bannerPos

Agrovi lancerer nyt landsdækkende indkøbsfællesskab

- Fordelene er jo helt oplagt, at man sparer tid på både research og prisjagt, påpeger Niels Peter Ravnsborg, administrerende direktør i Agrovi. Foto: Jesper Hallgren

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
09-11-2019 13:45
Agrovi og Torben Pedersen, der tidligere har været direktør i B2B Bonus, starter nyt handelskoncept op under navnet Agrovi Business A/S.

Agrovi og Nordsjællands Landboforening har tradition for at sikre medlemsfordele og handelsmæssige gevinster til både kunder og medlemmer. Det kommer nu blandt andet til at ske under navnet Agrovi Business A/S.

- Vi vil i langt større grad udnytte de muligheder, vi har på det danske og internationale marked i forhold til mængder og omsætning, fortæller Torben Pedersen, der er ansat til at varetage opgaven med at sikre de bedste priser til kunderne i Agrovi Business. 

Torben Pedersen er på ingen måde en ukendt spiller på det marked, da han igennem 13 år har været direktør for B2B Bonus og desuden har en fortid som salgschef i DLG.

Erfaren købmand

Når Agrovi vælger at entrere med Torben Pedersen, er det fordi han, ifølge Niels Peter Ravnsborg, administrerende direktør i Agrovi, er en af de mest erfarne købmænd på landbrugsområdet. 

- Vi har i årevis tydeligt kunne se, hvordan de af vores kunder, der har benyttet sig af handelsfællesskaber altid, opnår resultater, der ligger over gennemsnittet. Fordelene er jo helt oplagt, at man sparer tid på både research og prisjagt, påpeger Niels Peter Ravnsborg og fortsætter:

- Virkeligheden for mange af vores kollegaer i branchen, er, at der er alt for lidt tid til selv at tage den tørn. 

Om man sælger korn eller køber kemi, soja, gødning, el, diesel eller lignende, kan en bedre pris hurtigt blive til mange penge, og det er her gevinsten ved Agrovi Business ligger. 

Én tredjedel af besparelsen dækker provision til Agrovi Business, mens de sidste to tredjedele går direkte til kundens bundlinje – således ingen indskud eller pengebinding.

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Handlekraftig fynbo med fjerkræ hædret

Landbrug & Fødevarers pris som »Årets unge landmand« er tildelt Henrik Pihl Winterø, der i 2017 overtog Aalundgaard i Ladegårde ved Aarup.

Kokkenborg hædret for arbejdsmiljøet

Rosetavler, struktur og tydelig ledelse. Det er vigtige redskaber, som har gjort svineproduktionen Kokkenborg ved Kirkeby til vinder af Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2019.

Maskinfokus i Tyskland

I den forgangne uge har tusindvis af danske landmænd i Hannover for at hente inspiration på maskinfronten.

- Hver enkelt landmand skal vågne op

- Det her er 25 gange værre end randzonerne, lød det på grundvandsmødet i Vissenbjerg, hvor indsatsplanerne omkring drikkevandsboringer blev forelagt og debatteret.

Flis eller halm?

På Hvidkilde er man ikke enige med halmformand Hans Stougaard, der hellere ser halm frem for træflis til energi.

Det startede med en rygeost

Løgismose Mejeri producerer en lang række mejeriprodukter, men den fynske specialitet lagde fundamentet under virksomheden.

Slidstærkt staldgulv med ny type belægning

Højere syreresistens og slidstyrke er blot nogle af fordelene ved den nye type gulvbelægning, der nu også er blandt de produkter, som Schmidt Coating anvender hos deres kunder.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.
Side 1 af 40 (783 artikler)Prev1234567383940Next