bannerPos

Matthiesen tager kampen op mod mårhunde

Anni Matthiesen (V) har fået sat foderplads op, for at holde bugt med den invasive mårhund.

Henning K. Andersen

04-02-2019 11:21
Venstres naturordfører Anni Matthiesen har i lang tid kæmpet for at skærpe bekæmpelsen af mårhunde. Nu tager hun kampen op mod dyret på hendes egen bopæl.

Anni Matthiesen har fået opstillet en foderplads og et kamera på hendes egen bopæl i samarbejde med Mårhundebanden Øst. Hvorfor? For at bekæmpe den invasive mårhund. Tiltaget er et af flere, der er taget fra politisk side for at bekæmpe mårhunden. 

Mårhunde kan sprede sig med stor fart, og da det er et altædende invasiv dyr, der spiser alt fra ådsler til krebs, fisk, insekter, små pattedyr, æg og fugle, har de stor negativ påvirkning for dyrelivet. Hvis mårhunden får lov til at sprede sig endnu mere, kan den i værste fald udrydde vores beskyttede og truede dyr. 

Alene i Jylland findes der flere tusinde mårhunde. Mårhundebanden Øst fik sidste år nedlagt 146 mårhunde og derfor er det altafgørende, at flere gør som de – altså går aktiv ind i kampen. En mårhund får typisk 11 unger om året, og da de lever meget skjult, kan det være vanskeligt at følge med i, hvor meget de breder sig.

- Mårhunde er en invasiv art og derfor uønsket i Danmark. Den er ødelæggende for vores dyreliv, og de hører ikke til i den danske natur. Jeg har i lang tid arbejdet for, at kontrollere den invasive art, så den ikke spreder sig, og derfor har jeg spurgt Mårhundebanden Øst om hjælp til opsætning af foderplads og kamera, så jeg kan bidrage til at regulere den invasive art på egen adresse. Jeg har selv været med til at presse på hos ministeren og det glæder mig at der nu er afsat en statslig pulje til hjælp til udstyr til mårhundebanderne – så de på denne måde lettere kan bekæmpe mårhundene, udtaler naturordfører Anni Matthiesen (V).

Tiltaget med foderpladser og kameraer er blot et af flere tiltag, der er taget vest for Storebælt for at få bugt med mårhunden. I november måned blev der sat en GPS-mærket judasmårhund ud på Fyn, der skal være med til at opspore andre mårhunde og på den måde afsløre dens skjulesteder. 

 

Hegne inde - og hegne ude

Uanset om man vil holde heste eller kreaturer inde, eller holde for eksempel kronvildt ude, er løsningen hos Poda Hegn, der også har udviklet specielle låger.

Semler satte fokus på graduering

Semler Agro Odense samlede ikke mindre end 70 mennesker, da der var inviteret til temaaften om mulighederne for graduering i gødskningen på marken.

Danish Agro tilpasser medlemsdemokratiet

Andelsgrovvareselskabet etablerer fra næste år en delegeretforsamling. De fynske medlemmer valgte ved mandagens regionsmøde Søren Dyssemark Knudsen som nyt bestyrelsesmedlem.

Overskud i Centrovice

Rådgivningsvirksomheden havde en omsætning på tæt ved 100 millioner kroner og et overskud efter skat på 500.000 kroner.

Kokkenborg samler salgsdyrene i nyt stort staldanlæg

Lettere logistik og bedre overblik er blandt andet baggrunden for Dorte og Jens Himmelstrups store udvidelse langs Svendborg-motorvejen ved Kirkeby.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Stress fik mælkeproducent ned med nakken

Landmænd er ekstra modtagelige overfor stress, fordi de ofte er for længe om at erkende arbejdspresset. En af dem er fynske Klaus Jørgensen, som fortalte om tabu-sygdommen på årets kvægkongres.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Lange lige løgrækker

Hos Skiftekær Økologi ApS på Tåsinge satses der i stigende grad på den mere specialiserede produktion. Løg og kartoffelproduktionen fylder dog fortsat mest i markplanen.
Side 1 af 24 (472 artikler)Prev1234567222324Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer