bannerPos

DF-ordfører har mistet tålmodigheden i forhold til lange dyretransporter

Lasse Ege Pedersen

09-11-2018 15:02
Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due har mistet tålmodigheden i forhold til at vente på opdatering af reglerne for kontrol af lange dyretransporter. Hun vil have gang i politiske drøftelser inden for en uge, men det afviser miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Ovenpå sommerens sag i Fødevarestyrelsen, hvor det kom frem, at der var rod i kontrollen af de returlogbøger, som vognmændene sender tilbage, når de transporterer dyr ud af landet, så bebudede miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), at han var klar til at se på, om kontrollen skulle skærpes.

Rodet betød, at vognmænd, der eksempel havde brudt reglerne for transporttider, ikke var blevet straffet, selvom overtrædelserne fremgik af logbøgerne. Over 1.000 overtrædelser blev anmeldt til politiet 

Endnu er der dog ikke sket noget med kontrollen, og under et åbent samråd om dyretransport i går på Christiansborg slog Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due fast, at hun nu har mistet tålmodigheden.

- Tilbage i august udtalte ministeren til DR, at han var villig til at kigge på muligheden for gps-overvågning af lastbiler, så man kan se, om transporttiderne overholdes. Det udtalte den daværende minister også for 11 år siden (Eva Kjer Hansen, red.). Der blev det lovet, at det ville ske allerede i 2008 eller 2009. 11 år senere er der stadigvæk ikke sket noget, sagde Karina Due under samrådet.

Minister venter på analyse

Fra miljø- og fødevareministeren lød det under samrådet, at han nok skulle invitere partierne til drøftelser om kontrollen af dyretransporter.

Han gjorde dog gentagne gange opmærksom på, at han under et orienteringsmøde i sommer med de forskellige ordførere fra partierne, fortalte, at han først ville vente på et analysearbejde, som Fødevarestyrelsen har gang i omkring kontrollerne, er færdigt. Det arbejde skulle være færdigt inden årets udgang.

Fra Karina Due lød det:

- For mig er det et billede af, at der er gået syltekrukke i det her, og det er rigtig, rigtig synd. Hver eneste dag er der grisetransporter, hvor der er grise, der dør under transport. Vi har et hjerte, der banker for, at de her ting skal på plads

- Men jeg er altså lidt en utålmodig sjæl. Jeg vil gerne, at der bliver ageret på det her. Og ageret hurtigt. Så derfor vil jeg høre ministeren, fordi vores tålmodighed er brugt op, om ministeren vil indkalde til forhandlinger inden for en uge.

Hun må vente

Fra Jakob Ellemann-Jensen blev det dog gjort klart, at Karina Due må vente lidt længere på, at hun og de andre ordførere bliver indkaldt.
- På det møde, som der var i sommer, der sagde jeg meget, meget klart, at nu sætter vi gang i en analyse, og den skal afleveres til mig i indeværende år. Derefter indkalder vi til drøftelser. 

- Så jeg er ikke helt sikker på, hvad der er sket i den forgangne uge, som gør, at man har mistet tålmodigheden, men det kunne da have været relevant at have gjort anskrig på det tidspunkt i stedet for at gøre det nu. Jeg synes egentlig, at det er en begavet model, som jeg har skitseret. Det er ret snedigt at få input fra mennesker, som ved noget om det, inden vi – som er mennesker, der synes noget om det – skal diskutere, hvad vi skal gøre, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen.

Han understregede, at han meget gerne tager imod input fra de andre partier til, hvordan kontrollen af transporter kan gøres bedre. Og i den grad også input til, hvordan tiltagene kan finansieres. 

- Ellers så er det jo ikke seriøst, sagde ministeren.

- Og nej, jeg har ingen intention om at indkalde til møde i den kommende uge om det her, for jeg synes, at det vil være useriøst, sagde han videre.
 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer