bannerPos

Sukkerfabrikken søger modtagere af afgiftspenge

Nordic Sugar mangler kontooplysninger på en megen lang række af tidligere sukkerroedyrkere.. Billedet fra 1999, hvor fynske sukkerroer er på vej ind på den daværende Assens Sukkerfabrik. Foto: Anders Kurt Simonsen

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
04-12-2018 08:12

Selv om det er en gammel sag, så ligger der for meget betalt afgift at vente for en del fynske sukkerroedyrkere. Tilbagebetalingen omfatter i alt 6.300 dyrkere i hele landet, og det kan dreje sig om lige fra 90 kroner til 215.000 kroner – eller et samlet beløb på 80,9 millioner kroner inklusive renter, som EU uretsmæssigt pålagde i produktionsafgift for leveret sukker i årene fra 1999 til 2001.

Nordic Sugar A/S gennemførte den 25. oktober tilbagebetaling af produktionsafgifterne til mange af de pågældende sukkerroedyrkere, men der mangler imidlertid kontooplysninger på en lang række af de daværende sukkerroedyrkere.

Derfor offentliggøres nu navnene på de sukkerroedyrkere, som Nordic Sugar A/S ikke har kunnet gennemføre tilbagebetaling til.

Så hvis du eller tidligere ejere af en bedrift måske har penge til gode, så opfordres du derfor til at løbe listen igennem på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next