bannerPos

Afgrøder risikoafdækkes gennem Risk Management

Når der skal handles afgrøder, kan det give ro og overblik at benyttet DLG’s Risk Management-værktøj.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
10-06-2020 12:54
DLG’s Risk Management giver både frihed og sikkerhed i afgrødehandlen.

Dines Jensen er en af de mange landmænd, der bruger DLG’s Risk Management-værktøj til at opnå kombinationen af frihed og sikkerhed i afgrødehandlen.

Han følger markedet nøje, og han er ikke afvisende over at benytte servicen igen på et senere tidspunkt, hvis det giver mening.

Mere likviditet samt det faktum, at der ikke skal betales lagerleje, er to af de afgørende faktorer, der får Dines Jensen til at overveje, om han skal benytte sig af Risk Management igen.

God beslutning

Sidste år tog han en position med Risk Management, hvor han sikrede en minimumspris på sin vinterhvede.

Med en sikret minimumspris havde Dines Jensen en aftale, der løb indtil maj 2020, men hvor han til en hver tid kunne vælge at sælge inden udløbet i midten af april.

- Min rådgiver hos DLG præsenterede produktet for mig, og jeg syntes det lød interessant. For mig gav det mening at risikoafdække min vinterhvede, så jeg kunne sætte nogle penge i banken og samtidig slippe for at betale lagerleje. Det viste sig at være en god beslutning, da jeg lukkede handlen i slutningen af marts, siger Dines Jensen.

Gennemskuelig proces

Tidligere har Dines Jensen benyttet sig af futures, men han kan bedre lide, at DLG tager ansvaret i forbindelse med handlen i stedet for at han selv skal trykke på tasterne.

- Havde jeg selv kastet mig ud i det på pengeinstitutternes hjemmeside, kunne jeg let komme til at lave fejl, som jeg så selv hæfter for. Hos DLG tager de ansvaret for, at det bliver gjort korrekt. Det gør det mere sikkert og simpelt for mig som kunde, påpeger planteavleren.

Efter at Dines Jensen tog sin position i markedet, fik han dagligt en mail fra DLG, med en indikation af, hvilken pris han kunne lukke handlen til.

- Jeg havde hver dag muligheden for at følge med i, hvad jeg cirka kunne lukke handlen til. Det var både en tryghed og samtidig en enkel måde at blive opdateret på. Da prisen var rigtig for mig, lukkede jeg handlen, fortæller Dines Jensen.

0

Har brugt 200.000 kroner på sagen – indtil videre

- Vi er oppe mod en stor magt, og derfor har der været brug for konsulent- og advokatbistand, siger ejeren af Rønningesøgaard. Han har måttet udarbejdet tre høringssvar, og savner som berørt lodsejer opbakning fra Landbrug & Fødevarer.

- Vi bliver fuldstændig kørt over

Stig Bille Brahe Selby, der får to kilometer gasledning gravet ned i Rønningesøgaards marker, føler sig krænket over erstatningen og hele sagsforløbet for projektet, der skal sikre norsk naturgas til en polsk købmandsforretning, som han udtrykker det.

Kartoffelprojektet kulet ned

- Det kunne have blevet et rigtigt spændende projekt for os landmænd at samarbejde om, lyder det fra en ærgerlig initiativgruppe bag de nu kuldsejlede planer om en fynsk kartoffelmelsfabrik.

Kold College afholder alternativt åbent hus

Lørdag den 21. november er der mulighed for privat rundvisning på de tre uddannelsesgrene, der tilbydes på Kold College. Man skal blot booke tid på skolens hjemmeside.

Juletræsfældningen er godt i gang

Covid-19 sætter sit præg over hele landet – også på juletræsmarkedet. Julen kommer dog heldigvis uanset, så der skal stadig fældes og sælges juletræer.

Online overblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen på Egensøgaard i Martofte har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.

Deadline for minkavlen

På Ellinge Minkfarm og hos alle kollegerne har det de seneste 10 dage været en kamp mod uret at skulle aflive samtlige mink. Den ulykkelige situation har samtidig været nærmest uden informationer fra myndighederne.

Erfarne kræfter i nyt tæt partnerskab

Nybolig Landbrug og VKST går sammen om at styrke rådgivningen til kunder i forbindelse med salg af landbrugsejendomme.

Med det nye år følger nye miljøkrav

Nye krav om miljøledelse træder i kraft til næste år. Ifølge miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen, er formålet at forebygge utilsigtet miljøpåvirkning omkring bedriften og uheld.
Side 1 af 63 (1247 artikler)Prev1234567616263Next