bannerPos

Optimisme i skovbruget

- For løvtræ er efterspørgslen er steget en del, siger Rune Bukkehave ved en formentlig omkring 150 år gammel eg med en diameter på godt 85 cm i brysthøjde.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
07-03-2019 08:00
- Der er god afsætning af tømmer, men efter nytår har stormfald i Tyskland og sidste års tørre sommer med insektangreb i træerne bevirker et mindre prisfald, fortæller skovrider Rune Bukkehave.

Situationen for skovbruget er generelt god for tiden, vurderer skovrider Rune Bukkehave, der driver privat virksomhed fra hjemadressen i Vissenbjerg. Dog ser det lige i disse år ikke så godt ud for juletræer, mens der for pyntegrønt af Nobilis er god afsætning.

- For tømmer har det været rigtig godt, men området er lidt udfordret af mindre prisfald efter nytår. Blandt andet på grund af stormfald i Tyskland og Norditalien. Den tørre sommer har betydet, at mange skove med stormfald har været udsat for insektangreb, hvilket bevirker, at store mængder træ skal oparbejdes nu. Det betyder, at der kommer store mængder tømmer på markedet fra Tyskland, hvilket påvirker et lille marked som det danske.

- Heldigvis er der god efterspørgsel på træ fra de hjemmehørende savværker samt fra østlande som Kina, Vietnam og Indien, hvorfra der er efterspørgsel efter tømmer af alle nåletræssorter.

Positivt

- For løvtræ er situationen lidt henholdende, men efterspørgslen er dog steget en del. I de første tre kvartaler af 2018 var der stigende efterspørgsel efter bøg, men i sidste halvdel af 4. kvartal begyndte efterspørgslen at dale. Og for tiden kan man af flere årsager konstatere prisfald på bøg - og vigende efterspørgsel. Ahorn (ær) er også stoppet, mens der er god afsætning på ask, eg og rødeg.

- Brændemarkedet ser generelt fornuftigt ud. Og for flis går det rigtig godt. Samtidig har det seneste efterår også været godt at lave flis i, idet den lange sommertørke har gavnet mulighederne for udkørsel fra skovene. Alt i alt ser det mere positivt ud end i mange år.

 

Hegne inde - og hegne ude

Uanset om man vil holde heste eller kreaturer inde, eller holde for eksempel kronvildt ude, er løsningen hos Poda Hegn, der også har udviklet specielle låger.

Semler satte fokus på graduering

Semler Agro Odense samlede ikke mindre end 70 mennesker, da der var inviteret til temaaften om mulighederne for graduering i gødskningen på marken.

Danish Agro tilpasser medlemsdemokratiet

Andelsgrovvareselskabet etablerer fra næste år en delegeretforsamling. De fynske medlemmer valgte ved mandagens regionsmøde Søren Dyssemark Knudsen som nyt bestyrelsesmedlem.

Overskud i Centrovice

Rådgivningsvirksomheden havde en omsætning på tæt ved 100 millioner kroner og et overskud efter skat på 500.000 kroner.

Kokkenborg samler salgsdyrene i nyt stort staldanlæg

Lettere logistik og bedre overblik er blandt andet baggrunden for Dorte og Jens Himmelstrups store udvidelse langs Svendborg-motorvejen ved Kirkeby.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Stress fik mælkeproducent ned med nakken

Landmænd er ekstra modtagelige overfor stress, fordi de ofte er for længe om at erkende arbejdspresset. En af dem er fynske Klaus Jørgensen, som fortalte om tabu-sygdommen på årets kvægkongres.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Lange lige løgrækker

Hos Skiftekær Økologi ApS på Tåsinge satses der i stigende grad på den mere specialiserede produktion. Løg og kartoffelproduktionen fylder dog fortsat mest i markplanen.
Side 1 af 24 (472 artikler)Prev1234567222324Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer