bannerPos

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Ligesom sidste år er det igen den tidligere pløjeverdensmester Jens Iversen (med kasket), som underviser ved Landbrugsrådgivning Syds pløjekursus. Det finder sted 3. september i Villumstrup ved Ørbæk. Foto: Erik Hansen

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
14-08-2019 08:00
Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Det antages, at cirka 80 procent af alle danske plove er indstillet forkert. En forkert indstillet plov resulterer blandt andet i et markant øget brændstofforbrug, større slid, samt dårligere vækstbetingelser for afgrøden.

Dette koster meget på bundlinjen, og kan - med enkelte justeringer - være et nemt sted at spare på omkostningerne, samt være med til at højne udbyttet.

Landbrugsrådgivning Syd inviterer derfor til et heldags pløjekursus, med emner som blandt andet traktorens dæktryk, vinkling på ploven og forploven.

Ligesom sidste år er det verdensmester Jens Iversen fra Ploveksperten Aps, der styrer deltagerne igennem dagen. Der var meget stor ros til ham på sidste års kursus. Derfor afholder Landbrugsrådgivning Syd i år kursus både på Fyn og i Jylland.

På Fyn foregår det tirsdag den 3. september fra klokken 8 til 17 på adressen Villumstrupvej 2 i Villumstrup ved Ørbæk.

Om formiddagen gennemgås de teoretiske indstillinger, hvorefter deltagerne indstiller egen medbragte plov eller hjælper en kollega. Om eftermiddagen sættes ploven i jorden med efterfølgende finjustering, så den laver et perfekt pløjearbejde.

Til hvert af de to kurser kan der deltage otte personer med egen plov og 16 personer uden plov. Det vil sige, at der er 24 pladser på hvert kursus.

Tilmelding er efter først-til-mølle-princippet, hvor fristen er den 27. august.

Pris inkl. forplejning dagen igennem med både morgenbrød og frokost er 1.500 kroner pr. person som deltager med traktor og plov, og 800 kroner, hvis man kommer uden plov.

For mere information om kurset og tilmelding kontaktes Landbrugsrådgivning Syd.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next