bannerPos

Faldende notering trækker optimal slagtevægt ned

Den faldende notering har også fået betydning for den optimale slagtevægt for slagtesvin. Den er nemlig faldet fra 93 kilo inden påske til nu 90 kilo slagtet vægt, viser nye beregninger fra Velas. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
29-05-2020 09:00

Corona-situationen har presset svinenoteringen et par kroner ned, og det betyder også et mindre fald i slagtesvinenes optimale slagtevægt.

SVINEPRODUKTION Svinenoteringen har de forgangne uger været på nedadgående, blandt andet som følge af corona-virussens indtog over det meste af kloden.

Den faldende notering har også fået betydning for den optimale slagtevægt for slagtesvin. Den er nemlig faldet fra 93 kilo inden påske til nu 90 kilo slagtet vægt, viser nye beregninger fra Velas.

- Der er to faktorer, der har haft indvirkning. Corona-situationen i Europa har medført et fald i svinenoteringen, der nu ligger omkring 12 kroner, hvor den tidligere var helt oppe omkring 15 kroner. Derudover har Danish Crown sænket deres slagtevægt to kilo, og det trækker helt automatisk den optimale slagtevægt ned, forklarer Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

 

Undgå stor spredning

Anbefalingen fra Velas lyder derfor på, at svineproducenten forsøger at ramme en gennemsnitlig slagtevægt på 90 kilo og samtidig undgår for stor spredning i vægten.

- Spredningen må ikke være højere end fem kilo. Det kan være svært at vurdere for den enkelte, så det kan være en god idé at kontakte sin rådgiver og få hjælp til at arbejde sig hen imod en mindre spredning, siger Niels Hegelund.

Han peger på, at der trods faldende notering stadig er mulighed for at få et højt dækningsbidrag på driften. Samtidig understreger han, at der ikke er grund til at frygte at skulle til at slagte ved en væsentligt lavere vægt. Intet tyder nemlig på, at det bliver tilfældet i den nærmeste fremtid.

- Når vi kigger ind i tredje og fjerde kvartal, så giver prognosen ikke grund til bekymring. Hvis vi beregner ud fra en notering på 11 kroner, en beregnet smågrisepris på 428 kroner samt et tillæg på 30 kroner, så vil den optimale slagtevægt stadig ligge omkring 89 til 90 kilo, siger Niels Hegelund og tilføjer, at Danish Crown for nylig annoncerede, at vægtgrænsen bliver øget med et kilo i uge 24.

- Det betyder, at den optimale slagtevægt fra uge 24 vil være 91 kilo, afslutter svinekonsulenten.

cab

0

Dyhr får JCB

Maskinforretningen i Gudbjerg har fået forhandlingen af de velanskrevne engelske teleskoplæssere og gummigeder.

- Nu vil vi til bunds i vandmiljøet

Seges-rapporter om tilstanden i Odense Fjord, Nakkebølle Fjord og Holckenhavn Fjord vil være vigtig dokumentation for landbruget over for politikere og kommunerne ved kommende miljøindsatser, understreger formand Torben L. Povlsen.

Farfars traktor i felten

Lars Jørgensen fra Frøbjerg var blandt de over 80 deltagere ved pløjedagen på Brobygaard, hvor han kørte med en 17 hestes traktor, som han fik som 9-årig af sin farfar.

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.
Side 1 af 59 (1174 artikler)Prev1234567575859Next