bannerPos

Pløjning i en coronatid

Trods corona-situationen er der igen i år lagt op til en hyggelig og spændende dag på Brobygaard. Billedet er fra sidste års aktivitetsdag.
06-09-2020 09:10

På lørdag afvikles veteranernes og landboungdommens fynske pløjemesterskab på Brobygaard.

PLØJNING Lørdag den 12. september lægger Brobygaard ved Broby for niende år i træk jord til Motor og Veterantraktor Klubben Fyn’s (MVKF) årlige aktivitetsdag. Arrangementet, som foregår på adressen Karlsbjergvej 39, Broby, byder tillige på hestepløjning samt fynspløjning, der udover veteranklubbens medlemmer også involverer pløjere fra LandboUngdom.

Traditionen tro vil der blive kåret fynsmestre blandt konkurrencepløjerne fra både MVKF og LandboUngdom.

Dog vil den aktuelle corona-situation betyde, at det senere pløje-DM i Langå ved Aarhus for LandboUngdom i år begrænses til en enkelt dag. Det oplyser MVKF’s formand, Bo Fonager Lindholm, der også fortæller, at der måske, trods tidligere meldinger om det modsatte, også bliver et afkortet og corona-sikret DM for veteranpløjere. I givet fald dog uden plovfest.   

Så skal der pløjes

Veteranklubbens aktivitetsdag og hestepløjning på Brobygaard starter efter morgenkaffen med, at alle traktorer og heste skal være på pladsen klokken 09.30. Efter velkomst og information køres i marken klokken 10.00, og afbrudt af spisning i plovkroen pløjes der til klokken 15.00, hvorefter alle mødes til afslutning klokken cirka 16.00.

Fynspløjningen for både veteraner og landboungdomsmedlemmer indledes med flækning klokken 10.30, og fra klokken 12.00-14.30 bliver der pløjet. Og efter kaffe i plovkroen er der ved 16-tiden afslutning og udtagelse til DM.

aks.

0

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.

Det er stadig spændende at være landmand

Ifølge L&F’s seneste undersøgelse bliver landbrugets omdømme i det danske samfund stadig bedre. Det fastslog Ib W. Jensen i sin sidste beretning som formand for Fyns Familielandbrug, hvor vandløb, miljø og klima var centrale emner.

Udenlandske juletræskøbere måtte blive hjemme

Besøgstallet var på grund af coronaen halveret ved årets messe i Langesøskoven.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 59 (1170 artikler)Prev1234567575859Next