bannerPos

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om handelsstrategier torsdag den 23. maj klokken 17.00-19.30 i Vissenbjerg.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
10-05-2019 12:00
Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.

Det er en kompleks opgave at handle med råvarer, og derfor inviterer Centrovice til møde om handelsstrategier torsdag den 23. maj klokken 17.00-19.30 i Vissenbjerg. På mødet får deltagerne indblik i, hvordan en strategi for køb og salg af råvarer kan indbringe en bedre gennemsnitspris over tid.

Økonomikonsulent hos Centrovice Dennis Andreasen forklarer om baggrunden for aftenen:

- Både prisudsvingene og de ofte store mængder, der bliver handlet, betyder, at de økonomiske konsekvenser af en dårlig handel kan være stor. Derfor er det vigtigt med risikostyring, som man blandt andet kan få med en handelsstrategi med klare retningslinjer for køb og salg af råvarer. En handelsstrategi garanterer ikke, at man altid rammer bund eller top, men over tid får man en pris, der vil ligge betydeligt bedre end den gennemsnitlige pris. Og det giver ro i både økonomien og maven.

Budgetsikkerhed eller indtjening?

På aftenen stiller økonomikonsulent Dennis Andreassen spørgsmålet: - Hvor bør fokus ligge – budgetsikkerhed eller indtjening? Banken vil have budgetsikkerhed, men med en handelsstrategi, der viser banken at beslutningerne ikke alene tages på mavefornemmelser, men ud fra en strategi, så kan beslutninger ud fra et indtjeningsperspektiv også komme i spil.

Endeligt får deltagerne indblik i, hvad en handelsstrategi indeholder, hvilke mekanismer den bygger på, og hvad effekten af handelsstrategien er på både korn-, raps- og sojamarkedet. Der vil blandt andet blive præsenteret risikobetragtninger for både planteavlere, kvægbrugere og svineproducenter.

Mødet henvender sig til både ejere og driftsledere. Mødet er gratis, men tilmelding er nødvendig senest den 23. maj til Centrovice.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next