bannerPos

Maskiner til halvanden procent rente

Med en rentesats til 1,5 procent p.a. er Indkøbsforeningen Fyn absolut konkurrencedygtig, når det gælder finansiering af maskiner og redskaber til landbrug, entreprenører og håndværk, påpeger driftsleder Peder Pedersen (til venstre) og indkøbsforeningens formand Benny Bonde.

Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
04-06-2018 08:00
Det er nu for landmænd og andre erhvervsdrivende på Fyn så billigt som vel aldrig før at låne til indkøb af maskiner, påpeges det fra Indkøbsforeningen Fyn.

Står man overfor en maskininvestering, så har Indkøbsforeningen Fyn et godt tilbud. Rentesatsen på nye lån til landmænd og andre erhvervsdrivende på Fyn og omliggende øer til køb af nye eller brugte landbrugs- og entreprenørmaskiner – for eksempel traktorer, markredskaber, minigravere, læssemaskiner eller andet ikke-nagelfast udstyr – er nu kun 1,5 procent p.a.

- Hvis man ønsker at låne til indkøb af nye eller nyere brugte maskiner, kan man hente et ansøgningsskema på hjemmesiden www.lrs.dk, eller man kan få et skema tilsendt, oplyser Peder Pedersen hos Landbrugsrådgivningen Syd, som er daglig leder af indkøbsforeningen.

- Når ansøgningsskemaet er udfyldt og indsendt til Indkøbsforeningen Fyn, tager jeg en snak med formanden om det ønskede lån. Man skal have ansøgt, inden den pågældende maskine bliver leveret. Man må altså ikke have fået maskinen eller redskabet hjem på ejendommen, før ansøgningen er på plads.

For øjeblikket har Indkøbsforeningen Fyn ca. 200 medlemmer, som benytter muligheden for at låne. Foreningen Fyn har p.t. ca. 6,5 millioner kroner lånt ud – og har stort set samme beløb »på bogen«.

Læs mere om indkøbsforeningens tilbud i denne uges tema om maskiner i LandbrugFyn.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next