bannerPos

Er solceller den nye afgrøde?

Torsdag den 10. oktober afvikler Centrovice et møde, hvor der sættes fokus på solcelleparker på marker. Arkivfoto

Redaktionen

30-09-2019 08:00

Rundt omkring i Danmark bliver raps og hvede afløst af en ny type afgrøde, nemlig solceller.

På næste torsdag, den 10. oktober fra klokken 18.00-21.30 vil Centrovice sammen med European Energy give et 360 graders indblik i et solcelleprojekt, fra aftale om jorden til finansiering, opførelse og salg, så interesserede lodsejere kan blive klogere på mulighederne for opstilling af solcelleranlæg på mark, og hvad det kræver.

Til mødet er også inviteret repræsentanter fra kommuner og elselskaber, som kan fortælle om henholdsvis den kommunale proces i forbindelse med opstillingen af solcelleanlæg samt nettilslutning.

Endelig får deltagerne også mulighed for at høre om et solcelleprojekt set fra lodsejerens perspektiv, før der afslutningsvis bliver lejlighed til at stille spørgsmål og tage en dialog om konkrete muligheder med oplægsholderne.  

Aftenen, som afholdes hos Centrovice i Vissenbjerg, starter med middag kl. 18.00. Deltagelse er gratis men kræver tilmelding senest mandag den 7. oktober til Centrovice.

 

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Familielandbruget i fornuftsægteskab med de grønne

Familielandbruget ønsker en tættere dialog med de grønne organisationer, der arbejder for natur og biodiversitet

Holstein rykker fremad

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer
Side 1 af 37 (732 artikler)Prev1234567353637Next