bannerPos

Sønderjysk landbokontor på vej til Odense

- Det er vigtigt for os at stå stærkt ikke kun i Sønderjylland men i Syddanmark bredt set for at kunne tiltrække dygtige medarbejdere og dermed levere værdiskabende rådgivning, påpeger LandboSyds formand Mogens Dall i forbindelse med åbningen af et kontor i Odense. Arkivfoto

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
07-08-2020 08:00
LandboSyd åbner fynsk rådgivningsfilial for primært at tiltrække dygtige medarbejdere. Hos Velas frygter man ikke en eventuel skærpet konkurrencesituation.

Konkurrencen om både landmændenes og deres rådgiveres gunst skærpes i det fynske område. Det sker med den seneste melding om, at rådgivningsvirksomheden LandboSyd, med hovedsæde i Aabenraa, den 1. september åbner et filialkontor i Odense.

Kontoret åbnes primært for at sikre en bedre mulighed for at rekruttere dygtige medarbejdere, men også for at kunne tilbyde professionelle landmænd på Fyn et alternativt rådgivningstilbud, hedder i pressemeddelelsen, som lancerer det kommende sønderjyske tiltag.

I forvejen serviceres de fynske landmænd af Velas i Vissenbjerg, der er landets største rådgivningsvirksomhed med over 600 medarbejdere i hele det geografiske område i Jylland og på Fyn, efter Centrovice i november blev en del af virksomheden. Desuden har både Patriotisk Selskab og Landbrugsrådgivning Syd som bekendt baser i det fynske. 

Frygter ikke konkurrencen

- Vi har styrken til en måske yderligere konkurrence, og vi vil til enhver tid arbejde på at sikre de bedste medarbejdere og den stærkeste rådgivning til landmændene. Det har vi sikret gennem fusionen, understreger Centrovice-formand Torben Povlsen, der er næstformand i bestyrelsen for Velas.

- At LandboSyd, som åbenbart har vanskeligt ved at tiltrække medarbejdere, og derfor etablere sig på Fyn, lytter vi naturligvis til. Samtidig vil vi da gerne tilbyde de sønderjyske landmænd den rådgivning fra kompetente medarbejdere, som de øjensynligt mangler. Selvfølgelig prioriterer vi først og fremmest egne landmænd, som vælger os til, men vi spiller også gerne på andres banehalvdel.

Med ansættelsen af fem-otte medarbejdere på det nye kontor, som etableres på Munkehatten i Odenses sydøstlige erhvervsområde, finder Torben Povlsen det vanskeligt at opnå en tilstrækkelig faglig sparring. Til gengæld kalder han det en cadeau til Velas, der med en stærk organisation med baser ved blandt andet Odense. Trekantområdet og Aarhus, kan rekruttere og har attraktive medarbejdere.

Åbenlyst

Fra LandboSyd erkender adm. direktør Sune Aagot Sckerl, at organisationen er presset på medarbejderressourcer.

- Det har givet uholdbart pres, særligt i vores afdeling for økonomirådgivning. Samtidig er mit ledelsesmantra, at vi skal sikre høj medarbejdertilfredshed og trivsel. Derfor er det åbenlyst at etablere kontor i en anden geografi i Syddanmark, siger direktøren og tilføjer, at LandboSyd har rødder i den sønderjyske muld, men ser Syddanmark som sin naturlige hjemmebane.

Han bakkes op af LandboSyds formand Mogens Dall:

- Åbning af et kontor i Odense udspringer af den strategi, direktionen forelagde bestyrelsen til godkendelse i marts. Det er derfor med stor tilfredshed, at jeg som bestyrelsesformand kan se det operationaliseret så hurtigt. Det er vigtigt for LandboSyd at stå stærkt ikke kun i Sønderjylland men i Syddanmark bredt set for at kunne tiltrække dygtige medarbejdere og dermed levere værdiskabende rådgivning.

0

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.

Det er stadig spændende at være landmand

Ifølge L&F’s seneste undersøgelse bliver landbrugets omdømme i det danske samfund stadig bedre. Det fastslog Ib W. Jensen i sin sidste beretning som formand for Fyns Familielandbrug, hvor vandløb, miljø og klima var centrale emner.

Udenlandske juletræskøbere måtte blive hjemme

Besøgstallet var på grund af coronaen halveret ved årets messe i Langesøskoven.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 59 (1170 artikler)Prev1234567575859Next