bannerPos

Økomølleriet maler på stolte håndværkstraditioner

Økologiudvalget i Landbrugsrådgivning Syd inviterer på en spændende og inspirerende tur til Økomølleriet i Havndrup. Arkivfotos

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
31-05-2019 08:15
Økologiudvalget i Landbrugsrådgivning Syd inviterer på en spændende tur blandt stenkværne, valser og sigter på Økomølleriet i Havndrup den 4. juni.

Friskmalet mel er lige så lifligt som friskkværnet kaffe. Godt mel er nemlig en kvalitetssag og et fundament for vellykket bagværk. Samtidig bygger moderne melproduktion på en håndværkstradition, der strækker sig mange tusind år tilbage i historien.

Mel er nemlig ikke bare mel. Og hos Økomølleriet i Havndrup ved Ferritslev beviser de hver dag, at frisk mel er den hemmelige ingrediens i himmelsk bagværk. Det er efterhånden også ved at gå op for de fleste bage-glade danskere, og flere prioriterer det friskmalede og lokalproducerede mel over supermarkedernes.

Friskmalet mel

Økologiudvalget i Landbrugsrådgivning Syd inviterer på en spændende og inspirerende tur blandt stenkværne, valser og sigter – et helt mølleri i smukt træ. Man vil få direkte indblik i et håndværksfag med gamle dyder og sans for kvalitet, der oplever en atter stigende interesse fra forbrugerne, lyder forud for arrangementet, der finder sted tirsdag den 4. juni.

I Økomølleriet males der på bestilling, så melet er så frisk som muligt. Melet males af økologisk korn, som mølleriet selv dyrker. Samtidig er 80 procent af energiforbruget drevet af mølleriets to andre slags møller – nemlig vindmøller. Mølleriet er derfor et eksempel på en virksomhed, der imødekommer rigtig mange af forbrugernes krav: Grøn energi, lokal produktion, økologi og høj kvalitet.

Først til mølle

Økomølleriets indehaver Kristian Andersen vil vise deltagerne rundt i marken, fremvise maskinerne og fortælle om arbejdsgangen og historien bag produktionen. Tilmelding til mølleriet er i sagens natur »først til mølle«, og der kan maksimalt være 35 deltagende.

Arrangementet foregår tirsdag den 4. juni klokken 19.00. Økomølleriets adresse er Kirkeløkken 8, Havndrup, som hører under 5750 Ringe. Tilmelding senest mandag den 3. juni klokken 12 til LRS. Der vil være kage, men medbring selv kaffe.

Se mere på www.lrs.dk eller kontakt Thomas Helle på allerup22@gmail.com.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next