bannerPos

V-opbakning til fjernelse af jordskatten

Miljøordfører Erling Bonnesen(V) er klar til at se på en ændring af jordskatten, der hvert år indbringer statskassen 900 millioner kroner. Arkivfoto: Erik Hansen.

Henning K. Andersen

Journalist
13-08-2018 11:16
Venstres miljøordfører Erling Bonnesen erklærer sig klar til at se på en fjernelse af jordskatten, som både Centrovice og SLF har slået til lyd for.

Årets tørke har kun forværret den økonomiske situation, som dansk landbrug er i, og selv om miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har iværksat en række tiltag, der skal hjælpe landbruget, er der behov for yderligere tiltag. Det er holdningen hos både Centrovice og SLF. Et af de ting, der burde laves om, er jordskatten, der årligt indbriger staten 900 millioner kroner. Det mener Torben Povlsen, formand for Centrovice.

- Pengene bliver taget ud af landbruget, inden man har lavet en bundlinje, og dermed har fundet ud af, om det har været et godt eller skidt år. Så man skal altså betale nogle skatter og afgifter, inden man er kommet ned på bundlinjen. Det findes ikke i andre erhverv, siger han til TV2 Fyn.

Lignende toner lyder fra SLF ovenpå torsdagens krisemøde mellem landbrugsorganisationerne og miljø- og fødevareministeren.

- Vi vil gerne opfordre regeringen til at se meget nøje på de skatter og afgifter, for eksempel ejendomsskatter, som vi landmænd betaler uanset, om vi tjener penge eller ej. Denne type skatter og afgifter udgør op mod en million kroner hjemme på bedriften hos os. Det er mange penge i et år, hvor man er ramt af tørke og lav notering, siger Berith Nissen, der er næstformand i SLF. 

Bonnesen: Oplagt at se på jordskat

Venstres miljøordfører Erling Bonnesen har forståelse for indsigelserne mod de forskellige skatter og afgifter.

- Det er da oplagt at se på jordskatten. Jordskatten kan jo sammenlignes med, hvis en håndværker fik en ekstra skat, inden han tog fat i værktøjerne og begyndte at arbejdet. Det er jo helt urimeligt, og det kan enhver da forstå. På samme måde virker det med jordskatten, at man beskatter landmanden af sit værktøj, inden han går igang, siger Erling Bonnesen(V) til TV2 Fyn og fortsætter:

- På den måde er landmanden bagud på point i konkurrencen, og det dur ikke. hvis landbrugs- og fødevaresektoren skal kunne konkurrere med tyskere, hollændere, polakker og amerikanere om at sælge fødevarer til fx Japan.

Bonnesen pointerer vigtigheden i, at man så hurtigt som muligt får landbruget op i gear igen efter sommerens tørke.

- Vi skal have et landbrug i fremtiden, der kan konkurrere, og producere råvarer til vores store fødevaresektor, der jo producerer nogle af verdens bedste fødevarer og kan sælges verden rundt og skaber masser af arbejdspladser i Danmark. Derfor skal vi også sikre, at vi i fremtiden har et stort, varieret landbrug, som kan levere råvarerne til vores fødevaresektor. 

Ifølge Seges står landbruget til at tabe 6,4 milliarder kroner på grund af sommerens tørke.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next