bannerPos

Faglig bæredygtighed er i fokus på planteavlsdag

Vagn Lundsteen vil fungere som mødeleder for Planteavlsdag 2020, der har fokus på faglig bæredygtighed. Foto: Alexander Dornwirth
18-01-2020 10:53
Plantefagligt Forum indbyder onsdag den 29. januar til Planteavlsdag 2020, som byder på mange spændende indlæg.

TEMADAG Der er udsigt til et program spækket med spændende indlæg, når Plantefagligt Forum (tidligere AgroPro Sjælland) onsdag den 29. januar klokken 8.30 inviterer til planteavlsdag 2020 på Comwell Roskilde.

Plantefagligt Forum opstod for cirka et år siden, da de tre ejere i AgroPro Sjælland gik fra hinanden ved årsskiftet 2018/2019.

Søren Schnipper gik sammen med det jyske rådgivningsfirma BJ-Agro, som har specialiseret sig i rådgivning omkring kartofler. Hans Jørgen Bak startede nyt selskab, AgriAdvice, og har tre ansatte, mens Vagn Lundsteen etablerede et nyt selskab, AgroPro Danmark, der har to ansatte.

Program med 12 indlæg

- Sammen med andre private planteavlsrådgivere på Sjælland, har vi lavet Plantefagligt Forum, hvor vi samarbejder omkring aktiviteter, såsom Planteavlsdagen, markmøder mv, forklarer Vagn Lundsteen, der vil fungere som mødeleder for Planteavlsdag 2020, der har fokus på faglig bæredygtighed.

Formiddagens program byder blandt andet på indlæg fra både Søren Schnipper og Hans Jørgen Bak, som vil fortælle om henholdsvis insekter i en interessant tid og nye svampe med nye midler.

I løbet af dagen er der i alt 12 indlæg, der på forskellig vis har fokus på faglighed og bæredygtighed. Blandt de forskellige emner vil der blandt andet være indlæg om vækstregulering og præcisionsdyrkning, alternativer til efterafgrøder, dyrkningsmetoder, dræning, nye proteinafgrøder og klimaændringer.

jhal

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.
Side 1 af 45 (895 artikler)Prev1234567434445Next