bannerPos

Årets plantetræf blev en succes trods corona

Trods corona-restriktioner blev årets Plantetræf alligevel en succes, med over 200 deltagere.
29-06-2020 13:04

Mere end 200 landmænd mødte gennem dagen op til de enkelte holdstarter rundt i forsøgsmarkerne, hvor også udstillere og forhandlere præsenterede produkter og strategier.

PLANTETRÆF forleden skinnede solen fra en skyfri himmel ved Labing i Østjylland, da Velas’ mange planteavlskonsulenter guidede mere end 200 landmænd gennem forsøgsmarkerne til årets Plantetræf.

Almindeligvis kan man som landmand frit bevæge sig mellem de mange forsøgsposter og udstillere, men som et værn mod Covid-19 var alle deltagere i år delt op i hold, som gik på forskudte tidspunkter på marken. Naturligvis med alle forholdsregler i forhold til afstand, håndsprit og generel kontakt mellem konsulenter og landmænd.

-  Vi er superstolte over og glade for, at vi til trods for Corona-virus i samfundet har formået at afholde et meget velbesøgt Plantetræf, som både landmænd og konsulenter har fået utrolig meget ud af. Det er rart at kunne mødes igen i hyggelige og ikke mindst sikre rammer og se de flotte marker ovenpå en tid, hvor mange har afskærmet sig fra megen social kontakt”, siger Lars-Ejler Hansen, planteavlschef i Velas. 

 

Højt fagligt niveau

På dagen fik deltagerne en indkøring i sorter og dyrkningsstrategier i vinterraps og vintersæd, ligesom der blev sat fokus på bl.a. ukrudt og ikke mindst gødning. Derudover var der også lavet forsøgsparceller med bl.a. hestebønner og ærter.

 Plantetræffet er hvert år kendetegnet ved at vise nye teknikker og behandlingskombinationer frem. Og i år var ingen undtagelse, selvom Corona-virussen nær havde sat en stopper for arrangementet i år.

-  Vi arbejder hvert år ekstremt hårdt på at komme med det rigtige faglige indhold til Plantetræffet, og det havde vi naturligvis også gjort i år. Markerne var jo for længst etablerede, da Corona blev et fænomen i Danmark, og derfor ville det jo være ærgerligt ikke at kunne vise vores forsøgsresultater frem. Derfor har vi i lang tid arbejdet på at finde en løsning, som både kunne tilgodese det faglige indhold, samtidig med at landmændenes og kollegernes sikkerhed var absolut topprioritet, siger Lars-Ejler Hansen. 

jba

0

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

Overarbejde kan koste dyrt

En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.
Side 1 af 56 (1111 artikler)Prev1234567545556Next