bannerPos

Bedre økonomiske udsigter i 2019

Det er ikke gået så godt de senere år, men til næste år kan planteavlerne se frem til at tjene nok til at kunne forrente deres egenkapital, mens husdyrproducenterne har lidt længere udsigter til en fornuftig indtjening, lød budskabet til de knap 200 deltagere ved Patriotisk Selskabs økonomikonference

Morten Ipsen

Redaktionschef
10-12-2018 11:44
Der er udsigt til en økonomisk vending i løbet af 2019 for især planteavlerne, mens husdyrprocenterne fortsat vil være udfordret trods gradvist bedre resultater, vurderer Patriotisk Selskab i en prognose.

Selvom indtjeningen vil stige til næste år, kigger husdyrproducenterne ind i et par udfordrende år med en for lav indtjening. Derimod har planteavlerne udsigt til et økonomisk løft.

Det vurderer Patriotisk Selskab i en ny prognose for 2018/19 og 2019/20, som rådgivningsselskabet fremlagde sidste onsdag på den årlige økonomikonference i Odense Congress Center.

Chefkonsulent i Patriotisk Selskab, Thomas Skøtt, vurderer, at efter et 2018, der ikke har været specielt godt, er der udsigt til en vending blandt planteavlerne i løbet af 2019. Det skyldes primært stigende høstudbytter og »ganske fornuftige afregningspriser på korn«.

- Gennemsnitsbedrifterne når op på kravet til nettoudbytte (2.200 kroner pr. hektar, red.) i 2019, og den bedste halvdel kommer til at levere et ganske fornuftigt resultat (3.600 kroner pr. hektar, red.), lød det fra Thomas Skøtt til de knap 200 deltagere, der var mødt frem.

Læs mere fra økonomikonferencen i denne uges LandbrugFyn. Avisen kan allerede nu læses her på hjemmesiden.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next