bannerPos

DB-Tjek som styringsredskab

Hos Centrovice medtager de både sohold med 7- og 30 kg’s salg, smågrise og slagtesvin i DB-Tjek. Foto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
05-06-2019 08:00
DB-Tjek er et tilbud til svineproducenter, der vil sammenligne sine resultater med de bedste i landet og blive klogere på, hvordan bedriften kan optimeres.

- Brug DB-Tjek som styringsredskab og sæt fokus på indtjeningen.

Opfordringen kommer fra svinebrugskonsulenterne Anne-Marie Larsen og Finn Rasmussen, Centrovice.

- Hvis man vil tjene mere, må man have fokus på indtjeningen. Derfor bruger de soholdere, der allerede ligger i toppen, DB-Tjek som styringsredskab, men andre soholdere kan have mindst lige så meget gavn af at sætte fokus på indtjeningen, lyder det fra konsulenterne.

Hos Centrovice medtager de både sohold med 7- og 30 kg’s salg, smågrise og slagtesvin. DB-Tjek er derfor et effektivt redskab til at få afdækket det økonomiske potentiale og sat fokus på de nøgletal, der er årsag til en afvigelse i forhold til andre producenter.

- Med det DB-Tjek får du altså klarlagt både dine stærke og dine svage sider, hvilket giver dig overblik over, hvor du skal optimere, for at styrke din bundlinje.

Udbyttet

Råmaterialet til et DB-Tjek er bedriftens egen E-kontrol.

- Vi anvender posteringslisten fra dit regnskab, så alle udgifter huskes og opgøres ens. Desuden medtager DB-Tjek arbejdsforbrug, herunder alle lønudgifter, så du får nøgletallet: Resultat efter lønafregning. Helt konkret får du med DB-Tjek en rapport med grafer over udvalgte nøgletal samt et A3-skema med dine og alle de andre deltageres nøgletal – uden navne naturligvis.

- Vi hjælper dig naturligvis gerne med at følge resultaterne til dørs ved at udarbejde en handlingsplan, som sætter fokus på indtjeningen, lyder det svinebrugskonsulenterne hos Centrovice.

En aften med Hammerslag

Værten fra det populære tv-program besøger Centrovice den 28. oktober.

Økologer holder årsmøde i Odense

Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Perfekt persille

I sidste uge høstede Michael Pedersen på Hindsholm persillefrø, som har været halvandet år undervejs på 2,5 hektar. Og den erfarne specialafgrødeavler kunne glæde sig over et godt udbytte på omkring to tons pr. hektar og dermed 40.000 kroner pr. hektar.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Et høstår med udbytter og priser i top for havefrø

- Overordnet set, så har det været et kanongodt høstår, både hvad angår kornafgrøder, frøgræs og havefrø, lyder det fra Per Funch Clausen hos Jensen Seeds i Birkum.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.
Side 1 af 37 (737 artikler)Prev1234567353637Next