bannerPos

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om handelsstrategier torsdag den 23. maj klokken 17.00-19.30 i Vissenbjerg.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
10-05-2019 12:00
Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.

Det er en kompleks opgave at handle med råvarer, og derfor inviterer Centrovice til møde om handelsstrategier torsdag den 23. maj klokken 17.00-19.30 i Vissenbjerg. På mødet får deltagerne indblik i, hvordan en strategi for køb og salg af råvarer kan indbringe en bedre gennemsnitspris over tid.

Økonomikonsulent hos Centrovice Dennis Andreasen forklarer om baggrunden for aftenen:

- Både prisudsvingene og de ofte store mængder, der bliver handlet, betyder, at de økonomiske konsekvenser af en dårlig handel kan være stor. Derfor er det vigtigt med risikostyring, som man blandt andet kan få med en handelsstrategi med klare retningslinjer for køb og salg af råvarer. En handelsstrategi garanterer ikke, at man altid rammer bund eller top, men over tid får man en pris, der vil ligge betydeligt bedre end den gennemsnitlige pris. Og det giver ro i både økonomien og maven.

Budgetsikkerhed eller indtjening?

På aftenen stiller økonomikonsulent Dennis Andreassen spørgsmålet: - Hvor bør fokus ligge – budgetsikkerhed eller indtjening? Banken vil have budgetsikkerhed, men med en handelsstrategi, der viser banken at beslutningerne ikke alene tages på mavefornemmelser, men ud fra en strategi, så kan beslutninger ud fra et indtjeningsperspektiv også komme i spil.

Endeligt får deltagerne indblik i, hvad en handelsstrategi indeholder, hvilke mekanismer den bygger på, og hvad effekten af handelsstrategien er på både korn-, raps- og sojamarkedet. Der vil blandt andet blive præsenteret risikobetragtninger for både planteavlere, kvægbrugere og svineproducenter.

Mødet henvender sig til både ejere og driftsledere. Mødet er gratis, men tilmelding er nødvendig senest den 23. maj til Centrovice.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next