bannerPos

Økologer dyrker flere efterafgrøder

Claus Østergaard, plantechef i ØkologiRådgivningen, glæder sig over den store fremgang i brugen af efterafgrøder.

Christian Carus

Journalist
04-12-2018 08:34
ØkologiRådgivning Danmarks kunder bruger efterafgrøder i langt højere grad end for tre år siden. Det glæder plantechef i ØRD.

En ny opgørelse fra ØkologiRådgivning Danmark viser, at selskabets kunder i stigende grad etablerer efterafgrøder i markerne. Fra 2016 til 2018 er andelen af marker med efterafgrøder steget fra 22 til 29 procent. Med kløvergræsudlæg, der også fungerer som en efterafgrøde, kommer andelen op på knap halvdelen af markerne.

- Vi har de senere år målrettet arbejdet på at få flere efterafgrøder ind i markplanerne, så det er dejligt at se, at det nu giver pote, siger plantechef i ØRD, Claus Østergaard.

Den største vækst er sket i frivillige efterafgrøder med bælgplanter.

- Særligt rødkløver sået om foråret i vinterrug har stor effekt og er blevet populær hos økologerne, men blandinger af hvidkløver, græs og cikorie i vårsæd og vikke/olieræddike sået efter høst vinder frem, konstaterer Claus Østergaard. 

Efterafgrøderne er ifølge Claus Østergaard svaret på mange af de aktuelle udfordringer, økologiske landmænd står overfor: usikre vejrforhold, faldende jordfrugtbarhed og forventninger om klimabevidst produktion.

- Vi skal lagre mere kulstof i jorden, arbejde med recirkulering af næringsstoffer og producere klimavenligt. Efterafgrøder spiller positivt ind på alle parametre og er med til at gøre planteproduktionen mere robust, siger han. 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next