bannerPos

Økologer foreslår skærpelse af gødningsregler

Skærpede regler for brug af konventionel gødning i økologiske bedrifter er ikke nødvendigvis lig med at landmanden vil opleve faldende udbytte, mener Lars Lyholm Johansen, der er økologisk koordinator hos Patriotisk Selskab. Arkivfoto

Henning K. Andersen

04-02-2019 11:57
Landbrug & Fødevares Økologisektion og Økologisk Landsforening er kommet med et forslag om en skærpelse af reglerne for økologernes brug af konventionel gødning, som forventes at træde i kraft fra 2021.

Men det skal ikke nødvendigvis tolkes som en ulempe, mener økologisk koordinator hos Patriotisk Selskab, Lars Lyholm Johansen.
 

- Økologerne må, som det er nu, bruge op til 50 kg udnyttet kvælstof i ikke-økologisk gødning. Dette foreslås ændret til 40 kg, men samtidig må økologerne importere 20 kg i ikke-økologisk afgasset biomasse. Det er ikke nødvendigvis en ulempe med de nye regler. Det vil stadig være muligt at optimere økonomien i den økologiske drift – det handler om at udnytte næringsstofferne optimalt i sædskiftet, siger han. 

Lars Lyholm Johansen tilføjer, at den optimerede udnyttelse af næringsstofferne kan ske, ved at man ændrer sædskiftet med flere kvælstoffikserende afgrøder som fx kløvergræs til biogas eller grøngødning

Alt dette vil han fortælle mere om den 21. februar, hvor Patriotisk Selskab, sammen med Seges, er vært ved et møde for erfarne, nye og kommende økologer.

På programmet er blandt andet også den kommende sæson, herunder markedet for udsæd og salgsafgrøder, mulighederne for fremavl af korn og proteinafgrøder ved DLG samt mulighederne inden for frøavl ved DLF.
 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next