bannerPos

Tre skovture i juni

Redaktionen

30-05-2019 08:00

Skovdyrkerforeningen Øerne har i juni tre arrangementer. Medlemmerne får blandt andet mulighed for at komme på sommerudflugt de to første tirsdage klokken 19.

Den 4. juni går turen til Gisselfeld Kloster ved Haslev på Sjælland, der er en erhvervsdrivende fond med et jordtilliggende på cirka 4.000 hektar og har driftsgrene inden for landbrug, skovbrug, jagt, husudlejning og event. På rundturen kommer deltagerne blandt andet forbi det nye store tårn, som for nylig blev indviet.

Ugen efter, tirsdag den 11. juni, er der besøg på Arreskov Gods ved Korinth på Sydfyn, hvor godsejer Jacob Schaffalitzky vil fortælle om Arreskovs historie, ligesom der bliver en orientering om et naturgenopretningsprojekt.

Torsdag den 20. juni klokken 17 holder Skovdyrkerforeningen Øerne så et arrangement om nobilisdyrkning, og det foregår i Langesø Skovdistrikt og i Traun Skov.

 

En aften med Hammerslag

Værten fra det populære tv-program besøger Centrovice den 28. oktober.

Økologer holder årsmøde i Odense

Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Perfekt persille

I sidste uge høstede Michael Pedersen på Hindsholm persillefrø, som har været halvandet år undervejs på 2,5 hektar. Og den erfarne specialafgrødeavler kunne glæde sig over et godt udbytte på omkring to tons pr. hektar og dermed 40.000 kroner pr. hektar.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Et høstår med udbytter og priser i top for havefrø

- Overordnet set, så har det været et kanongodt høstår, både hvad angår kornafgrøder, frøgræs og havefrø, lyder det fra Per Funch Clausen hos Jensen Seeds i Birkum.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.
Side 1 af 37 (737 artikler)Prev1234567353637Next