bannerPos

Gummistøvle-konference om fremtidens landbrug

Hans Henrik Fredsted er planteavlschef i Agrovi, som den 24. oktober står bag konferencen »Sund Jord for Fremtiden«.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
16-10-2019 08:26
Torsdag den 24. oktober holder Agrovi for fjerde år i træk konferencen »Sund Jord for Fremtiden«.

Når Agrovi torsdag den 24. oktober fra klokken 8.30 til 16 indbyder til gummistøvlekonferencen »Sund Jord for Fremtiden« på Knudstupgård ved Sorø vil det være med et program fyldt med personlige erfaringer fra landmænd, der har kastet sig over conservation agriculture. 

Her vil der blandt andet være helt konkrete eksempler på de fordele og udfordringer, der er med pløjefri dyrkning og conservation agriculture, de økonomiske gevinster samt de sidste nye resultater fra forsøgsparcellerne på Knudstupgård.

- Vi kan helt klart mærke en stigende interesse fra landmændene i at bearbejde jorden på en langt mere klimavenlig måde, der samtidig også opbygger og bevarer jordens frugtbarhed og biodiversitet, siger Hans Henrik Fredsted, der er planteavlschef i Agrovi.

Fra mark til maskinhus

Det er fjerde år i træk, at Agrovi holder konferencen, der byder på en omfattende tur i marken, hvor man via seks forskellige poster kommer rundt om blandt andet forskningsprojektet »Grønne marker, Stærke rødder« og de fordele og ulemper, der er ved direkte såning. 

- Der er også mulighed for at få ny inspiration til companion crops, se demonstrationer af Weaving og Sly Boss og for at blive klogere på jordstruktur fra forskellige dyrkningssystemer, fortæller Hans Henrik Fredsted og tilføjer:

- Når vi er kommet godt rundt i marken, er det tid til at invitere inden for i maskinhuset, hvor vi både får fremlagt de seneste forskningsresultater, men også hører om de personlige erfaringer, som de pløjefri erfa-grupper oplever i hverdagen med både fordele og ulemper. 

- Det kan forhåbentlig være til stor inspiration for de mange pløjefri landmænd, vi har i huset den dag, tilføjer Hans Henrik Fredsted, der ser frem til også at møde de mange landmænd, der enten overvejer conservation agriculture eller allerede er godt i gang.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Landboforeningen fortsætter uændret

Centrovice består som landboforening fuldt selvstændigt med øgede muligheder og kræfter, blev det fastslået ved fusions-generalforsamlingen.

Stort ja til storfusionen

147 stemte for, 13 imod, da det blev vedtaget at sammenlægge rådgivningen i Centrovice og LMO med tilbagevirkende kraft fra 1. november til landets største rådgivningsselskab indenfor landbruget.

Endnu bedre service fra Samson Agrolize

Den danske salgs- og serviceorganisation bag Samson gyllevogne og møgspredere, Samson Agrolize, justerer nu sin serviceorganisation i Danmark og opnår derved en endnu bedre dækning med specialiserede servicemedarbejdere og reservedelsadgang for sine kunder.

Centrovice sætter fokus på finansiering

Deltagerne ved mødet den 20. november vil blive rustet til finansforhandlinger og få et aktuelt økonomisk indblik.

Øerne klar til fremtiden

På generalforsamlingen i Skovdyrkerforeningen Øerne glædede formanden, Rudolf Iuel, sig over succes med to nye kampagner til hvervning af nye medlemmer.

Manitou til Fyn

KSM Maskinservice på Fyn er blevet forhandler af Manitous store læsser- og teleskopprogram.
Side 1 af 39 (774 artikler)Prev1234567373839Next