bannerPos

Egetræer til medlemmerne

Fyns Familielandbrug afholder generalforsamling 19. marts på Landbogården i Odense. Her vil der blive uddelt egetræer til alle fremmødte medlemmer.

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
16-03-2020 11:00
Ved generalforsamlingerne i de syddanske familielandbrugsforeninger får alle fremmødte et egetræ med hjem, af flere årsager.

De fire syddanske familielandbrugsforeninger har købt 250 egetræer. De skal plantes hjemme hos de medlemmer, som deltager på generalforsamlingerne.

Når Fyns Familielandbrug afholder generalforsamling på torsdag den 19. marts på Landbogården i Odense, får deltagerne hver et egetræ med hjem.

Tilsammen har de fire syddanske familiebrugsforeninger købt 250 egetræer, som så bliver plantet hjemme hos alle de medlemmer, som deltager i generalforsamlingen.

- Dermed bliver egetræerne til en hel skov, spredt ud over hele Region Syddanmark. At plante træer er i god tråd med FN’s verdensmål, som vi bestemt tager alvorligt, siger Antoni Stenger, formand i Sønderjysk Familielandbrug, og tilføjer, at det tillige symboliserer den fælles handling sammenholdet og samarbejdet i foreningerne på landet.

 

Egens mange egenskaber

Der er flere årsager til, at Familielandbruget uddeler egetræer, som symboliserer liv, holdbarhed og styrke.

- Egetræer binder CO2 og lagrer kulstof i flere hundrede år. Derudover suger de vand. Selvfølgelig ikke alt det vand, som landmændene døjer med for tiden, men lidt har også ret, mener Antoni Stenger.

Egens egenskaber er højaktuelle, også hvad angår biodiversitet og mangfoldighed.

- På et gammelt egetræ kan der være op til 1.000 forskellige arter, der lever på, af og ved træet, fortæller Henrik Bertelsen, formand i Familielandbruget Sydvest.

- Gamle egetræer er en af de bedste kilder til mangfoldighed i naturen. Intet insekthotel kan leve op til det samme, som et gammelt egetræ.

0

Naturpleje er på vej til at blive et levebrød

Naturstyrelsen og Seges arbejder på at ophøje med naturpleje med græssende dyr til en regulær driftsgren.

Billigt brændstof til resten af sæsonen – og næste år

Mange landmænd udnytter muligheden for at fastlåse brændstofprisen på det historisk lave niveau. Det har givet travlhed hos Ole’s Olie.

Alle stande på fødevaremarkedet er besat

Opbakningen til årets dyrskue er trods coronakrisen markant. Forberedelserne fortsætter i håb om afvikling af skuet efter planen den 12. til 14. juni.

Hegn til alle formål på hele Fyn

Poda Hegn er specialist inden for sit felt til både store som mindre hegns-opgaver. Det gælder også på Fyn.

Helt ud til hegnet

PIT Hegn er klar med gode tilbud og forsendelse af varer i den ekstraordinære situation, her hvor dyrene skal på græs.

Det snerper efterhånden til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Ny fynsk maskinwebshop med udstilling og service

Efter 14 år hos Kellfri Danmark har Carsten Vesthammer startet Middelfart Maskiner blandt andet med forhandlingen af netop Kellfri-produkterne.

Stop for tilskud får efterspørgslen på plantning af læhegn til at dale

Der er stadig gode grund til at oprette nye læhegn, siger plantningskonsulent Sune Glistrup.

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.
Side 1 af 48 (958 artikler)Prev1234567464748Next