bannerPos

Økologer foreslår skærpelse af gødningsregler

Skærpede regler for brug af konventionel gødning i økologiske bedrifter er ikke nødvendigvis lig med at landmanden vil opleve faldende udbytte, mener Lars Lyholm Johansen, der er økologisk koordinator hos Patriotisk Selskab. Arkivfoto

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
04-02-2019 11:57
Landbrug & Fødevares Økologisektion og Økologisk Landsforening er kommet med et forslag om en skærpelse af reglerne for økologernes brug af konventionel gødning, som forventes at træde i kraft fra 2021.

Men det skal ikke nødvendigvis tolkes som en ulempe, mener økologisk koordinator hos Patriotisk Selskab, Lars Lyholm Johansen.
 

- Økologerne må, som det er nu, bruge op til 50 kg udnyttet kvælstof i ikke-økologisk gødning. Dette foreslås ændret til 40 kg, men samtidig må økologerne importere 20 kg i ikke-økologisk afgasset biomasse. Det er ikke nødvendigvis en ulempe med de nye regler. Det vil stadig være muligt at optimere økonomien i den økologiske drift – det handler om at udnytte næringsstofferne optimalt i sædskiftet, siger han. 

Lars Lyholm Johansen tilføjer, at den optimerede udnyttelse af næringsstofferne kan ske, ved at man ændrer sædskiftet med flere kvælstoffikserende afgrøder som fx kløvergræs til biogas eller grøngødning

Alt dette vil han fortælle mere om den 21. februar, hvor Patriotisk Selskab, sammen med Seges, er vært ved et møde for erfarne, nye og kommende økologer.

På programmet er blandt andet også den kommende sæson, herunder markedet for udsæd og salgsafgrøder, mulighederne for fremavl af korn og proteinafgrøder ved DLG samt mulighederne inden for frøavl ved DLF.
 

0

Vent med at tegne lange mineralkontrakter

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Stærke køer på Dyregård

Endnu en jerseyko i besætningen hos Anders Nielsen i Gelsted er blevet hædret for en livsydelse på over 10.000 kg værdistof.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

- Vi skal også dyrke landbruget her

Tidligere i år fik Sparekassen Sjælland-Fyn ny landbrugschef. Peter Jørgensen har en fortid som markedschef hos VKST. Og det giver klare fordele for bankens landbrugskunder, mener han.

Høst solens stråler og få 15.000 kroner pr. hektar

Solceller er en ny »afgrøde«, som kan give landmanden et solidt dækningsbidrag.

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next