bannerPos

DB-Tjek som styringsredskab

Hos Centrovice medtager de både sohold med 7- og 30 kg’s salg, smågrise og slagtesvin i DB-Tjek. Foto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
05-06-2019 08:00
DB-Tjek er et tilbud til svineproducenter, der vil sammenligne sine resultater med de bedste i landet og blive klogere på, hvordan bedriften kan optimeres.

- Brug DB-Tjek som styringsredskab og sæt fokus på indtjeningen.

Opfordringen kommer fra svinebrugskonsulenterne Anne-Marie Larsen og Finn Rasmussen, Centrovice.

- Hvis man vil tjene mere, må man have fokus på indtjeningen. Derfor bruger de soholdere, der allerede ligger i toppen, DB-Tjek som styringsredskab, men andre soholdere kan have mindst lige så meget gavn af at sætte fokus på indtjeningen, lyder det fra konsulenterne.

Hos Centrovice medtager de både sohold med 7- og 30 kg’s salg, smågrise og slagtesvin. DB-Tjek er derfor et effektivt redskab til at få afdækket det økonomiske potentiale og sat fokus på de nøgletal, der er årsag til en afvigelse i forhold til andre producenter.

- Med det DB-Tjek får du altså klarlagt både dine stærke og dine svage sider, hvilket giver dig overblik over, hvor du skal optimere, for at styrke din bundlinje.

Udbyttet

Råmaterialet til et DB-Tjek er bedriftens egen E-kontrol.

- Vi anvender posteringslisten fra dit regnskab, så alle udgifter huskes og opgøres ens. Desuden medtager DB-Tjek arbejdsforbrug, herunder alle lønudgifter, så du får nøgletallet: Resultat efter lønafregning. Helt konkret får du med DB-Tjek en rapport med grafer over udvalgte nøgletal samt et A3-skema med dine og alle de andre deltageres nøgletal – uden navne naturligvis.

- Vi hjælper dig naturligvis gerne med at følge resultaterne til dørs ved at udarbejde en handlingsplan, som sætter fokus på indtjeningen, lyder det svinebrugskonsulenterne hos Centrovice.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next