bannerPos

Økomølleriet maler på stolte håndværkstraditioner

Økologiudvalget i Landbrugsrådgivning Syd inviterer på en spændende og inspirerende tur til Økomølleriet i Havndrup. Arkivfotos

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
31-05-2019 08:15
Økologiudvalget i Landbrugsrådgivning Syd inviterer på en spændende tur blandt stenkværne, valser og sigter på Økomølleriet i Havndrup den 4. juni.

Friskmalet mel er lige så lifligt som friskkværnet kaffe. Godt mel er nemlig en kvalitetssag og et fundament for vellykket bagværk. Samtidig bygger moderne melproduktion på en håndværkstradition, der strækker sig mange tusind år tilbage i historien.

Mel er nemlig ikke bare mel. Og hos Økomølleriet i Havndrup ved Ferritslev beviser de hver dag, at frisk mel er den hemmelige ingrediens i himmelsk bagværk. Det er efterhånden også ved at gå op for de fleste bage-glade danskere, og flere prioriterer det friskmalede og lokalproducerede mel over supermarkedernes.

Friskmalet mel

Økologiudvalget i Landbrugsrådgivning Syd inviterer på en spændende og inspirerende tur blandt stenkværne, valser og sigter – et helt mølleri i smukt træ. Man vil få direkte indblik i et håndværksfag med gamle dyder og sans for kvalitet, der oplever en atter stigende interesse fra forbrugerne, lyder forud for arrangementet, der finder sted tirsdag den 4. juni.

I Økomølleriet males der på bestilling, så melet er så frisk som muligt. Melet males af økologisk korn, som mølleriet selv dyrker. Samtidig er 80 procent af energiforbruget drevet af mølleriets to andre slags møller – nemlig vindmøller. Mølleriet er derfor et eksempel på en virksomhed, der imødekommer rigtig mange af forbrugernes krav: Grøn energi, lokal produktion, økologi og høj kvalitet.

Først til mølle

Økomølleriets indehaver Kristian Andersen vil vise deltagerne rundt i marken, fremvise maskinerne og fortælle om arbejdsgangen og historien bag produktionen. Tilmelding til mølleriet er i sagens natur »først til mølle«, og der kan maksimalt være 35 deltagende.

Arrangementet foregår tirsdag den 4. juni klokken 19.00. Økomølleriets adresse er Kirkeløkken 8, Havndrup, som hører under 5750 Ringe. Tilmelding senest mandag den 3. juni klokken 12 til LRS. Der vil være kage, men medbring selv kaffe.

Se mere på www.lrs.dk eller kontakt Thomas Helle på allerup22@gmail.com.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next