bannerPos

Bedre økonomiske udsigter i 2019

Det er ikke gået så godt de senere år, men til næste år kan planteavlerne se frem til at tjene nok til at kunne forrente deres egenkapital, mens husdyrproducenterne har lidt længere udsigter til en fornuftig indtjening, lød budskabet til de knap 200 deltagere ved Patriotisk Selskabs økonomikonference

Tekst og foto: Morten Ipsen

Redaktionschef
10-12-2018 11:44
Der er udsigt til en økonomisk vending i løbet af 2019 for især planteavlerne, mens husdyrprocenterne fortsat vil være udfordret trods gradvist bedre resultater, vurderer Patriotisk Selskab i en prognose.

Selvom indtjeningen vil stige til næste år, kigger husdyrproducenterne ind i et par udfordrende år med en for lav indtjening. Derimod har planteavlerne udsigt til et økonomisk løft.

Det vurderer Patriotisk Selskab i en ny prognose for 2018/19 og 2019/20, som rådgivningsselskabet fremlagde sidste onsdag på den årlige økonomikonference i Odense Congress Center.

Chefkonsulent i Patriotisk Selskab, Thomas Skøtt, vurderer, at efter et 2018, der ikke har været specielt godt, er der udsigt til en vending blandt planteavlerne i løbet af 2019. Det skyldes primært stigende høstudbytter og »ganske fornuftige afregningspriser på korn«.

- Gennemsnitsbedrifterne når op på kravet til nettoudbytte (2.200 kroner pr. hektar, red.) i 2019, og den bedste halvdel kommer til at levere et ganske fornuftigt resultat (3.600 kroner pr. hektar, red.), lød det fra Thomas Skøtt til de knap 200 deltagere, der var mødt frem.

Læs mere fra økonomikonferencen i denne uges LandbrugFyn. Avisen kan allerede nu læses her på hjemmesiden.

 

Spændende fremtid for halmen

Der er mange muligheder for, at halm bliver brugt og får en merværdi, siger Hans Stougaard, der efter 23 år som formand for Danske Halmleverandører ikke stiller op til genvalg på generalforsamlingen 3. marts.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.
Side 1 af 45 (897 artikler)Prev1234567434445Next