bannerPos

Tre skovture i juni

30-05-2019 08:00

Skovdyrkerforeningen Øerne har i juni tre arrangementer. Medlemmerne får blandt andet mulighed for at komme på sommerudflugt de to første tirsdage klokken 19.

Den 4. juni går turen til Gisselfeld Kloster ved Haslev på Sjælland, der er en erhvervsdrivende fond med et jordtilliggende på cirka 4.000 hektar og har driftsgrene inden for landbrug, skovbrug, jagt, husudlejning og event. På rundturen kommer deltagerne blandt andet forbi det nye store tårn, som for nylig blev indviet.

Ugen efter, tirsdag den 11. juni, er der besøg på Arreskov Gods ved Korinth på Sydfyn, hvor godsejer Jacob Schaffalitzky vil fortælle om Arreskovs historie, ligesom der bliver en orientering om et naturgenopretningsprojekt.

Torsdag den 20. juni klokken 17 holder Skovdyrkerforeningen Øerne så et arrangement om nobilisdyrkning, og det foregår i Langesø Skovdistrikt og i Traun Skov.

 

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next