bannerPos

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om handelsstrategier torsdag den 23. maj klokken 17.00-19.30 i Vissenbjerg.

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
10-05-2019 12:00
Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.

Det er en kompleks opgave at handle med råvarer, og derfor inviterer Centrovice til møde om handelsstrategier torsdag den 23. maj klokken 17.00-19.30 i Vissenbjerg. På mødet får deltagerne indblik i, hvordan en strategi for køb og salg af råvarer kan indbringe en bedre gennemsnitspris over tid.

Økonomikonsulent hos Centrovice Dennis Andreasen forklarer om baggrunden for aftenen:

- Både prisudsvingene og de ofte store mængder, der bliver handlet, betyder, at de økonomiske konsekvenser af en dårlig handel kan være stor. Derfor er det vigtigt med risikostyring, som man blandt andet kan få med en handelsstrategi med klare retningslinjer for køb og salg af råvarer. En handelsstrategi garanterer ikke, at man altid rammer bund eller top, men over tid får man en pris, der vil ligge betydeligt bedre end den gennemsnitlige pris. Og det giver ro i både økonomien og maven.

Budgetsikkerhed eller indtjening?

På aftenen stiller økonomikonsulent Dennis Andreassen spørgsmålet: - Hvor bør fokus ligge – budgetsikkerhed eller indtjening? Banken vil have budgetsikkerhed, men med en handelsstrategi, der viser banken at beslutningerne ikke alene tages på mavefornemmelser, men ud fra en strategi, så kan beslutninger ud fra et indtjeningsperspektiv også komme i spil.

Endeligt får deltagerne indblik i, hvad en handelsstrategi indeholder, hvilke mekanismer den bygger på, og hvad effekten af handelsstrategien er på både korn-, raps- og sojamarkedet. Der vil blandt andet blive præsenteret risikobetragtninger for både planteavlere, kvægbrugere og svineproducenter.

Mødet henvender sig til både ejere og driftsledere. Mødet er gratis, men tilmelding er nødvendig senest den 23. maj til Centrovice.

0

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.

Agernæs Øko udvider det økologiske areal

De nuværende 200 hektar udvides med 120 hektar over de næste fem år.

Landbruget går en spændende fremtid i møde

- Jeg tror, landbruget står foran et økonomisk kvantespring, siger Patriotisk Selskabs formand, Peter Cederfeld, der fylder 60 år fredag den 22. maj.

Omlægningstjek kan bane vej for nye muligheder

Økologisk VKST tilbyder alle konventionelle landmænd et gratis omlægningstjek, der giver overblik over mulighederne for økologisk drift på den enkelte ejendom.
Side 1 af 51 (1020 artikler)Prev1234567495051Next