bannerPos

Optimisme i skovbruget

- For løvtræ er efterspørgslen er steget en del, siger Rune Bukkehave ved en formentlig omkring 150 år gammel eg med en diameter på godt 85 cm i brysthøjde.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
07-03-2019 08:00
- Der er god afsætning af tømmer, men efter nytår har stormfald i Tyskland og sidste års tørre sommer med insektangreb i træerne bevirker et mindre prisfald, fortæller skovrider Rune Bukkehave.

Situationen for skovbruget er generelt god for tiden, vurderer skovrider Rune Bukkehave, der driver privat virksomhed fra hjemadressen i Vissenbjerg. Dog ser det lige i disse år ikke så godt ud for juletræer, mens der for pyntegrønt af Nobilis er god afsætning.

- For tømmer har det været rigtig godt, men området er lidt udfordret af mindre prisfald efter nytår. Blandt andet på grund af stormfald i Tyskland og Norditalien. Den tørre sommer har betydet, at mange skove med stormfald har været udsat for insektangreb, hvilket bevirker, at store mængder træ skal oparbejdes nu. Det betyder, at der kommer store mængder tømmer på markedet fra Tyskland, hvilket påvirker et lille marked som det danske.

- Heldigvis er der god efterspørgsel på træ fra de hjemmehørende savværker samt fra østlande som Kina, Vietnam og Indien, hvorfra der er efterspørgsel efter tømmer af alle nåletræssorter.

Positivt

- For løvtræ er situationen lidt henholdende, men efterspørgslen er dog steget en del. I de første tre kvartaler af 2018 var der stigende efterspørgsel efter bøg, men i sidste halvdel af 4. kvartal begyndte efterspørgslen at dale. Og for tiden kan man af flere årsager konstatere prisfald på bøg - og vigende efterspørgsel. Ahorn (ær) er også stoppet, mens der er god afsætning på ask, eg og rødeg.

- Brændemarkedet ser generelt fornuftigt ud. Og for flis går det rigtig godt. Samtidig har det seneste efterår også været godt at lave flis i, idet den lange sommertørke har gavnet mulighederne for udkørsel fra skovene. Alt i alt ser det mere positivt ud end i mange år.

 

Ud at opleve kødkvæg i den fynske natur

Ni fynske kødkvægbesætninger indbyder alle interesserede til besøg på Kødkvægets Dag på søndag den 26. maj.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.
Side 1 af 28 (556 artikler)Prev1234567262728Next