bannerPos

Frøavlere på markvandringer

Ved fire aftenarrangementer i den kommende tid får frøavlerne på Fyn og Langeland lejlighed til at studere frøgræsmarker. Arkivfoto

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
03-05-2019 08:00
Frøavlerne på Fyn og Langeland har planlagt fire arrangementet her i foråret, hvor der skal ses på frøafgrøder.

Igen i år afvikler den lokale frøavlerforening, Frøavlerne på Fyn og Langeland, fire markvandringer her i foråret.

Den første foregår onsdag den 8. maj, med start klokken 18.30 ved Øksendrup Kirke. Derefter køres rundt i det østfynske område for at se nærmere på forskelligt græsfrø sammen med en repræsentant fra DLF.

Onsdagen efter, den 15. maj klokken 18, er der markvandring hos Bjarne Larsen i Gamborg, hvor der vises havefrø sammen med græsfrømarker.

Den 22. maj gælder det det nordøstfynske område, med start ved Revninge Sognegård klokken 18.30.

Der afsluttes på Langeland tirsdag den 4. juni. Fra klokken 17.30 er der besøg i Centrovices demomark med agerrævehale i Stengade, og derefter går turen til Rubenlund Agro ved Tranekær.

Alle frøinteresserede er velkomne. Alle fire aftener deltager konsulenter fra frøfirmaer, og der afsluttes med en sandwich og forfriskning.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next