bannerPos

Judasmårhund skal infiltrere Fyn

I dag satte miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) en såkaldt judasmårhund ud ved Ejby. Håbet er, at den kan opsøge andre mårhunde og på den måde være med til at udrydde bestanden på mårhunde på Fyn, hvor dyret netop er blevet konstateret. Arkivfoto: Lasse Ege Pedersen

Henning K. Andersen

26-11-2018 10:48
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen intensiverer jagten på den invasive mårhund. I dag udsatte han derfor en gps-mærket mårhund på Fyn, der skal finde andre mårhunde. Samtidig lancerede han en tilskudspulje på 200.000 kroner til mårhundejægeres indkøb af vildtkameraer og fælder.

Mårhunden er netop opdaget på Fyn, men skal ikke have lov til at brede sig. Mårhunden er en trussel mod den danske natur blandt andet fordi, den æder fugle, padder og pattedyr. 

Derfor har miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i dag sluppet en såkaldt judasmårhund løs ved Ejby på Fyn. Mårhunden er gps-mærket og skal lokke en mage til. Når de er fanget, bliver de skilt ad, og judasdyret sendt af sted igen.
Samtidig har miljø- og fødevareministeren åbnet en pulje på 200.000 kroner til tilskud til mårhundejægeres indkøb af vildtkameraer og fælder.

- Der er i dag flere tusind mårhunde i Jylland og vi gør alt, hvad vi kan, for at holde bestanden nede. Nu er den netop kommet til Fyn, og her skal den hverken have lov til at brede sig eller sprede sig videre til Sjælland. Den er en trussel mod vores natur, og vi skal have bugt med bæstet. Derfor intensiverer vi nu jagten, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Bestanden af mårhunde i Jylland er i dag oppe på mellem 2.000 og 3.000 mårhunde. Flere jyske jægere er gået sammen om at bekæmpe mårhunde. Resultaterne har været så gode, at miljø- og fødevareministeren gerne vil opfordre flere jægere til at slå sig sammen om at bekæmpe mårhunde på de arealer i Jylland og på Fyn, hvor de har jagtretten. 

- Hvis vi skal forhindre, at der bliver ti gange så mange mårhunde i Danmark i løbet af de næste fem år, kræver det også en aktiv indsats af så mange jægere som muligt overalt i Jylland og på Fyn. At opspore og bekæmpe mårhunde kan være et tidskrævende arbejde, og derfor er jeg glad for, at så mange jægere har taget opgaven på sig og vil hjælpe med at få udryddet mårhunden fra den danske natur, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Hvis man som jæger er interesseret i at søge om tilskud til indkøb af vildtkameraer og fælder, skal ansøgning indsendes til Miljøstyrelsen inden den 9. december 2018. 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next