bannerPos

Solidt år for DLG på Fyn

Detaildirektør Lars Thorø kunne ved dagens regnskabsmøde i DLG Fyn præsentere et nettoresultat på godt 30 millioner kroner.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
18-02-2019 10:00
DLG Fyn leverede en omsætning på knap 2 milliarder kroner i 2018 og fik et solidt år med et resultat på 30,2 millioner kroner Det skal ses i lyset af en historisk lille høst, som på Fyn var 30% mindre end året før.

I disse dage afvikler DLG regnskabsmøder i de lokale områder, efter årsregnskabet for 2018 blev præsenteret forleden – med det driftsresultat før skat på 560 millioner kroner.

Her mandag samles de fynske medlemmer til regnskabsmødet, hvor detaildirektør Lars Thorø kunne oplyse, at DLG Fyn sidste år havde en omsætning på knap 2 milliarder kroner, hvilket er på niveau med året før.

Nettoresultatet i den fynske afdeling var på 30,2 millioner kroner, mod 40 millioner kroner i 2017.

- Vi leverer i DLG Fyn et solidt resultat trods en historisk lille høst herhjemme, som på landsplan og her på Fyn var cirka 30 procent mindre. Vores resultat er bedre, end vi frygtede under og efter den tørre og lille høst, hvilket ikke mindst skyldes en fortsat stram styring af vores omkostninger. Vi betegner derfor vores resultat som tilfredsstillende, lød det fra Lars Thorø.

Odense-kontor sat til salg

I forbindelse med DLG’s udflytning fra Axelborg til Fredericia sker der forandringer for det fynske område.

- I 2018 tog vi første spadestik til DLG’s nye regions- og hovedkontor i Fredericia. Det er ubetinget det største forandringsprojekt, vi har kastet os over i DLG´s snart 50-årige historie. Det betyder, at vi vil klippe den røde snor i sommeren 2020 til 300 medarbejdere inklusive medarbejderne her på Fyn. Vi har derfor sat vores regionskontor her på Hvidkærvej 29 i Odense til salg, men vil naturligvis fortsætte med at servicere vores fynske landmænd på samme høje niveau, understregede Lars Thorø overfor de fynske medlemmer ved dagens regnskabsmøde.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next