bannerPos

Gummistøvle-konference om fremtidens landbrug

Hans Henrik Fredsted er planteavlschef i Agrovi, som den 24. oktober står bag konferencen »Sund Jord for Fremtiden«.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
16-10-2019 08:26
Torsdag den 24. oktober holder Agrovi for fjerde år i træk konferencen »Sund Jord for Fremtiden«.

Når Agrovi torsdag den 24. oktober fra klokken 8.30 til 16 indbyder til gummistøvlekonferencen »Sund Jord for Fremtiden« på Knudstupgård ved Sorø vil det være med et program fyldt med personlige erfaringer fra landmænd, der har kastet sig over conservation agriculture. 

Her vil der blandt andet være helt konkrete eksempler på de fordele og udfordringer, der er med pløjefri dyrkning og conservation agriculture, de økonomiske gevinster samt de sidste nye resultater fra forsøgsparcellerne på Knudstupgård.

- Vi kan helt klart mærke en stigende interesse fra landmændene i at bearbejde jorden på en langt mere klimavenlig måde, der samtidig også opbygger og bevarer jordens frugtbarhed og biodiversitet, siger Hans Henrik Fredsted, der er planteavlschef i Agrovi.

Fra mark til maskinhus

Det er fjerde år i træk, at Agrovi holder konferencen, der byder på en omfattende tur i marken, hvor man via seks forskellige poster kommer rundt om blandt andet forskningsprojektet »Grønne marker, Stærke rødder« og de fordele og ulemper, der er ved direkte såning. 

- Der er også mulighed for at få ny inspiration til companion crops, se demonstrationer af Weaving og Sly Boss og for at blive klogere på jordstruktur fra forskellige dyrkningssystemer, fortæller Hans Henrik Fredsted og tilføjer:

- Når vi er kommet godt rundt i marken, er det tid til at invitere inden for i maskinhuset, hvor vi både får fremlagt de seneste forskningsresultater, men også hører om de personlige erfaringer, som de pløjefri erfa-grupper oplever i hverdagen med både fordele og ulemper. 

- Det kan forhåbentlig være til stor inspiration for de mange pløjefri landmænd, vi har i huset den dag, tilføjer Hans Henrik Fredsted, der ser frem til også at møde de mange landmænd, der enten overvejer conservation agriculture eller allerede er godt i gang.

0

Spildevandsbombe også på Fyn?

Erling Bonnesen (V) vil have miljøministeren til at redegøre for, hvad der udledes af urenset spildevand fra de fynske renseanlæg til vandmiljøet.

Vent med at tegne lange mineralkontrakter

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Stærke køer på Dyregård

Endnu en jerseyko i besætningen hos Anders Nielsen i Gelsted er blevet hædret for en livsydelse på over 10.000 kg værdistof.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

- Vi skal også dyrke landbruget her

Tidligere i år fik Sparekassen Sjælland-Fyn ny landbrugschef. Peter Jørgensen har en fortid som markedschef hos VKST. Og det giver klare fordele for bankens landbrugskunder, mener han.

Høst solens stråler og få 15.000 kroner pr. hektar

Solceller er en ny »afgrøde«, som kan give landmanden et solidt dækningsbidrag.

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.
Side 1 af 52 (1031 artikler)Prev1234567505152Next