bannerPos

Hygge og dyst i fynske furer

Der forventes op mod 100 deltagere i Motor og Veterantraktor Klubben Fyn’s aktivitetsdag og fynspløjning på Brobygaard, lørdag den 14. september. Billedet er fra sidste års aktivitetspløjning.

Tekst og foto: Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
03-09-2019 08:00
Næste lørdag afholder den fynske veterantraktorklub årets aktivitetsdag og fynspløjning på Brobygaard.

Lørdag den 14. september danner godset Brobygaard, Karlsbjergvej 39, Broby, for ottende år i træk ramme om Motor og Veterantraktor Klubben Fyn’s traditionsrige aktivitetsdag. Dagen byder – ligesom de foregående år – tillige på hestepløjning samt fynspløjning, der foruden veteranklubbens medlemmer også involverer pløjere fra LandboUngdom.

Igen i år har Brobygaard stillet omkring 40 hektar til rådighed for dette store fynske arrangement, som sidste år havde deltagerrekord med ikke færre 104 pløjere, der fordelte sig med 83 aktivitetspløjere/»hyggepløjere«, 17 konkurrencepløjere, heraf to fra LandboUngdom, samt fire spand hestepløjere.

Stadig tid til tilmelding

Sidste frist for tilmelding til dagens aktiviteter i de midtfynske furer er lørdag den 7. september. Da dette nummer af LandbrugFyn gik i trykken tirsdag den 27. august, havde de medlemmer af veterantraktorklubbens bestyrelse, pløjeudvalg og aktivitetsgruppe, som tager imod tilmeldinger, ikke mulighed for at oplyse noget endeligt tal.

Ud fra de foreløbige tilmeldinger lød vurderingen dog (med alle forbehold), at man formentlig ender på ca. 80 aktivitetspløjere, ca. 15 konkurrencepløjere og tre-fire hestepløjere. Med andre ord tæt på sidste års deltagerantal.

Hygge og dyst

Traditionen tro deltager hovedparten af traktorpløjerne i aktivitetsdagens »hyggepløjning«, mens konkurrencepløjerne dyster om fynsmesterskabet og kvalificering til DM i veteranpløjning ellerLandboUngdoms pløje-DM.

Både aktivitetspløjere og hestepløjere deltager uden for konkurrence. Men alle satser naturligvis på at udføre det bedst mulige pløjearbejde.
Dagen starter med morgenkaffe for alle deltagere fra klokken 8.00. Efter velkomst og information kører aktivitetspløjere og hestepløjere i marken klokken 10.00. 11.30 er der hjemkørsel til pladsen, og efter spisepause i plovkroen fortsætter pløjningen fra 13.00 til 15.00. Cirka 16.00 samles deltagerne til afslutning i plovkroen.

Fynspløjernes program starter klokken ni med orientering ved pløjeudvalget, efterfulgt af tjek af plove og udstyr til fynsmesterskabet. Fra 10.30 til 10.50 er der flækning. Efter spisning i plovkroen foregår konkurrencepløjningen fra 12.00 til 14.30. Derefter er der kaffe i plovkroen og cirka 16.00 afslutning samt udtagelse til DM.

 

0

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.
Side 1 af 52 (1024 artikler)Prev1234567505152Next