bannerPos

Maskiner til halvanden procent rente

Med en rentesats til 1,5 procent p.a. er Indkøbsforeningen Fyn absolut konkurrencedygtig, når det gælder finansiering af maskiner og redskaber til landbrug, entreprenører og håndværk, påpeger driftsleder Peder Pedersen (til venstre) og indkøbsforeningens formand Benny Bonde.

Tekst og foto: Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
04-06-2018 08:00
Det er nu for landmænd og andre erhvervsdrivende på Fyn så billigt som vel aldrig før at låne til indkøb af maskiner, påpeges det fra Indkøbsforeningen Fyn.

Står man overfor en maskininvestering, så har Indkøbsforeningen Fyn et godt tilbud. Rentesatsen på nye lån til landmænd og andre erhvervsdrivende på Fyn og omliggende øer til køb af nye eller brugte landbrugs- og entreprenørmaskiner – for eksempel traktorer, markredskaber, minigravere, læssemaskiner eller andet ikke-nagelfast udstyr – er nu kun 1,5 procent p.a.

- Hvis man ønsker at låne til indkøb af nye eller nyere brugte maskiner, kan man hente et ansøgningsskema på hjemmesiden www.lrs.dk, eller man kan få et skema tilsendt, oplyser Peder Pedersen hos Landbrugsrådgivningen Syd, som er daglig leder af indkøbsforeningen.

- Når ansøgningsskemaet er udfyldt og indsendt til Indkøbsforeningen Fyn, tager jeg en snak med formanden om det ønskede lån. Man skal have ansøgt, inden den pågældende maskine bliver leveret. Man må altså ikke have fået maskinen eller redskabet hjem på ejendommen, før ansøgningen er på plads.

For øjeblikket har Indkøbsforeningen Fyn ca. 200 medlemmer, som benytter muligheden for at låne. Foreningen Fyn har p.t. ca. 6,5 millioner kroner lånt ud – og har stort set samme beløb »på bogen«.

Læs mere om indkøbsforeningens tilbud i denne uges tema om maskiner i LandbrugFyn.

 

Spændende fremtid for halmen

Der er mange muligheder for, at halm bliver brugt og får en merværdi, siger Hans Stougaard, der efter 23 år som formand for Danske Halmleverandører ikke stiller op til genvalg på generalforsamlingen 3. marts.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.
Side 1 af 45 (897 artikler)Prev1234567434445Next