bannerPos

Solidt halvårsregnskab hos DLG

Grovvarekoncernen forventer en god dansk høst 2019, men afventer et mere samlet billede fra koncernens hovedmarkeder. Arkivfoto: Jørgen P. Jensen

Redaktionen

22-08-2019 07:03
På trods af tørken i høst 2018 kommer DLG-koncernen ud med et godt halvårsregnskab.

DLG offentliggjorde forleden sit halvårsregnskab, som koncernen kalder et af de bedste efterfulgt af kommentarer om, at koncernen betragter det solide regnskab med tilfredshed – også set i lyset af de afledte effekter af den historiske tørke i 2018.

Driftsresultat (Ebitda) blev på 594 mio. kr., mens resultatet før skat blev på 151 mio. kr. Omsætningen på 24,5 mia. kr. er på niveau med første halvår 2018. Koncernen styrkede samtidig de finansielle nøgletal, oplyses det i en meddelelse.

De afledte effekter fra sidste års tørkeramte høst betød i første halvår 2019 en kornhandel på 600 mio. kr. mindre end forventet. Effekterne blev dog til dels opvejet af en samlet salgsfremgang af råvarer og færdigfoder på koncernens tre hovedmarkeder i Danmark, Tyskland og Sverige, kan man læse om resultatet, og DLG fortsætter:

Tallene rummer blandt andet en 7 procents fremgang i kvægfodersalget og en 11 procents fremgang indenfor råvarer. Koncernens forarbejdning af raps og salg af raffineret olie har ligeledes præsteret en meget tilfredsstillende indtjeningsfremgang. Desuden har DLG’s store tyske datterselskab Team AG haft en øget omsætning på 600 mio. kr. og realiseret et driftsresultat på 186 mio. kr., svarende til en indtjeningsfremgang på 10 procent i forhold til første halvår 2018.

 

Tilfreds

Koncernchef Kristian Hundebøll er tilfreds med halvårsregnskabet:

- Vi er tilfredse med halvårsregnskabet, der endnu engang viser robustheden i vores forretning. Efter et vanskeligt år med negative afledte effekter af sidste års høst, så har især vores større salg af færdigfoder og råvarer, sammenholdt med en markant indtjeningsfremgang i vores tyske energiforretning, virkelig trukket op, siger Kristian Hundebøll.

 

Ser lyst på fremtiden

Fremtiden tegner også godt, ifølge koncernen: Med udgangspunkt i historisk gode finansielle nøgletal sammenholdt med et styrket finansieringsberedskab på 1,9 mia. kr. via en succesfuld udstedelse af tyske Schuldschein-obligationer står DLG-koncernen godt rustet til fremtiden.

- Vores målrettede arbejde med både at strømline forretningen og forbedre koncernens finansielle nøgletal har båret frugt. Med et styrket likviditetsberedskab står vi rigtig godt rustet til at kunne videreudvikle vores kerneforretning og herigennem skabe værdi til vores ejere, siger Kristian Hundebøll.

DLG forventer også en god høst, i hvert fald i det nordlige Europa, selvom det er for tidligt at spå om det endelige resultat.

- Billedet i Danmark, Sverige og Nordtyskland ser positivt ud, mens de østlige dele af Tyskland ser ud til at få en noget mindre høst end forventet. Vi kan derfor først drage den endelige konklusion om vores forventninger til årsresultatet for 2019, når vi når længere ind i høsten, siger Kristian Hundebøll.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next