bannerPos

Klar til årets fynske pløjedag

Ikke mindre end 88 veterantraktorer med plov er tilmeldt årets fynspløjning på Brobygaard. 14 deltager i konkurrencepløjningen, de resterende er »hyggepløjere«. Billedet er fra sidste års arrangement samme sted.

Tekst og foto: Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
06-09-2018 08:00
Den fynske veterantraktorklub afholder på lørdag på Brobygaard årets aktivitetsdag samt fynspløjning for både veteraner og landboungdom.

Godset Brobygaard, Karlsbjergvej 39, Broby, danner på lørdag, den 8. september, for syvende år i træk ramme om Motor og Veterantraktor Klubben Fyn’s traditionsrige aktivitetsdag, som blandt andet også byder på hestepløjning, - samt fynspløjning, der ligesom de senere år også involverer medlemmer af LandboUngdom.

Igen i år har det midtfynske gods stillet ca. 40 ha jord til rådighed for dette store fynske arrangement, som i år har tilmelding fra 88 traktorpløjere, hvoraf de 14 er konkurrencepløjere, samt ligesom de foregående år fire-fem spand hestepløjere.

Som sædvanlig deltager hovedparten af traktorpløjerne - ikke færre end 74 - i aktivitetsdagens »hyggepløjning«, mens konkurrencepløjerne dyster om fynsmesterskabet og kvalificering til DM i veteranpløjning eller LandboUngdoms pløje-DM.

Ligesom aktivitetspløjerne deltager også hestepløjerne uden for konkurrence. Men der bliver ikke af den grund »givet ved dørene«, når det handler om at udføre det bedst mulige pløjearbejde.

Efter velkomst og information starter både aktivitetspløjernes og hestepløjernes udfoldelser i marken klokken 10.00. 11.30 er der hjemkørsel til pladsen, og efter spisepausen i plovkroen fortsætter pløjningen klokken 13.00 og indtil klokken 15.00. Cirka klokken 16.00 samles alle deltagere til afslutning i plovkroen.

Fynspløjernes dag - både for veteraner og yngre - starter klokken 9.00 med orientering ved pløjeudvalget efterfulgt af tjek af plove og udstyr til fynsmesterskabet. Fra 10.30 til 10.50 er der flækning på konkurrencearealet. Efter spisning i plovkroen foregår selve konkurrencepløjningen fra 12.00 til 14.30, hvorefter programmet slutter med kaffe i plovkroen samt afslutning og udtagelse til DM.

 

0

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.

Agernæs Øko udvider det økologiske areal

De nuværende 200 hektar udvides med 120 hektar over de næste fem år.
Side 1 af 52 (1022 artikler)Prev1234567505152Next