bannerPos

Pløjedag i Simmerbølle

27 pløjere deltog, da Langelands Veteranpløjere i lørdags afviklede den traditionsrige pløjedag. Den foregik i år hos Knud Rabølle Knudsen i Simmerbølle.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
05-10-2018 08:00
27 veterantraktorer og plove deltog, da der for 11. år i træk blev afviklet langelandsk pløjedag.

Vejret var fint og pløjearbejdet flot, da 27 pløjere i lørdags deltog i Langelands Veteranpløjeres traditionsrige pløjedag.

Formanden Niels Frovin Christensen, Simmerbølle, var meget tilfreds med dagen, hvor tæt ved 500 gæster overværede arrangementet, som blev afviklet for 11. år i træk. Og som i år for første gang foregik hos hans nabo og næstformand i foreningen, Knud Rabølle Knudsen.

- Alle lavede et meget fint arbejde i det ellers tørre, stubharvede jordstykke med efterafgrøder. Og Lions Club Langeland, der som sædvanligt stod for forplejningen, kunne melde alt udsolgt, da dagen var omme.

Unge deltagere

Også deltagelsen på 27 pløjere inklusive to hestepløjere var meget tilfredsstillende, og på niveau i forhold til de seneste år. Af dem deltog fem pløjere i konkurrencepløjningen og fik deres pløjearbejde bedømt.

Årets vinder blev Per Jørgensen fra Skælskør, der sammen med vennen Uffe Mortensen igen i år havde turen til Langeland.

Uffe Mortensen blev denne gang henvist til andenpladsen, og på trediepladsen kom Knud Elnegaard fra Bagenkop, som dermed blev kåret som langelandsk pløjemester med sin bugserede plov.

Mere fra stævnet i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan læses her på hjemmesiden fra lørdag morgen.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next