bannerPos

DM i pløjning bliver uden tilskuere

Corona-restriktionerne har gjort, at DM i pløjning i år afvikles uden publikum.
25-09-2020 07:28

Styregruppen bag LandboUngdoms DM i pløjning ved Aarhus har besluttet, at der ikke bliver adgang for tilskuere, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal kåres den 10. oktober.

Der bliver ikke de store klapsalver, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal dyste mod hinanden den 10. oktober på markerne ved Houlbjerg Møllegaard nordvest for Aarhus. Grundet corona-restriktioner har styregruppen fra Region Aarhus LandboUngdom besluttet at afholde stævnet uden tilskuere.

- Vi skal jo holde os under forsamlingsforbuddet, selvom vi har masser af plads på markerne. Og de eventuelle tilskuere vil skulle være tvunget til at sidde ned på en fast plads. Det synes vi ikke vil være en god oplevelse, og økonomisk vil det heller ikke give mening. Derfor har vi valgt helt at lukke af for tilskuere, fortæller styregruppeformand Jacob V. Laursen.

200 deltagere i hold

Der forventes cirka 200 deltagere, dommere og frivillige hjælpere til DM-stævnet. LandboUngdom-pløjere står for hovedkonkurrencen til DM, men der er også skolepløjning og veteranpløjning.

Alle inddeles i hold, som ikke må møde hinanden. Igen på grund af corona-reglerne.

- Vi håber på en god dag for alle deltagere alligevel, og vi er glade for, vi ikke skal aflyse helt, når vi nu har brugt et år på at planlægge.

Have håbet for familie-arrangement

Arrangørerne havde oprindeligt sat næsen op efter at gøre pløjestævnet til en festdag med aktiviteter, der kunne tiltrække børnefamilier fra Aarhus, Randers og Silkeborg. De planer er trin for trin blevet skruet ned, og nu er de frivillige arrangører landet på et stævne helt uden tilskuere. Men pløjes, det skal der.

- Pløjerne har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil pløje, selvom der ikke kommer nogle tilskuere og hele stævnet er blevet kraftigt nedbarberet. De vil gerne have traktor og plov ud af maskinhuset og ud på marken, og det giver vi dem muligheden for, siger Jacob V. Laursen.

- Pløjerne har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil pløje, selvom der ikke kommer nogle tilskuere og hele stævnet er blevet kraftigt nedbarberet. De vil gerne have traktor og plov ud af maskinhuset og ud på marken, og det giver vi dem muligheden for.

 Jacob V. Laursen, formand for styregruppen

teba

0

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.

Solrig dag i den økologiske vinterraps

Vejret viste sig fra sin bedste side, da små 20 interesserede var samlet hos Jørgen Schiøttz-Christensen i Skårup, for at blive klogere på dyrkningen af økologisk vinterraps. Og budskabet var de erfarne dyrkere og konsulenter enige om: Et veletableret såbed er første skridt mod en succesfuld økologisk høst af vinterraps.
Side 1 af 61 (1207 artikler)Prev1234567596061Next