bannerPos

Roehøsten godt i hus

Interessen for årets roedag i Motor og Veterantraktor Klubben Fyn var som sædvanlig meget stor.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
09-11-2018 08:00
Høj sol, velpolerede roeoptagere og veterantraktorer trak adskillige folk til Søby på Tåsinge, da Julie og Henrik Møller Nymark på nostalgisk vis fik roerne i kule ved hjælp af Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Roer i lange rækker trak biler i lange rækker. Også salget af pølser i teltet, der sørgede for at deltagere og gæster var godt og vel forsynet, afslørede, at interessen for årets roedag i Motor og Veterantraktor Klubben Fyn var stor.

Julie og Henrik Møller Nymark, Stald Kærsgård i Søby på Tåsinge, lagde for andet år i træk roemark til arrangementet, der endnu en gang blev en stor succes.

- Sidste år lå arrangementet i efterårsferien, men på grund af den tørre vækstsæson, har vi trukket roehøsten lidt, fortæller Henrik Møller Nymark.

Hele roen udnyttes

Kvaliteten af roerne er han dog umiddelbart godt tilfreds med.

- De er nået at vokse meget i løbet af de sidste 2-3 uger, og jeg synes de ser flotte ud, taget tørken i betragtning, forklarer Henrik Møller Nymark om afgrøden på det to hektar store areal, der skal bruges til foder til såvel kødkvæget, fårene og hestene.

- I år kører vi også roetoppen hjem. Det har vi ellers ikke gjort før, men på grund af mangel på foder, tager vi også det med i år, forklarer han.

Tørken har for det unge par på Kærsgård blandt andet betydet, at de ikke har kunne hente så meget græs hjem, som de plejer, og majsen som de af samme årsag har dyrket i år, slipper allerede op i indeværende uge. Den nyhøstede roetop skal derfor hurtigt i krybben.

Formanden for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn, Bo Fonager Lindholm, glædede sig over den store deltagelse ved årets roedag. Han lagde vægt til slæden, imens Finn Thrane fra Asperup havde styr på hestekræfterne foran med en Bolinder-Munktell.

Læs reportagen og se billederne og video fra arrangementet på Tåsinge i næste uges LandbrugFyn, som fra i morgen tidlig her på hjemmesiden.

 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer