bannerPos

Er solceller den nye afgrøde?

Torsdag den 10. oktober afvikler Centrovice et møde, hvor der sættes fokus på solcelleparker på marker. Arkivfoto
30-09-2019 08:00

Rundt omkring i Danmark bliver raps og hvede afløst af en ny type afgrøde, nemlig solceller.

På næste torsdag, den 10. oktober fra klokken 18.00-21.30 vil Centrovice sammen med European Energy give et 360 graders indblik i et solcelleprojekt, fra aftale om jorden til finansiering, opførelse og salg, så interesserede lodsejere kan blive klogere på mulighederne for opstilling af solcelleranlæg på mark, og hvad det kræver.

Til mødet er også inviteret repræsentanter fra kommuner og elselskaber, som kan fortælle om henholdsvis den kommunale proces i forbindelse med opstillingen af solcelleanlæg samt nettilslutning.

Endelig får deltagerne også mulighed for at høre om et solcelleprojekt set fra lodsejerens perspektiv, før der afslutningsvis bliver lejlighed til at stille spørgsmål og tage en dialog om konkrete muligheder med oplægsholderne.  

Aftenen, som afholdes hos Centrovice i Vissenbjerg, starter med middag kl. 18.00. Deltagelse er gratis men kræver tilmelding senest mandag den 7. oktober til Centrovice.

 

0

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.

Agernæs Øko udvider det økologiske areal

De nuværende 200 hektar udvides med 120 hektar over de næste fem år.

Landbruget går en spændende fremtid i møde

- Jeg tror, landbruget står foran et økonomisk kvantespring, siger Patriotisk Selskabs formand, Peter Cederfeld, der fylder 60 år fredag den 22. maj.

Omlægningstjek kan bane vej for nye muligheder

Økologisk VKST tilbyder alle konventionelle landmænd et gratis omlægningstjek, der giver overblik over mulighederne for økologisk drift på den enkelte ejendom.
Side 1 af 51 (1020 artikler)Prev1234567495051Next