bannerPos

Historisk anbefaling fra formandskab

Torben Povlsen og Lars Iversen, formand og næstformand i Centrovice, anbefaler at stemme personligt på Asger Christensen (V) for at få landbruget repræsenteret i det kommende Europa-Parlament.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
08-05-2019 08:00
Centrovice støtter op om Asger Christensen ved EU-valget.

Det er nok aldrig set før og kommer måske aldrig til at ske igen, at formandskabet i Centrovice anbefaler én politisk kandidat fra et parti. Men dette viser sig at være tilfældet frem mod det kommende Europa-Parlamentsvalg.

Her går formandskabet Torben Povlsen og Lars Iversen sammen ud og anbefaler at stemme personligt på landmand Asger Christensen fra Venstre til EU-valget den 26. maj. Ved valget er han nummer 3 på liste V.

- Landbruget har med Asger Christensen en chance for at få en landmand i Bruxelles igen. Det er 10 år siden, vi sidst havde en, og det var Niels Busk. På den måde har vi igen en, som vi bare kan ringe til, når vi synes, der er et problem, siger Lars Iversen og Torben Povlsen.

Ved et Europa-Parlamentsvalg er landbruget en meget væsentlig faktor, da det er et landsdækkende valg, hvor man kan stemme på samme kandidat i hele landet. Derfor kan de stemmeberettiget fra landbruget faktisk med egne stemmer sikre valget af en kandidat, hvis erhvervet står sammen.

- Jeg er enormt taknemmelig for den enorme opbakning fra landbruget. Det skal forhåbentlig være med til at sikre, at vi for første gang i mange år får valgt en landmand til Europa-Parlamentet, siger Asger Christensen, der driver en kvæggård ved Jordrup i Sydjylland.

0

Vent med at tegne lange mineralkontrakter

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Stærke køer på Dyregård

Endnu en jerseyko i besætningen hos Anders Nielsen i Gelsted er blevet hædret for en livsydelse på over 10.000 kg værdistof.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

- Vi skal også dyrke landbruget her

Tidligere i år fik Sparekassen Sjælland-Fyn ny landbrugschef. Peter Jørgensen har en fortid som markedschef hos VKST. Og det giver klare fordele for bankens landbrugskunder, mener han.

Høst solens stråler og få 15.000 kroner pr. hektar

Solceller er en ny »afgrøde«, som kan give landmanden et solidt dækningsbidrag.

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next