bannerPos

Omlægningstjek kan bane vej for nye muligheder

Flere og flere landmænd vælger en økologisk produktion.
16-05-2020 10:32

Økologisk VKST tilbyder alle konventionelle landmænd et gratis omlægningstjek, der giver overblik over mulighederne for økologisk drift på den enkelte ejendom.

OMLÆGNING Vil man være på forkant med den bæredygtige og mere klimaneutrale udvikling, kan man ganske gratis få et økologisk omlægningstjek på sin bedrift.

- Et økologisk omlægningstjek vil give et godt overblik over mulighederne for en økologisk produktion, ud fra de ønsker og målsætning, man har med sin bedrift, siger chefkonsulent i Økologisk VKST, Lisbeth Frank Hansen.

Hos Økologisk VKST kan den konventionelle landmand lave en aftale med en erfaren økologikonsulent, som fagligt matcher den enkelte ejendoms ønsker og muligheder.

Økologikonsulenten kommer på besøg og tager en rundtur på bedriften med fremvisning af marker og relevante driftsbygninger.

Herefter vil økologikonsulenten orientere landmanden om de økologiske principper, produktionsbetingelser og regler samt tilskudsmuligheder.

5-årig omlægningsplan

- Vi følger løbende den økologiske markedssituation både lokalt og internationalt og kan derfor også give en god og relevant orientering om afsætningsmulighederne, oplyser Lisbeth Frank Hansen.

Hun tilføjer, at det også er muligt at få lavet en skitse til en økologisk drift samt et økonomisk overslag, så man kan se, om det økonomisk vil give mening at arbejde videre med en eventuel omlægning til økologi.

Udover omlægningstjekket tilbyder Økologisk VKST i samarbejde med VKST Økonomi at udarbejde et strategisk beslutningsgrundlag for en omlægning til økologisk produktion.

- Det indeholder en oversigt over nødvendige ændringer og eventuelle investeringer, en 5-årig omlægningsplan med budget, følsomhedsanalyse, swot-analyse og en faglig redegørelse for håndtering af ukrudt og gødningsforsyning, meddeler Lisbeth Frank Hansen.

jhal

0

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.

Agernæs Øko udvider det økologiske areal

De nuværende 200 hektar udvides med 120 hektar over de næste fem år.
Side 1 af 52 (1022 artikler)Prev1234567505152Next