DF-ordfører har mistet tålmodigheden i forhold til lange dyretransporter

Lasse Ege Pedersen 09-11-2018 15:02:25
Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due har mistet tålmodigheden i forhold til at vente på opdatering af reglerne for kontrol af lange dyretransporter. Hun vil have gang i politiske drøftelser inden for en uge, men det afviser miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Ovenpå sommerens sag i Fødevarestyrelsen, hvor det kom frem, at der var rod i kontrollen af de returlogbøger, som vognmændene sender tilbage, når de transporterer dyr ud af landet, så bebudede miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), at han var klar til at se på, om kontrollen skulle skærpes.

Rodet betød, at vognmænd, der eksempel havde brudt reglerne for transporttider, ikke var blevet straffet, selvom overtrædelserne fremgik af logbøgerne. Over 1.000 overtrædelser blev anmeldt til politiet 

Endnu er der dog ikke sket noget med kontrollen, og under et åbent samråd om dyretransport i går på Christiansborg slog Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due fast, at hun nu har mistet tålmodigheden.

- Tilbage i august udtalte ministeren til DR, at han var villig til at kigge på muligheden for gps-overvågning af lastbiler, så man kan se, om transporttiderne overholdes. Det udtalte den daværende minister også for 11 år siden (Eva Kjer Hansen, red.). Der blev det lovet, at det ville ske allerede i 2008 eller 2009. 11 år senere er der stadigvæk ikke sket noget, sagde Karina Due under samrådet.

Minister venter på analyse

Fra miljø- og fødevareministeren lød det under samrådet, at han nok skulle invitere partierne til drøftelser om kontrollen af dyretransporter.

Han gjorde dog gentagne gange opmærksom på, at han under et orienteringsmøde i sommer med de forskellige ordførere fra partierne, fortalte, at han først ville vente på et analysearbejde, som Fødevarestyrelsen har gang i omkring kontrollerne, er færdigt. Det arbejde skulle være færdigt inden årets udgang.

Fra Karina Due lød det:

- For mig er det et billede af, at der er gået syltekrukke i det her, og det er rigtig, rigtig synd. Hver eneste dag er der grisetransporter, hvor der er grise, der dør under transport. Vi har et hjerte, der banker for, at de her ting skal på plads

- Men jeg er altså lidt en utålmodig sjæl. Jeg vil gerne, at der bliver ageret på det her. Og ageret hurtigt. Så derfor vil jeg høre ministeren, fordi vores tålmodighed er brugt op, om ministeren vil indkalde til forhandlinger inden for en uge.

Hun må vente

Fra Jakob Ellemann-Jensen blev det dog gjort klart, at Karina Due må vente lidt længere på, at hun og de andre ordførere bliver indkaldt.
- På det møde, som der var i sommer, der sagde jeg meget, meget klart, at nu sætter vi gang i en analyse, og den skal afleveres til mig i indeværende år. Derefter indkalder vi til drøftelser. 

- Så jeg er ikke helt sikker på, hvad der er sket i den forgangne uge, som gør, at man har mistet tålmodigheden, men det kunne da have været relevant at have gjort anskrig på det tidspunkt i stedet for at gøre det nu. Jeg synes egentlig, at det er en begavet model, som jeg har skitseret. Det er ret snedigt at få input fra mennesker, som ved noget om det, inden vi – som er mennesker, der synes noget om det – skal diskutere, hvad vi skal gøre, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen.

Han understregede, at han meget gerne tager imod input fra de andre partier til, hvordan kontrollen af transporter kan gøres bedre. Og i den grad også input til, hvordan tiltagene kan finansieres. 

- Ellers så er det jo ikke seriøst, sagde ministeren.

- Og nej, jeg har ingen intention om at indkalde til møde i den kommende uge om det her, for jeg synes, at det vil være useriøst, sagde han videre.
 

Foreningens dag om aftenen

20-11-2018 08:00:03

Centrovice-medlemmerne ville hellere arbejde hjemme i bedriften, og derfor var tilmeldingerne for få til »Foreningens Dag«. Den afvikles i stedet senere på vinteren som aftenarrangement, fortæller formand Torben L. Povlsen.


Fra bondedreng til forfatter

19-11-2018 08:00:54

Aksel Hundslev har skrevet hele livet. Men først nu, som 81-årig, har han udgivet sin første bog. Med udgangspunkt i sin barndom og ungdom i den østfynske landsby, Hundslev, tegner forfatteren et medrivende tidsbillede af den stærke udvikling, der fik mærkbare følger for 1940’ernes og 1950’ernes statiske landbrugssamfund.


Rørlagt bæk op til overfladen

17-11-2018 08:00:49

Et projekt fra Vandplan I føres nu ud i virkeligheden på Rønningesøgaard. Men i stedet for 600 meters opgravning i den lige linje på tværs af en stor mark, kommer det sidste stykke af Refsvindinge-Ellinge Bæk til at sno sig langs hegnet.


Nyt selskab bag planerne om en fynsk kartoffelmelsfabrik

16-11-2018 08:00:44

Fynske landmænd har dannet et selskab, som skal undersøge økonomien og afsætningsmulighederne i en fabrik til forædling af kartofler og hestebønner.


Lokale producenter og køkkener mødes

15-11-2018 08:00:30

Den 28. november introduceres »foodservice-markedet« for fynske fødevareproducenter og restauranter.


Økologisk jordbrugsfond får grundvandspris

14-11-2018 09:52:09

Hvert år uddeler VandCenter Syd ’Andrups Grundvandspris’ til ildsjæle, der gør en særlig indsats for at beskytte grundvandet. I år gik prisen på 60.000 kr. til Danmarks Økologiske Jordbrugsfond.


Solceller på marken?

14-11-2018 08:00:34

Centrovice afvikler i næste uge et informationsmøde om mulighederne for etablering af solcelleanlæg.


Flere forhandlinger i Roerslev

13-11-2018 08:00:50

Roerslev Smedie og Maskinforretning sælger nu også Amazone-redskaber og de italienske Eurocomach minigravere.


Uddannelse med kvalitet

12-11-2018 08:00:11

AMU-Fyn tilbyder forskellige typer kurser til landmænd. For eksempel betjening og vedligeholdelse af mindre gartnerimaskiner, sprøjtekurser, reparationssvejsning samt IT.


1.100 ekstra kvadratmeter til soholdet

10-11-2018 08:00:12

Kjargaard Byg A/S er hovedentreprenøren bag en nyopført drægtighedsstald på Hvidtfeldtgaard på Langeland.


Roehøsten godt i hus

09-11-2018 08:00:02

Høj sol, velpolerede roeoptagere og veterantraktorer trak adskillige folk til Søby på Tåsinge, da Julie og Henrik Møller Nymark på nostalgisk vis fik roerne i kule ved hjælp af Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.


Aften med fokus på drømmen om at blive selvstændig

08-11-2018 08:00:26

Ejerskifteaften for købere hos Centrovice på næste torsdag.


- Vikingerne gravede åbenbart et naturligt vandløb

07-11-2018 12:00:35

Landmændene i vandrådene og lodsejere venter spændt på udmelding fra Miljøstyrelsen, hvorvidt en række vandløb tages ud af vandplanerne. Et eksempel er en to kilometer kunstigt anlagt strækning fra vikingetiden, som lægges op til at skulle være naturligt. Det kan give fatale konsekvenser for afvandingen og dermed oversvømmelser i Årslev.


Kartoffelavlere stifter forening

07-11-2018 08:00:14

Foreløbig har 52 dyrkere tilkendegivet, at de er interesseret i at blive del af det kommende kartoffelmelsprojekt, oplyses det forud for næste uges stiftende generalforsamling.


Danish Agro og Lemken udvider samarbejdet i Danmark

06-11-2018 11:32:18

Fra november 2018 udvider fem maskinforretninger, som Danish Agro er medejer af, deres tilbud med den komplette portefølje af redskaber fra tyske LEMKEN.


Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

16-05-2018 13:05:57

Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

11-01-2018 12:06:06

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

08-01-2018 17:37:13

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

05-01-2018 16:20:32

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Side 1 af 18 (347 artikler)Prev1234567161718Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer