DF-ordfører har mistet tålmodigheden i forhold til lange dyretransporter

Lasse Ege Pedersen 09-11-2018 15:02:25
Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due har mistet tålmodigheden i forhold til at vente på opdatering af reglerne for kontrol af lange dyretransporter. Hun vil have gang i politiske drøftelser inden for en uge, men det afviser miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Ovenpå sommerens sag i Fødevarestyrelsen, hvor det kom frem, at der var rod i kontrollen af de returlogbøger, som vognmændene sender tilbage, når de transporterer dyr ud af landet, så bebudede miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), at han var klar til at se på, om kontrollen skulle skærpes.

Rodet betød, at vognmænd, der eksempel havde brudt reglerne for transporttider, ikke var blevet straffet, selvom overtrædelserne fremgik af logbøgerne. Over 1.000 overtrædelser blev anmeldt til politiet 

Endnu er der dog ikke sket noget med kontrollen, og under et åbent samråd om dyretransport i går på Christiansborg slog Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due fast, at hun nu har mistet tålmodigheden.

- Tilbage i august udtalte ministeren til DR, at han var villig til at kigge på muligheden for gps-overvågning af lastbiler, så man kan se, om transporttiderne overholdes. Det udtalte den daværende minister også for 11 år siden (Eva Kjer Hansen, red.). Der blev det lovet, at det ville ske allerede i 2008 eller 2009. 11 år senere er der stadigvæk ikke sket noget, sagde Karina Due under samrådet.

Minister venter på analyse

Fra miljø- og fødevareministeren lød det under samrådet, at han nok skulle invitere partierne til drøftelser om kontrollen af dyretransporter.

Han gjorde dog gentagne gange opmærksom på, at han under et orienteringsmøde i sommer med de forskellige ordførere fra partierne, fortalte, at han først ville vente på et analysearbejde, som Fødevarestyrelsen har gang i omkring kontrollerne, er færdigt. Det arbejde skulle være færdigt inden årets udgang.

Fra Karina Due lød det:

- For mig er det et billede af, at der er gået syltekrukke i det her, og det er rigtig, rigtig synd. Hver eneste dag er der grisetransporter, hvor der er grise, der dør under transport. Vi har et hjerte, der banker for, at de her ting skal på plads

- Men jeg er altså lidt en utålmodig sjæl. Jeg vil gerne, at der bliver ageret på det her. Og ageret hurtigt. Så derfor vil jeg høre ministeren, fordi vores tålmodighed er brugt op, om ministeren vil indkalde til forhandlinger inden for en uge.

Hun må vente

Fra Jakob Ellemann-Jensen blev det dog gjort klart, at Karina Due må vente lidt længere på, at hun og de andre ordførere bliver indkaldt.
- På det møde, som der var i sommer, der sagde jeg meget, meget klart, at nu sætter vi gang i en analyse, og den skal afleveres til mig i indeværende år. Derefter indkalder vi til drøftelser. 

- Så jeg er ikke helt sikker på, hvad der er sket i den forgangne uge, som gør, at man har mistet tålmodigheden, men det kunne da have været relevant at have gjort anskrig på det tidspunkt i stedet for at gøre det nu. Jeg synes egentlig, at det er en begavet model, som jeg har skitseret. Det er ret snedigt at få input fra mennesker, som ved noget om det, inden vi – som er mennesker, der synes noget om det – skal diskutere, hvad vi skal gøre, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen.

Han understregede, at han meget gerne tager imod input fra de andre partier til, hvordan kontrollen af transporter kan gøres bedre. Og i den grad også input til, hvordan tiltagene kan finansieres. 

- Ellers så er det jo ikke seriøst, sagde ministeren.

- Og nej, jeg har ingen intention om at indkalde til møde i den kommende uge om det her, for jeg synes, at det vil være useriøst, sagde han videre.
 

Ejerskifte i kendt Ringe-virksomhed

19-01-2019 08:00:23

Efter 40 som ejer har Erik T. Rasmussen solgt virksomheden ETR Service i Ringe til en anden kendt Ringe-erhvervsmand, Lars E. Fram.


Et rigtigt samarbejde involverer alle implicerede parter

18-01-2019 13:23:35

Bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug kritiserer sammensætningen af styregruppe i et forsøg omkring grødeskæring i Assens.


Fodervogn tilpasset staldforholdene og køerne

18-01-2019 08:00:50

Tyske BvL har i 40 år produceret mixervogne til alle behov. På Karupgaard er netop taget en 12 kubikmeter vogn i brug i de snævre forhold i den ældre kostald.


It-firma bliver til DLG Connect

17-01-2019 10:28:47

DLG-ejede TNM It har fra nytår skiftet navn.


Kulturdag i familielandbruget

16-01-2019 08:00:11

»Glimt fra fynboers virksomme liv« er overskriften for Fyns Familielandbrugs nye tiltag på Landbogården i Odense.


Frøavlere havde besøg af viceformanden

15-01-2019 08:00:19

L&F-viceformand Thor Gunnar Kofoed ser som afgående frøformand store perspektiver for sektoren.


Avisen kommer nu om tirsdagen

14-01-2019 08:00:15

Ugeavisen fra L-MedieHus uddeles nu tirsdag/onsdag i stedet for torsdag/fredag af FK Distributions bude. Men allerede fra lørdag morgen kan avisen læses her på hjemmesiden.


Tres år med dæk

12-01-2019 08:00:09

»Alt skal være i orden« og »Aftaler er noget man overholder«. Sådan lyder et par af de vigtige principper, som Preben Thinggaard, - ejer og direktør i A/S Ovethi Dansk Dæk Service gennem snart 60 år - har bygget sit livsværk på. På tirsdag fylder den aktive dækmand 75 år.


Flere kræfter til flishugsten

11-01-2019 08:00:27

Skoventreprenør Børge Schäfler har opgraderet trækkraften til virksomhedens største flishugger. Se videoen, hvor der hugges over 100 kubikmeter flis i timen.


Sekretær fra egne rækker

10-01-2019 10:44:18

Luise Søvrup tiltrådte 1. januar som direktionssekretær hos Centrovice.


Deutz-Fahr var i fokus

10-01-2019 10:41:25

Mandag aften var der kundeaften hos O. Søndergaard & Sønner i Nørre Højrup.


Debat: - Hvorfor er der ikke fokus på landbrugets overordnede problem?

10-01-2019 08:00:34

2018 blev året, hvor det blev mere tydeligt, at landbruget bliver nødt til at revidere sit forretningsgrundlag.


Bedste jerseykøer er fynske

10-01-2019 08:00:30

De tre første pladser i ydelsesopgørelsen indenfor jerseyracen tilhører fynske besætninger. Generelt er ydelsen er steget ved de danske køer i det seneste kontrolår.


Udstillerrekord er nu slået

09-01-2019 08:00:12

Over 250 udstillere og en forventning om et brag af program. Det er, hvad NutriFair kan byde på, når Messe C i Fredericia slår dørene op onsdag den 16. og torsdag den 17. januar.


Dalum klar til fremtiden

08-01-2019 08:00:32

Over 70 procent af landbrugsskolen elever kommer ikke fra landbruget. - Det stiller store krav til os som landbrugsskole og til de forskellige uddannelser, vi kan tilbyde, fastslår uddannelseschef Eric Wanscher.


Konkurrence gav stor gevinst hos grisene

07-01-2019 08:00:50

Karen og Søren Bjerg, Bæklund Opformering i Hårby, vandt Ikadan tørfoderautomater sidste år på NutriFair. Den har alvor løftet resultaterne i smågrisestalden.


Miljøstyrelsen er i fuld gang med flytningen til Odense

05-01-2019 08:00:56

Cirka halvdelen af Miljøstyrelsens nuværende 580 ansatte arbejder nu fra Englandsgade i Odense.


- Gården og familien betyder alt

04-01-2019 08:00:55

Christian Esbech er tredje generation på Esbechgaard, hvor der dyrkes økologiske grønsager.


Stor medlemsfremgang i landboungdommen

03-01-2019 08:00:45

Fyns LandboUngdom skal være kendt for andet end »bajere og traktortræk«, lyder det fra lokalformanden. Frederik Petersen er glad for, at 2018 kunne byde på en stor fremgang i medlemstallet efter flere år med tilbagegang.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 20 (398 artikler)Prev1234567181920Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer