bannerPos

Frøavlere på markvandringer

Ved fire aftenarrangementer i den kommende tid får frøavlerne på Fyn og Langeland lejlighed til at studere frøgræsmarker. Arkivfoto

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
03-05-2019 08:00
Frøavlerne på Fyn og Langeland har planlagt fire arrangementet her i foråret, hvor der skal ses på frøafgrøder.

Igen i år afvikler den lokale frøavlerforening, Frøavlerne på Fyn og Langeland, fire markvandringer her i foråret.

Den første foregår onsdag den 8. maj, med start klokken 18.30 ved Øksendrup Kirke. Derefter køres rundt i det østfynske område for at se nærmere på forskelligt græsfrø sammen med en repræsentant fra DLF.

Onsdagen efter, den 15. maj klokken 18, er der markvandring hos Bjarne Larsen i Gamborg, hvor der vises havefrø sammen med græsfrømarker.

Den 22. maj gælder det det nordøstfynske område, med start ved Revninge Sognegård klokken 18.30.

Der afsluttes på Langeland tirsdag den 4. juni. Fra klokken 17.30 er der besøg i Centrovices demomark med agerrævehale i Stengade, og derefter går turen til Rubenlund Agro ved Tranekær.

Alle frøinteresserede er velkomne. Alle fire aftener deltager konsulenter fra frøfirmaer, og der afsluttes med en sandwich og forfriskning.

En aften med Hammerslag

Værten fra det populære tv-program besøger Centrovice den 28. oktober.

Økologer holder årsmøde i Odense

Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Perfekt persille

I sidste uge høstede Michael Pedersen på Hindsholm persillefrø, som har været halvandet år undervejs på 2,5 hektar. Og den erfarne specialafgrødeavler kunne glæde sig over et godt udbytte på omkring to tons pr. hektar og dermed 40.000 kroner pr. hektar.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Et høstår med udbytter og priser i top for havefrø

- Overordnet set, så har det været et kanongodt høstår, både hvad angår kornafgrøder, frøgræs og havefrø, lyder det fra Per Funch Clausen hos Jensen Seeds i Birkum.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.
Side 1 af 37 (737 artikler)Prev1234567353637Next