bannerPos

Flere end 100 fynske plovmænd

Dagens højeste pointtal, 108,75, blev opnået af Claus Bech, som har flere mesterskaber på sit cv. Her er han ved flækning med sin Farmall H fra 1948 og tofuret bugserplov. Foto: Anders Kurt Simonsen

Anders Kurt Simonsen

Freelance
15-09-2018 08:00
Veterantraktorklubbens rekordstore aktivitetsdag og fynspløjning på Brobygaard bød på vejr, der vekslede mellem solskin, gråvejr og regnbyger.

Motor og Veterantraktor Klubben Fyn’s aktivitetsdag og fynspløjning blev lørdag den 8. september for syvende år i træk afviklet på marker, som var stillet til rådighed af godset Brobygaard ved Sønder Broby.

De ikke mindre end 104 deltagende pløjere (82 sidste år) fordelte sig med 83 aktivitetspløjere/»hyggepløjere«, 17 konkurrencepløjere, heraf to fra Landboungdom (fire sidste år) samt fire spand hestepløjere (tre sidste år).

Ifølge dommernes pointtildeling lå kvaliteten af konkurrencepløjernes udførte pløjearbejde i gennemsnit på et højere niveau end både sidste og forrige år.

 

Dagens suverænt højeste pointtal på 108,75 blev scoret af Claus Bech, som gennem flere år har tegnet sig for en lang række mesterskaber.

Med sin veltjente Farmall H fra 1948 og en tofuret bugserplov var han den ene af to deltagere med tofuret bugserplov.

De to konkurrencepløjere fra Landboungdom, Michael Balle og Rasmus Hindsgaul, nåede begge ligeledes over de 100 point, idet de med kun »et mulehårs« forskel opnåede henholdsvis 105,50 og 105,25 point. Begge pløjede med tofuret Kverneland plov.

Se de øvrige resultater og mange billeder fra stævnet i næste uges LandbrugFyn. Læs avisen allerede fra i dag her på hjemmesiden.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next