bannerPos

- Frækt af Gæmelke at nedgøre andre partier

- Den retorik bryder jeg mig ikke om, siger Jørn Dohrmann om Peter Gæmelkes formuleringer i et indlæg i avisen den 22. maj.

Lis Agerbæk Jørgensen

Redaktionssekretær og journalist
24-05-2019 09:30
Det er meget snævert kun at se på sit eget partis repræsentation, når det gælder om at tale landbrugets sag i Europa-Parlamentet, mener Jørn Dohrmann, DF.

- Det er skudt langt over målet og en fræk retorik at nedgøre alle andre, der arbejder for landbruget i europæisk sammenhæng.

Jørn Dohrmann, der har været medlem af Europa-Parlamentet for DF siden 2014 og med i landbrugsudvalget, reagerer på, at Peter Gæmelke i et indlæg i Effektivt Landbrug onsdag blandt andet skriver, at »Der har ikke været en dansk landmand som medlem i Europa-Parlamentet i 10 år«.

- Peter Gæmelke må have glemt, hvad der foregår, eller også har han kun Venstre-briller på, når han siger, at dansk landbrug ikke har været repræsenteret. Det er skudt langt over målet.

- Han er i sin gode ret til at anbefale Asger Christensen (Venstre-kandidat til EU, red.), men han skal ikke nedgøre det arbejde, der er foregået gennem mange år, siger DF-politikeren.

Parti underordnet

Dohrmanns opfattelse er, at hans samarbejde med Peter Gæmelke, der er landmand og tidligere præsident for Landbrugsraadet, har været godt, så bemærkningen skuffer ham.

- Uanset hvem du vil kalde landmand – for ingen af os har tid til at være fuldtidslandmænd ved siden af, for så kunne vi ikke gøre en indsats i EU – så dækker det ikke, hvad der reelt er foregået i Bruxelles.

- Desværre udtaler han sig sikkert sådan udelukkende for at støtte Asger Christensen, siger Dohrmann og fortsætter:

- Når vi taler landbrugets sag, er det for mig lige meget, om det er en fra Venstre, Liberal Alliance, Socialdemokratiet eller Enhedslisten – det vigtigste er, at landbrugets stemme er repræsenteret, at vi gør en indsats – og det har der været gjort.

Mange møder

DF’eren slår fast, at han har talt landbrugets sag, uanset om sagerne har været rejst af Bæredygtigt Landbrug eller af Gæmelkes gamle forening Landbrug & Fødevarer, som han siger.

- Han skal ikke nedgøre det arbejde, der er foregået gennem mange år

Jørn Dohrmann, afgående medlem af Europa-Parlamentet for DF

- Peter Gæmelke og jeg har mødtes mange gange. Han er også altid velkommen hos mig på Drenderupgaard, hvor han ikke er kommet for tit, og det er vel, fordi han er tilfreds med den linje, jeg har kørt.

Jørn Dohrmann blev valgt ind i Folketinget i 2001 for Dansk Folkeparti og valgt til Europa-Parlamentet fra 2014. Han genopstiller ikke.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next