bannerPos

Fine langelandske furer

Langelands Veteranpløjere, der i samarbejde med Dansk Veterantraktorklub står bag den traditionsrige pløjedag på Langeland, kan kun glæde sig over, at årets populære arrangement igen løb af stablen med succes.

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
07-10-2019 08:00
Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Der blev målt op og justeret ind med både hydraulik, håndsving og svensknøgle, da de perfekte furer skulle lægges i den langelandske muld i den sidste weekend i september.

Langelands Veteranpløjere, der i samarbejde med Dansk Veterantraktorklub står bag den traditionsrige pløjedag på Langeland, kan kun glæde sig over, at årets populære arrangement igen løb af stablen med succes.

- Alt gik perfekt, og vi var jo fantastisk heldige med vejret, lyder det efter det veloverståede arrangement fra foreningens formand, Niels Frovin Christensen, der tilføjer, at det nu kun er et spørgsmål om at få halet armene ned igen.

Veteran og classic

I alt 29 pløjere deltog ved dette års pløjedag, hvoraf de seks deltog i konkurrencepløjningen. Deltagerne var i år delt op i grupperne »veteran« og »classic«. Desuden deltog tre LU-pløjere uden for konkurrence for træningens skyld.

Langelandsmester blev igen i år Knud Elnegaard fra Gulstav, der med sin slæbeplov kørte under gruppen »veteran«, mens førstepladsen i gruppen »classic« gik til Uffe Mortensen, Skælskør.

Med lige mange point blev det ligeledes i gruppen »classic« til en delt tredjeplads til Per Jørgensen, Skælskør og Holger Stengaard, Aarup.

Flot arbejde

Knud Rabølle Knudsen, der stod for bedømmelsen af konkurrencepløjerne, havde generelt stor ros til de deltagende for et fantastisk flot stykke arbejde i den muld, som han stillede til rådighed for arrangementet. Samtidig glæder bestyrelsen sig over, at flere nye unge pløjere er med.

- Her er Rasmus Ellegaard Hindsgaul også et godt eksempel. Han trækker de unge herud, og det var guld værd, at han i år var med som hjælper, og gjorde en stor indsats for at de nye kom godt i gang, påpeger Niels Frovin Christensen.

Formanden fik da også solgt en plov til en af debutanterne på dagen.

- Vi hjælper jo gerne de unge i gang med at skaffe en plov, så de kan være med, ligesom vi hjælper dem med at finde de nødvendige stumper, påpeger han.

Traditionen tro deltog brødrene Ejner og Niels Peder Hansen naturligvis også med deres plove og fire heste. Desuden kunne Lions Club Langeland igen i år melde om et godt salg i plovkroen og et tilfredsstillende besøgstal på et sted mellem 300 og 400 gæster.

 

En dag i køernes tegn

Fynsk Kvægs årsmøde afvikles torsdag den 12. december med mange spændende programpunkter.

25 års guldkorn til marken

Siden det første kursus blev afholdt i 1995, har planteavlerne Steen Jessen, Arne Larsen og Hans Banke troligt gennempløjet programmet hvert år, og endnu ikke fundet det for let til ikke at deltage. Sammen med kursusleder og planteavlskonsulent Kirsten Larsen kan de i år fejre jubilæum.

Syv fynske delegerede til Danish Agro

På et ekstraordinært regionsmøde er den fynske repræsentation til grovvareselskabets nye folkevalgte struktur blevet udpeget.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.

- Vissenbjerg skal udvikles videre

Den nye fusions full-line rådgivning med nærhed skal sikre merindtjening i landbruget og det gode liv på landet.

- Du fik skabt en god virksomhed

Mange roser til Louise Helmer ved afskedsreceptionen for Centrovice-direktøren.

Få fynske miljøanlæg gennem systemet

- Systemet modarbejder os, lyder det fra Centrovice-formand Torben Povlsen, der samtidig må konstatere, at landmændene nu mødes af massive miljøkrav på 380.000 hektar efterafgrøder på landsplan - for at kompensere for landbrugets manglende miljøindsats.

Intet nyt i forhold til aflivning

Fødevarestyrelsen giver nu landmænd mulighed for at få slagtet deres får, svin, kvæg eller andre dyr på deres egen gård fremfor på et slagteri. Nyheden er dog vanskelig at få øje på.
Side 1 af 41 (804 artikler)Prev1234567394041Next