bannerPos

Pløjedag i Simmerbølle

27 pløjere deltog, da Langelands Veteranpløjere i lørdags afviklede den traditionsrige pløjedag. Den foregik i år hos Knud Rabølle Knudsen i Simmerbølle.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
05-10-2018 08:00
27 veterantraktorer og plove deltog, da der for 11. år i træk blev afviklet langelandsk pløjedag.

Vejret var fint og pløjearbejdet flot, da 27 pløjere i lørdags deltog i Langelands Veteranpløjeres traditionsrige pløjedag.

Formanden Niels Frovin Christensen, Simmerbølle, var meget tilfreds med dagen, hvor tæt ved 500 gæster overværede arrangementet, som blev afviklet for 11. år i træk. Og som i år for første gang foregik hos hans nabo og næstformand i foreningen, Knud Rabølle Knudsen.

- Alle lavede et meget fint arbejde i det ellers tørre, stubharvede jordstykke med efterafgrøder. Og Lions Club Langeland, der som sædvanligt stod for forplejningen, kunne melde alt udsolgt, da dagen var omme.

Unge deltagere

Også deltagelsen på 27 pløjere inklusive to hestepløjere var meget tilfredsstillende, og på niveau i forhold til de seneste år. Af dem deltog fem pløjere i konkurrencepløjningen og fik deres pløjearbejde bedømt.

Årets vinder blev Per Jørgensen fra Skælskør, der sammen med vennen Uffe Mortensen igen i år havde turen til Langeland.

Uffe Mortensen blev denne gang henvist til andenpladsen, og på trediepladsen kom Knud Elnegaard fra Bagenkop, som dermed blev kåret som langelandsk pløjemester med sin bugserede plov.

Mere fra stævnet i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan læses her på hjemmesiden fra lørdag morgen.

 

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Familielandbruget i fornuftsægteskab med de grønne

Familielandbruget ønsker en tættere dialog med de grønne organisationer, der arbejder for natur og biodiversitet

Holstein rykker fremad

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer
Side 1 af 37 (732 artikler)Prev1234567353637Next