bannerPos

Ny østdansk organisering: - Det kan der være meget fornuft i

Povl Fritzner, formand for ØØL, fortæller, at der er meget positivt i de vedtægtsændringer, som kan være på vej i hans forening.

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
26-10-2020 08:51
Et nyt østdansk politisk udvalg skal være en talentrugekasse for næste generation af aktive landmænd, der ønsker at gå ind i organisationsarbejdet. Formanden for det nuværende østdanske udvalg er positivt indstillet.

I det nye østdanske landbrugspolitiske udvalg, som er på vej hos foreningerne øst for Storebælt, er det tanken, at yngre landmænd skal få chancen for at gå ind i organisationsarbejdet.

- Vi vil lave en talentfabrik, hvor unge landmænd kan få en plads og en taburet, siger Anders Mortensen, formand for Odsherreds Landbforening og i spidsen for den arbejdsgruppe, som i et år har set på, hvordan man moderniserer Østlige Øers Landboforeninger.

I dag hedder formanden for Østlige Øers Landboforeninger Povl Fritzner, som for ikke så længe siden rundede 70 år.

Opbakning

Fra Anders Mortensen lyder det, at tanken dog ikke er, at Povl Fritzner på mandag vil blive væltet af pinden.

- Han sidder i førersædet lige nu. Og det kan Povl Fritzner nok også fortsætte med i den periode, som kommer nu, siger Anders Mortensen.

Fra Povl Fritzner bliver der henvist til netop Anders Mortensen for kommentarer omkring vedtægtsændringerne, der er på vej. Han understreger dog, at han bakker op og spiller med.

- Jeg kan kun sige, at der er en vedtægtsændring på vej, og det kan der være meget fornuft i, siger han og fortæller, at han finder det positivt, at både Nordsjællands Landboforening og Bornholms Landbrug er på vej til at gå med i det øgede samarbejde.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

0

Kartoffelprojektet kulet ned

- Det kunne have blevet et rigtigt spændende projekt for os landmænd at samarbejde om, lyder det fra en ærgerlig initiativgruppe bag de nu kuldsejlede planer om en fynsk kartoffelmelsfabrik.

Kold College afholder alternativt åbent hus

Lørdag den 21. november er der mulighed for privat rundvisning på de tre uddannelsesgrene, der tilbydes på Kold College. Man skal blot booke tid på skolens hjemmeside.

Juletræsfældningen er godt i gang

Covid-19 sætter sit præg over hele landet – også på juletræsmarkedet. Julen kommer dog heldigvis uanset, så der skal stadig fældes og sælges juletræer.

Online overblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen på Egensøgaard i Martofte har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.

Deadline for minkavlen

På Ellinge Minkfarm og hos alle kollegerne har det de seneste 10 dage været en kamp mod uret at skulle aflive samtlige mink. Den ulykkelige situation har samtidig været nærmest uden informationer fra myndighederne.

Erfarne kræfter i nyt tæt partnerskab

Nybolig Landbrug og VKST går sammen om at styrke rådgivningen til kunder i forbindelse med salg af landbrugsejendomme.

Med det nye år følger nye miljøkrav

Nye krav om miljøledelse træder i kraft til næste år. Ifølge miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen, er formålet at forebygge utilsigtet miljøpåvirkning omkring bedriften og uheld.

Kvægårsmødet aflyses

Corona-situationen betyder, at de fynske kvægfolk ikke kan mødes til det traditionelle årsmøde før jul.

Der er travlhed i tømrerfirmaet

Erfaringen er stor og de varierende opgaver er mange for håndværkerne hos Arne Mose Hansen. Helt aktuelt er den midtfynske tømrervirksomhed i gang med hele tre staldbyggerier på Fyn, men derudover er opgaverne i ordrebogen fordelt rundt i hele landet.
Side 1 af 63 (1245 artikler)Prev1234567616263Next