bannerPos

Fusionsdirektøren:: - Vissenbjerg skal udvikles videre

- Kunderne her i Vissenbjerg vil fortsat møde en nærværende rådgivning fra deres sædvanlige medarbejdere, sammen med specialister indenfor specifikke felter, påpeger direktøren for det nye fusionsselskab, Jan Winther.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
30-11-2019 08:00
Den nye fusions full-line rådgivning med nærhed skal sikre merindtjening i landbruget og det gode liv på landet.

Flere penge til landmændene og det gode liv på landet.

Administrerende direktør Jan Winther har disse to overskrifter for den super gode rådgivning, som den nye fusion mellem Centrovice og LMO vil kunne yde landbruget – lige fra de store professionelle brug til deltidslandmændene.

- Kunderne vil fortsat møde en nærværende rådgivning fra deres sædvanlige medarbejdere, sammen med specialister indenfor specifikke felter som for eksempel skat, selskabsdannelse, jura osv.. Vi vil i dette full-line setup kunne løfte alle opgaver, også når det gælder teknologiområdet, som fortsat vil udvikle sig markant i landbruget.

- Derfor er det nødvendigt at være større og have styrke til fremtidens udfordringer. Et mål med fusionen er helt klart en yderligere udvikling af vore tilbud, for at sikre endnu flere kunder, påpeger den 65-årige direktør fra det hidtidige LMO, der fra starten af fusionsprocessen blev udpeget til at stå i spidsen for det nye selskabs næsten 600 medarbejdere, fordelt på fire store rådgivningscentre i Søften, Viborg, Horsens og Vissenbjerg, samt fire lokale satellitkontorer.

Fungerer godt

Jan Winther understreger, at fusionen ikke vil betyde markante ændringer for kunderne i Vissenbjerg.

Fra sine 10 år som LMO-direktør har han erfaringer med fusioner, senest for seks år siden, hvor LRØ i Horsens gik sammen med LMO. Og hvor alle de tilhørende rådgivningshuse er blevet bibeholdt.

- Det har fungeret godt, hvor vi har kunnet udvikle forretningen og kundegrundlaget. Og skabt et overskud hvert år.

- Vi har oparbejdet en god fælles kultur med respekt for forskellighederne i centrene. Derfor kommer den ny fusion også til at fungere, forsikrer Jan Winther og nævner, at arbejdet på tværs i området allerede er godt i gang.

- Kun to dage efter fusionen fik medarbejderne i Viborg hjælp fra Fyn til en vanskelig opgave, giver direktøren som eksempel.

Sund konkurrence

På spørgsmålet om fusionen vil betyde øget konkurrence fra andre landbocentre og privat rådgivning, siger han:

- Der er allerede stærk konkurrence på markedet, og det er sundt. Det bevirker, at landmændene får den skarpeste rådgivning, og vi som rådgivere til hver en tid skal holde os skarpe for at fastholde og tiltrække nye kunder.

Direktøren håber, at et øget kundeunderlag også vil være grundlag for at skulle tilknytte flere, dygtige medarbejdere.

Efter fusionen faldt på plads med virkning fra 1. november, arbejdes der nu intenst på de indre linjer på at opbygge organisationen. Jan Winther forventer, at den nye organisationsplan kan blive præsenteret for medarbejderne inden jul.

Jan Winther

● 65 år, født og bosiddende i Aarhus. Gift med Trine Winther, der arbejder hos Lego. To voksne sønner og voksen datter

● Økonomiuddannet på Handelshøjskolen i Aarhus

● Siden 2009 administrerende direktør for LMO

● 2000-2009: HR-direktør i Danish Crown i Randers

● Har tidligere haft beskæftigelse i blandt andet Kopenhagen Fur, Danisco og BDO Revision

● Fritidsinteresser: Motionsløb og har fået adgangskort til en halvmaraton i Aarhus som fødselsdagsgave. Har passion for vin og nyder campinglivet

0

Spildevandsbombe også på Fyn?

Erling Bonnesen (V) vil have miljøministeren til at redegøre for, hvad der udledes af urenset spildevand fra de fynske renseanlæg til vandmiljøet.

Vent med at tegne lange mineralkontrakter

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Stærke køer på Dyregård

Endnu en jerseyko i besætningen hos Anders Nielsen i Gelsted er blevet hædret for en livsydelse på over 10.000 kg værdistof.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

- Vi skal også dyrke landbruget her

Tidligere i år fik Sparekassen Sjælland-Fyn ny landbrugschef. Peter Jørgensen har en fortid som markedschef hos VKST. Og det giver klare fordele for bankens landbrugskunder, mener han.

Høst solens stråler og få 15.000 kroner pr. hektar

Solceller er en ny »afgrøde«, som kan give landmanden et solidt dækningsbidrag.

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.
Side 1 af 52 (1031 artikler)Prev1234567505152Next