bannerPos

Skovmaskine på otte hjul

Peder Frederiksen, indehaver af Svanninge Skovservice, foran sin nye skovmaskine fra Komatsu.

Tekst og foto: Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
30-04-2020 10:42
Hos Svanninge Skovservice var indehaver Peder Frederiksen ikke i tvivl, da en maskine med over 14.000 timer bag sig skulle skiftes ud.

- Jeg har været sindssygt godt tilfreds med de tre andre Komatsu-skovmaskiner, vi har haft. Så der har ikke været tvivl om, at det igen skulle være en Komatsu, selvom vi godt kunne have fundet en billigere skovmaskine i markedet.

Sådan lyder det fra Peder Frederiksen, indehaver af Svanninge Skovservice, da han forleden tog sin spritnye Komatsu 901 XC-skovmaskine i brug i forbindelse med en skovningsopgave i en plantage hos Kærsgaard Gods på Vestfyn.

- Som den fjerde maskine i rækken fra Komatsu havde jeg et klare krav. Foruden at maskinen skulle kunne klare at arbejde i et kuperet og blødt terræn, så skulle den have otte hjul. Det sidste skyldes, at vi kører med bånd på hjulene, fortæller Peder Frederiksen, og uddyber:

- Når vi har bånd omkring hjulene, lidt ligesom larvebånd, så kan vi arbejde året rundt. Selv her i dette års våde vinter har vi kunne køre med vores skovmaskiner, når der har været bånd på hjulene. Og derfor var det et krav, at vores nye maskine også skulle have otte hjul, således der kan monteres fire bånd, forklarer skoventreprenøren.

Kuperede og bløde skove

Faktisk er der mange skove i Danmark, der ligger i et stærkt kuperet terræn. Og ofte er der også meget blødt.

- Det overrasker måske nogen. Men forholdene i de danske skove er faktisk ret vanskelige, forklarer Anders Kofod Mogensen, fra Helms TMT-Centret, der har leveret den nye Komatsu-skovmaskine til Svanninge Skovservice.

Og det var ved at være på tide med en ny maskine, erkender Peder Frederiksen.

- Den gamle har kørt mere end 14.000 timer. Så det er dejligt at kunne tage en ny i brug, pointerer han.

- Det, vi hører fra de fleste Komatsu-kunder, er, at man er meget begejstret for deres stabilitet og for udsynet fra kabinen. Samtidig er den specielle Komatsu-konstruktion med til at sikre en konstant vægtfordeling på 50/50, som gør maskinerne enormt stabile i selv meget vanskeligt terræn, pointerer Anders Kofod Mogensen.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

 

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next