bannerPos

- Frækt af Gæmelke at nedgøre andre partier

- Den retorik bryder jeg mig ikke om, siger Jørn Dohrmann om Peter Gæmelkes formuleringer i et indlæg i avisen den 22. maj.

Lis Agerbæk Jørgensen

Redaktionssekretær og journalist
24-05-2019 09:30
Det er meget snævert kun at se på sit eget partis repræsentation, når det gælder om at tale landbrugets sag i Europa-Parlamentet, mener Jørn Dohrmann, DF.

- Det er skudt langt over målet og en fræk retorik at nedgøre alle andre, der arbejder for landbruget i europæisk sammenhæng.

Jørn Dohrmann, der har været medlem af Europa-Parlamentet for DF siden 2014 og med i landbrugsudvalget, reagerer på, at Peter Gæmelke i et indlæg i Effektivt Landbrug onsdag blandt andet skriver, at »Der har ikke været en dansk landmand som medlem i Europa-Parlamentet i 10 år«.

- Peter Gæmelke må have glemt, hvad der foregår, eller også har han kun Venstre-briller på, når han siger, at dansk landbrug ikke har været repræsenteret. Det er skudt langt over målet.

- Han er i sin gode ret til at anbefale Asger Christensen (Venstre-kandidat til EU, red.), men han skal ikke nedgøre det arbejde, der er foregået gennem mange år, siger DF-politikeren.

Parti underordnet

Dohrmanns opfattelse er, at hans samarbejde med Peter Gæmelke, der er landmand og tidligere præsident for Landbrugsraadet, har været godt, så bemærkningen skuffer ham.

- Uanset hvem du vil kalde landmand – for ingen af os har tid til at være fuldtidslandmænd ved siden af, for så kunne vi ikke gøre en indsats i EU – så dækker det ikke, hvad der reelt er foregået i Bruxelles.

- Desværre udtaler han sig sikkert sådan udelukkende for at støtte Asger Christensen, siger Dohrmann og fortsætter:

- Når vi taler landbrugets sag, er det for mig lige meget, om det er en fra Venstre, Liberal Alliance, Socialdemokratiet eller Enhedslisten – det vigtigste er, at landbrugets stemme er repræsenteret, at vi gør en indsats – og det har der været gjort.

Mange møder

DF’eren slår fast, at han har talt landbrugets sag, uanset om sagerne har været rejst af Bæredygtigt Landbrug eller af Gæmelkes gamle forening Landbrug & Fødevarer, som han siger.

- Han skal ikke nedgøre det arbejde, der er foregået gennem mange år

Jørn Dohrmann, afgående medlem af Europa-Parlamentet for DF

- Peter Gæmelke og jeg har mødtes mange gange. Han er også altid velkommen hos mig på Drenderupgaard, hvor han ikke er kommet for tit, og det er vel, fordi han er tilfreds med den linje, jeg har kørt.

Jørn Dohrmann blev valgt ind i Folketinget i 2001 for Dansk Folkeparti og valgt til Europa-Parlamentet fra 2014. Han genopstiller ikke.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next