bannerPos

Klar til årets fynske pløjedag

Ikke mindre end 88 veterantraktorer med plov er tilmeldt årets fynspløjning på Brobygaard. 14 deltager i konkurrencepløjningen, de resterende er »hyggepløjere«. Billedet er fra sidste års arrangement samme sted.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
06-09-2018 08:00
Den fynske veterantraktorklub afholder på lørdag på Brobygaard årets aktivitetsdag samt fynspløjning for både veteraner og landboungdom.

Godset Brobygaard, Karlsbjergvej 39, Broby, danner på lørdag, den 8. september, for syvende år i træk ramme om Motor og Veterantraktor Klubben Fyn’s traditionsrige aktivitetsdag, som blandt andet også byder på hestepløjning, - samt fynspløjning, der ligesom de senere år også involverer medlemmer af LandboUngdom.

Igen i år har det midtfynske gods stillet ca. 40 ha jord til rådighed for dette store fynske arrangement, som i år har tilmelding fra 88 traktorpløjere, hvoraf de 14 er konkurrencepløjere, samt ligesom de foregående år fire-fem spand hestepløjere.

Som sædvanlig deltager hovedparten af traktorpløjerne - ikke færre end 74 - i aktivitetsdagens »hyggepløjning«, mens konkurrencepløjerne dyster om fynsmesterskabet og kvalificering til DM i veteranpløjning eller LandboUngdoms pløje-DM.

Ligesom aktivitetspløjerne deltager også hestepløjerne uden for konkurrence. Men der bliver ikke af den grund »givet ved dørene«, når det handler om at udføre det bedst mulige pløjearbejde.

Efter velkomst og information starter både aktivitetspløjernes og hestepløjernes udfoldelser i marken klokken 10.00. 11.30 er der hjemkørsel til pladsen, og efter spisepausen i plovkroen fortsætter pløjningen klokken 13.00 og indtil klokken 15.00. Cirka klokken 16.00 samles alle deltagere til afslutning i plovkroen.

Fynspløjernes dag - både for veteraner og yngre - starter klokken 9.00 med orientering ved pløjeudvalget efterfulgt af tjek af plove og udstyr til fynsmesterskabet. Fra 10.30 til 10.50 er der flækning på konkurrencearealet. Efter spisning i plovkroen foregår selve konkurrencepløjningen fra 12.00 til 14.30, hvorefter programmet slutter med kaffe i plovkroen samt afslutning og udtagelse til DM.

 

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next