bannerPos

Flere end 100 fynske plovmænd

Dagens højeste pointtal, 108,75, blev opnået af Claus Bech, som har flere mesterskaber på sit cv. Her er han ved flækning med sin Farmall H fra 1948 og tofuret bugserplov. Foto: Anders Kurt Simonsen

Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
15-09-2018 08:00
Veterantraktorklubbens rekordstore aktivitetsdag og fynspløjning på Brobygaard bød på vejr, der vekslede mellem solskin, gråvejr og regnbyger.

Motor og Veterantraktor Klubben Fyn’s aktivitetsdag og fynspløjning blev lørdag den 8. september for syvende år i træk afviklet på marker, som var stillet til rådighed af godset Brobygaard ved Sønder Broby.

De ikke mindre end 104 deltagende pløjere (82 sidste år) fordelte sig med 83 aktivitetspløjere/»hyggepløjere«, 17 konkurrencepløjere, heraf to fra Landboungdom (fire sidste år) samt fire spand hestepløjere (tre sidste år).

Ifølge dommernes pointtildeling lå kvaliteten af konkurrencepløjernes udførte pløjearbejde i gennemsnit på et højere niveau end både sidste og forrige år.

 

Dagens suverænt højeste pointtal på 108,75 blev scoret af Claus Bech, som gennem flere år har tegnet sig for en lang række mesterskaber.

Med sin veltjente Farmall H fra 1948 og en tofuret bugserplov var han den ene af to deltagere med tofuret bugserplov.

De to konkurrencepløjere fra Landboungdom, Michael Balle og Rasmus Hindsgaul, nåede begge ligeledes over de 100 point, idet de med kun »et mulehårs« forskel opnåede henholdsvis 105,50 og 105,25 point. Begge pløjede med tofuret Kverneland plov.

Se de øvrige resultater og mange billeder fra stævnet i næste uges LandbrugFyn. Læs avisen allerede fra i dag her på hjemmesiden.

 

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Familielandbruget i fornuftsægteskab med de grønne

Familielandbruget ønsker en tættere dialog med de grønne organisationer, der arbejder for natur og biodiversitet

Holstein rykker fremad

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer
Side 1 af 37 (732 artikler)Prev1234567353637Next