bannerPos

- Frækt af Gæmelke at nedgøre andre partier

- Den retorik bryder jeg mig ikke om, siger Jørn Dohrmann om Peter Gæmelkes formuleringer i et indlæg i avisen den 22. maj.

Tekst og foto: Lis Agerbæk Jørgensen

Redaktionssekretær
24-05-2019 09:30
Det er meget snævert kun at se på sit eget partis repræsentation, når det gælder om at tale landbrugets sag i Europa-Parlamentet, mener Jørn Dohrmann, DF.

- Det er skudt langt over målet og en fræk retorik at nedgøre alle andre, der arbejder for landbruget i europæisk sammenhæng.

Jørn Dohrmann, der har været medlem af Europa-Parlamentet for DF siden 2014 og med i landbrugsudvalget, reagerer på, at Peter Gæmelke i et indlæg i Effektivt Landbrug onsdag blandt andet skriver, at »Der har ikke været en dansk landmand som medlem i Europa-Parlamentet i 10 år«.

- Peter Gæmelke må have glemt, hvad der foregår, eller også har han kun Venstre-briller på, når han siger, at dansk landbrug ikke har været repræsenteret. Det er skudt langt over målet.

- Han er i sin gode ret til at anbefale Asger Christensen (Venstre-kandidat til EU, red.), men han skal ikke nedgøre det arbejde, der er foregået gennem mange år, siger DF-politikeren.

Parti underordnet

Dohrmanns opfattelse er, at hans samarbejde med Peter Gæmelke, der er landmand og tidligere præsident for Landbrugsraadet, har været godt, så bemærkningen skuffer ham.

- Uanset hvem du vil kalde landmand – for ingen af os har tid til at være fuldtidslandmænd ved siden af, for så kunne vi ikke gøre en indsats i EU – så dækker det ikke, hvad der reelt er foregået i Bruxelles.

- Desværre udtaler han sig sikkert sådan udelukkende for at støtte Asger Christensen, siger Dohrmann og fortsætter:

- Når vi taler landbrugets sag, er det for mig lige meget, om det er en fra Venstre, Liberal Alliance, Socialdemokratiet eller Enhedslisten – det vigtigste er, at landbrugets stemme er repræsenteret, at vi gør en indsats – og det har der været gjort.

Mange møder

DF’eren slår fast, at han har talt landbrugets sag, uanset om sagerne har været rejst af Bæredygtigt Landbrug eller af Gæmelkes gamle forening Landbrug & Fødevarer, som han siger.

- Han skal ikke nedgøre det arbejde, der er foregået gennem mange år

Jørn Dohrmann, afgående medlem af Europa-Parlamentet for DF

- Peter Gæmelke og jeg har mødtes mange gange. Han er også altid velkommen hos mig på Drenderupgaard, hvor han ikke er kommet for tit, og det er vel, fordi han er tilfreds med den linje, jeg har kørt.

Jørn Dohrmann blev valgt ind i Folketinget i 2001 for Dansk Folkeparti og valgt til Europa-Parlamentet fra 2014. Han genopstiller ikke.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next