bannerPos

Online-møde om ny ferielov

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
05-08-2020 08:54
Fra den 1. september træder »samtidighedsferie« i kraft. Det betyder, at medarbejdere opsparer 2,08 feriedage pr. måned, som de kan bruge løbende – modsat tidligere, hvor der blev optjent feriepenge for 25 dage, som så først kunne bruges fra 1. maj året efter.
Patriotisk Selskab påpeger i den forbindelse, at man som arbejdsgiver har en hel del, som man skal være opmærksom på med den nye ferielov. Derfor afholder selskabet et online møde for virksomhedsejere og driftsledere med ansvar for medarbejdere. Det sker tirsdag den 1. september klokken 16 til cirka 18 på platformen Microsoft Teams, hvor deltagere vil høre mere om reglerne samt hvilke konkrete tiltag, man skal gøre. 
Deltagere kan blandt andet høre om: Reglerne for ferieoptjening og -afholdelse hele vejen rundt, særlige regler for elever, hvilke ændringer den nye ferielov forudsætter i medarbejdernes ansættelseskontrakter, hvad man skal til at være opmærksom på, når der aftales ferie med medarbejderne, hvilke muligheder man har for at lade medarbejderen »låne« ferie, hvis han/hun ikke har optjent nok på det tidspunkt, hvor ferien skal afholdes, samt behovet for en feriepolitik i virksomheden.
- Har man spørgsmål til den nye ferielov, som der er brug for at få svar på inden den 1. september, er man velkommen til at kontakte juridisk seniorkonsulent Bodil Just eller lønrådgiver Tina Christiansen, lyder det endvidere fra Patriotisk Selskab.
Find mere information om mødet på patriotisk.dk.
 
0

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.

Det er stadig spændende at være landmand

Ifølge L&F’s seneste undersøgelse bliver landbrugets omdømme i det danske samfund stadig bedre. Det fastslog Ib W. Jensen i sin sidste beretning som formand for Fyns Familielandbrug, hvor vandløb, miljø og klima var centrale emner.

Udenlandske juletræskøbere måtte blive hjemme

Besøgstallet var på grund af coronaen halveret ved årets messe i Langesøskoven.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 59 (1170 artikler)Prev1234567575859Next