bannerPos

Thor Kofoed vil være viceformand i L&F

Thor G. Kofoed har meldt sig på banen som mulig viceformand i Landbrug & Fødevarer nu som afløser for Lars Hvidtfeldt. Arkivfoto: Erik Hansen.

Henning K. Andersen

12-10-2018 14:14
Formanden for frøsektionen i Landbrug & Fødevarer, Thor Kofoed har annonceret, at han stiller op til posten som viceformand i Landbrug & Fødevarer efter Lars Hvidtfeldt.

Der har længe været spekuleret i, hvem der skal afløse Lars Hvidtfeldt som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Nu har den første kandidat meldt sig på banen, nemlig sektorformand for Frøsektionen under L&F, Thor Kofoed. Det melder han ud fredag. 

- Jeg blev rigtig overrasket, da flere begyndte at ringe til mig og spørge om jeg ikke ville opstille til viceformandsposten, fordi den linje, jeg har kørt indenfor Frø, ville de gerne have, at jeg tog med mig over i en viceformandspost. hvis jeg nu kunne blive valgt. Det har jeg overvejet, og det har jeg nu gjort, siger Thor Kofoed i denne video (åbner i eksternt vindue).

Han tilføjer, at hans kandidatur til viceformandsposten i L&F ikke betyder, at han forlader sin nuværende post som formand hos Frøsektionen. 

Vil savne Hvidtfeldt
I samme video melder Thor Kofoed ud,  at han vil savne den afgående viceformand. 

- Desværre må vi konstatere, at Lars Hvidtfeldt har valgt at prioritere de hjemlige gemakker, og at han derfor stopper som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Lars gjorde det godt, han var vellidt, og havde en god kontakt til omverdenen. Og det er det, vi har brug for i Landbrug & Fødevarer. Han var også meget stærk rent fagligt på planteområdet og det er noget, vi kommer til at mangle, siger Thor Kofoed.

Han har en fortid som MF for Venstre, og er søn af forhenværende landbrugsminister, afdøde Niels Anker Kofoed. Det bliver afklaret, hvem der skal afløse Lars Hvidtfeldt på et delegeretmøde i L&F i november måned. 

Endnu en kandidat har meldt sig på banen. Hvem kan du se i weekendudgaven af Effektivt Landbrug på web fredag kl. 21, og i postkassen i morgen. 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next