bannerPos

DB-Tjek som styringsredskab

Hos Centrovice medtager de både sohold med 7- og 30 kg’s salg, smågrise og slagtesvin i DB-Tjek. Foto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
05-06-2019 08:00
DB-Tjek er et tilbud til svineproducenter, der vil sammenligne sine resultater med de bedste i landet og blive klogere på, hvordan bedriften kan optimeres.

- Brug DB-Tjek som styringsredskab og sæt fokus på indtjeningen.

Opfordringen kommer fra svinebrugskonsulenterne Anne-Marie Larsen og Finn Rasmussen, Centrovice.

- Hvis man vil tjene mere, må man have fokus på indtjeningen. Derfor bruger de soholdere, der allerede ligger i toppen, DB-Tjek som styringsredskab, men andre soholdere kan have mindst lige så meget gavn af at sætte fokus på indtjeningen, lyder det fra konsulenterne.

Hos Centrovice medtager de både sohold med 7- og 30 kg’s salg, smågrise og slagtesvin. DB-Tjek er derfor et effektivt redskab til at få afdækket det økonomiske potentiale og sat fokus på de nøgletal, der er årsag til en afvigelse i forhold til andre producenter.

- Med det DB-Tjek får du altså klarlagt både dine stærke og dine svage sider, hvilket giver dig overblik over, hvor du skal optimere, for at styrke din bundlinje.

Udbyttet

Råmaterialet til et DB-Tjek er bedriftens egen E-kontrol.

- Vi anvender posteringslisten fra dit regnskab, så alle udgifter huskes og opgøres ens. Desuden medtager DB-Tjek arbejdsforbrug, herunder alle lønudgifter, så du får nøgletallet: Resultat efter lønafregning. Helt konkret får du med DB-Tjek en rapport med grafer over udvalgte nøgletal samt et A3-skema med dine og alle de andre deltageres nøgletal – uden navne naturligvis.

- Vi hjælper dig naturligvis gerne med at følge resultaterne til dørs ved at udarbejde en handlingsplan, som sætter fokus på indtjeningen, lyder det svinebrugskonsulenterne hos Centrovice.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next