bannerPos

DB-Tjek som styringsredskab

Hos Centrovice medtager de både sohold med 7- og 30 kg’s salg, smågrise og slagtesvin i DB-Tjek. Foto: Camilla Bønløkke

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
05-06-2019 08:00
DB-Tjek er et tilbud til svineproducenter, der vil sammenligne sine resultater med de bedste i landet og blive klogere på, hvordan bedriften kan optimeres.

- Brug DB-Tjek som styringsredskab og sæt fokus på indtjeningen.

Opfordringen kommer fra svinebrugskonsulenterne Anne-Marie Larsen og Finn Rasmussen, Centrovice.

- Hvis man vil tjene mere, må man have fokus på indtjeningen. Derfor bruger de soholdere, der allerede ligger i toppen, DB-Tjek som styringsredskab, men andre soholdere kan have mindst lige så meget gavn af at sætte fokus på indtjeningen, lyder det fra konsulenterne.

Hos Centrovice medtager de både sohold med 7- og 30 kg’s salg, smågrise og slagtesvin. DB-Tjek er derfor et effektivt redskab til at få afdækket det økonomiske potentiale og sat fokus på de nøgletal, der er årsag til en afvigelse i forhold til andre producenter.

- Med det DB-Tjek får du altså klarlagt både dine stærke og dine svage sider, hvilket giver dig overblik over, hvor du skal optimere, for at styrke din bundlinje.

Udbyttet

Råmaterialet til et DB-Tjek er bedriftens egen E-kontrol.

- Vi anvender posteringslisten fra dit regnskab, så alle udgifter huskes og opgøres ens. Desuden medtager DB-Tjek arbejdsforbrug, herunder alle lønudgifter, så du får nøgletallet: Resultat efter lønafregning. Helt konkret får du med DB-Tjek en rapport med grafer over udvalgte nøgletal samt et A3-skema med dine og alle de andre deltageres nøgletal – uden navne naturligvis.

- Vi hjælper dig naturligvis gerne med at følge resultaterne til dørs ved at udarbejde en handlingsplan, som sætter fokus på indtjeningen, lyder det svinebrugskonsulenterne hos Centrovice.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next