bannerPos

Pløjedag i Simmerbølle

27 pløjere deltog, da Langelands Veteranpløjere i lørdags afviklede den traditionsrige pløjedag. Den foregik i år hos Knud Rabølle Knudsen i Simmerbølle.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
05-10-2018 08:00
27 veterantraktorer og plove deltog, da der for 11. år i træk blev afviklet langelandsk pløjedag.

Vejret var fint og pløjearbejdet flot, da 27 pløjere i lørdags deltog i Langelands Veteranpløjeres traditionsrige pløjedag.

Formanden Niels Frovin Christensen, Simmerbølle, var meget tilfreds med dagen, hvor tæt ved 500 gæster overværede arrangementet, som blev afviklet for 11. år i træk. Og som i år for første gang foregik hos hans nabo og næstformand i foreningen, Knud Rabølle Knudsen.

- Alle lavede et meget fint arbejde i det ellers tørre, stubharvede jordstykke med efterafgrøder. Og Lions Club Langeland, der som sædvanligt stod for forplejningen, kunne melde alt udsolgt, da dagen var omme.

Unge deltagere

Også deltagelsen på 27 pløjere inklusive to hestepløjere var meget tilfredsstillende, og på niveau i forhold til de seneste år. Af dem deltog fem pløjere i konkurrencepløjningen og fik deres pløjearbejde bedømt.

Årets vinder blev Per Jørgensen fra Skælskør, der sammen med vennen Uffe Mortensen igen i år havde turen til Langeland.

Uffe Mortensen blev denne gang henvist til andenpladsen, og på trediepladsen kom Knud Elnegaard fra Bagenkop, som dermed blev kåret som langelandsk pløjemester med sin bugserede plov.

Mere fra stævnet i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan læses her på hjemmesiden fra lørdag morgen.

 

0

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.

Agernæs Øko udvider det økologiske areal

De nuværende 200 hektar udvides med 120 hektar over de næste fem år.
Side 1 af 52 (1022 artikler)Prev1234567505152Next