bannerPos

Historisk anbefaling fra formandskab

Torben Povlsen og Lars Iversen, formand og næstformand i Centrovice, anbefaler at stemme personligt på Asger Christensen (V) for at få landbruget repræsenteret i det kommende Europa-Parlament.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
08-05-2019 08:00
Centrovice støtter op om Asger Christensen ved EU-valget.

Det er nok aldrig set før og kommer måske aldrig til at ske igen, at formandskabet i Centrovice anbefaler én politisk kandidat fra et parti. Men dette viser sig at være tilfældet frem mod det kommende Europa-Parlamentsvalg.

Her går formandskabet Torben Povlsen og Lars Iversen sammen ud og anbefaler at stemme personligt på landmand Asger Christensen fra Venstre til EU-valget den 26. maj. Ved valget er han nummer 3 på liste V.

- Landbruget har med Asger Christensen en chance for at få en landmand i Bruxelles igen. Det er 10 år siden, vi sidst havde en, og det var Niels Busk. På den måde har vi igen en, som vi bare kan ringe til, når vi synes, der er et problem, siger Lars Iversen og Torben Povlsen.

Ved et Europa-Parlamentsvalg er landbruget en meget væsentlig faktor, da det er et landsdækkende valg, hvor man kan stemme på samme kandidat i hele landet. Derfor kan de stemmeberettiget fra landbruget faktisk med egne stemmer sikre valget af en kandidat, hvis erhvervet står sammen.

- Jeg er enormt taknemmelig for den enorme opbakning fra landbruget. Det skal forhåbentlig være med til at sikre, at vi for første gang i mange år får valgt en landmand til Europa-Parlamentet, siger Asger Christensen, der driver en kvæggård ved Jordrup i Sydjylland.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next