis og for alle. Også svineproducenter, der normalt ikke bruger Porcus som besætningsdyrlæge, er meget velkomne.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next