bannerPos

Klar til årets fynske pløjedag

Ikke mindre end 88 veterantraktorer med plov er tilmeldt årets fynspløjning på Brobygaard. 14 deltager i konkurrencepløjningen, de resterende er »hyggepløjere«. Billedet er fra sidste års arrangement samme sted.

Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
06-09-2018 08:00
Den fynske veterantraktorklub afholder på lørdag på Brobygaard årets aktivitetsdag samt fynspløjning for både veteraner og landboungdom.

Godset Brobygaard, Karlsbjergvej 39, Broby, danner på lørdag, den 8. september, for syvende år i træk ramme om Motor og Veterantraktor Klubben Fyn’s traditionsrige aktivitetsdag, som blandt andet også byder på hestepløjning, - samt fynspløjning, der ligesom de senere år også involverer medlemmer af LandboUngdom.

Igen i år har det midtfynske gods stillet ca. 40 ha jord til rådighed for dette store fynske arrangement, som i år har tilmelding fra 88 traktorpløjere, hvoraf de 14 er konkurrencepløjere, samt ligesom de foregående år fire-fem spand hestepløjere.

Som sædvanlig deltager hovedparten af traktorpløjerne - ikke færre end 74 - i aktivitetsdagens »hyggepløjning«, mens konkurrencepløjerne dyster om fynsmesterskabet og kvalificering til DM i veteranpløjning eller LandboUngdoms pløje-DM.

Ligesom aktivitetspløjerne deltager også hestepløjerne uden for konkurrence. Men der bliver ikke af den grund »givet ved dørene«, når det handler om at udføre det bedst mulige pløjearbejde.

Efter velkomst og information starter både aktivitetspløjernes og hestepløjernes udfoldelser i marken klokken 10.00. 11.30 er der hjemkørsel til pladsen, og efter spisepausen i plovkroen fortsætter pløjningen klokken 13.00 og indtil klokken 15.00. Cirka klokken 16.00 samles alle deltagere til afslutning i plovkroen.

Fynspløjernes dag - både for veteraner og yngre - starter klokken 9.00 med orientering ved pløjeudvalget efterfulgt af tjek af plove og udstyr til fynsmesterskabet. Fra 10.30 til 10.50 er der flækning på konkurrencearealet. Efter spisning i plovkroen foregår selve konkurrencepløjningen fra 12.00 til 14.30, hvorefter programmet slutter med kaffe i plovkroen samt afslutning og udtagelse til DM.

 

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Familielandbruget i fornuftsægteskab med de grønne

Familielandbruget ønsker en tættere dialog med de grønne organisationer, der arbejder for natur og biodiversitet

Holstein rykker fremad

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer
Side 1 af 37 (732 artikler)Prev1234567353637Next